نزدیک به ۹سال از کلنگ‌زنی مجموعه فرهنگی و ورزشی زمزم در منطقه۱۷ گذشت، اما هنوز به نتیجه نرسیده و این محل به زباله‌دانی تبدیل شده است.

مجموعه ورزشی زمزم

 به گزارش همشهری آنلاین، کلنگ ساخت مجموعه فرهنگی و ورزشی زمزم شهریور سال۱۳۹۲ در خیابان شهید غلامرضایی (زمزم) بر زمین خورد، اما به دلیل تمام نشدن طرح، شهروندان و کسبه را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده است.

آن زمان، شهرداری منطقه۱۷ کارفرمای پروژه فرهنگی و ورزشی زمزم بوده و قرار بود یک شرکت خصوصی ساخته و تحویل دهد، اما اینک تنها پروژه نیمه‌کاره منطقه۱۷ به شمار می‌رود. این درحالی است که گودبرداری بزرگی برای ساخت این مجموعه و میلیاردها تومان صرف اسکلت‌بندی آن شده، ولی در طبقه دوم راکد مانده است.

«یدالله حبیبی» که در کوچه بنفشه و کنار این مجموعه نیمه‌کاره زندگی می‌کند، می‌گوید: «رها شدن این پروژه منجر به پایین آمدن قیمت خانه‌ها شده زیرا چهره این بخش از منطقه۱۷ را برهم زده و موجب ایجاد ناامنی در محله زمزم شده است.»

«سعید رحمت اللهی» هم که در خیابان شهید غلامرضایی به خرید و فروش کاشی و سرامیک مشغول است، عنوان می‌کند: «این مجموعه نیمه‌کاره سبب شده تا معتادان و کارتن‌خواب‌ها وارد کوچه‌های شهید اخلاقی و بنفشه شده و در کنار فنس‌های مجموعه اقدام به مصرف موادمخدر کنند. بارها بچه‌های کم‌سن، این افراد را در کوچه دیده و به تقلید از آنها اقدام به استعمال سیگار کرده‌اند.»   

به گفته او، معتادان گاهی اوقات از روی دیوار یا از بین فنس‌ها وارد این مجموعه می‌شوند و برخی از همسایه‌ها نیز بدون توجه به حقوق دیگران، زباله‌های خانگی و نخاله‌های ساختمانی را در این زمین می‌ریزند و باعث ایجاد بوی تعفن در محله می‌شوند.

«حسن محمدی» یکی از معتمدان محله زمزم هم می‌گوید: «این مجموعه از ابتدا نباید در این خیابان ساخته می‌شد. آن زمان مسئولان شهرداری قصد داشتند در این مجموعه، تالار پذیرایی بسازند درحالی که قرارگیری تالار در وسط بازار کاشی و سرامیک، اقدامی غیرمنطقی بود و موجب شلوغ و ترافیکی بیشتر خیابان شهید غلامرضایی می‌شد.»

«موسی جعفری» هم به معضلات ایجاد شده در محله زمزم اشاره می‌کند: «نیمه‌کاره ماندن این مجموعه باعث شده تا سرقت و زورگیری از مردم در این محدوده بیشتر شود؛ چرا که این بخش از خیابان شهید غلامرضایی، به فضای بی‌دفاع شهری تبدیل شده است.»

با این وجود، نوجوانان و جوانان محله‌های زمزم و زهتابی از ساخت این مجموعه فرهنگی و ورزشی رضایت زیادی داشتند که البته تاحدودی ناامید شده‌اند. «بهرام امیری» یکی از آنهاست که می‌گوید: «۹سال پیش که ساخت این مجموعه در محله ما شروع شد، خیلی خوشحال شدیم چون اینجا جایی برای ورزش وجود ندارد.»

پروژه‌ای بدون پیوست‌های اجتماعی

«صادق بیگدلی» رئیس اداره تربیت بدنی شهرداری منطقه۱۷ عنوان می‌کند از گذشته و علت نیمه‌کاره ماندن مجموعه فرهنگی و ورزشی زمزم بی‌اطلاع است.

مسئولان واحد مشارکت‌های اجتماعی شهرداری منطقه هم اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند و می‌خواهند این موضوع را از اداره املاک پیگیری کنیم، اما موفق به گفت‌وگو با مسئول این اداره نمی‌شویم.

یکی از کارشناسان شهرداری منطقه با بیان اینکه حاضر به انتشار اسم و عکس خودش در این گزارش نیست، می‌گوید: «این مجموعه چند مشکل دارد و به همین دلیل بلاتکلیف مانده است. از یکسو با مشکلاتی در سند مالکیت مواجه است و موضوع مهم‌تر اینکه نباید چنین مجموعه‌ای در این خیابان ساخته می‌شد. درحقیقت، این پروژه پیوست اجتماعی ندارد.»

به گفته او، این پروژه ۴هزارمترمربع مساحت و ۱۶۰۰‌مترمربع زیربنا دارد و قرار بود در ۵طبقه ساخته شود.  سال۱۳۹۲ قرار بود این مجموعه فرهنگی و ورزشی با صرف ۱۲میلیارد تومان سرمایه ساخته شود، به این ترتیب که شهرداری، زمین را به سرمایه‌گذار خصوصی داده و او نیز بسازد. در نقشه این پروژه تالار پذیرایی، استخر، سونا و سالن ورزشی طراحی شده بود و در سال۱۳۹۲ به مرحله صدور پروانه و کلنگ‌زنی رسید، اما ساخت تالار پذیرایی در آن، سبب ایجاد مشکلات متعدد برای شهروندان و کاسبان بازار کاشی و سرامیک می‌شد و از ابتدا نباید چنین طرحی به مرحله اجرا درمی‌آمد. از سوی دیگر، در نقشه ساخت این پروژه حتی یک واحد پارکینگ در نظر گرفته نشده بود و باعث شد سرمایه‌گذار و مسئولان وقت شهرداری هم در اجرای این پروژه دچار تردید شوند.

براساس شنیده‌ها، مسئولان شهرداری ۳سال پیش به این نتیجه رسیده بودند که کاربری این مجموعه را تغییر دهند و از خدماتی، رفاهی و ورزشی به تجاری و اداری تبدیل کنند. با این وجود، تاکنون خبری از تغییرکاربری یا ادامه ساخت آن نیست.

کد خبر 674441

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha