به گزارش همشهری آنلاین، اواسط ماه جاری بود که رضا فاطمی امین، وزیر صمت در نامهای به رئیس سازمان حمایت دستور داد تا زمان برقراری توازن میان عرضه و تقاضای خودرو، قرعه کشی خودرو کماکان ادامه داشته و تنها مسیر فروش خودرو به صورت عادلانه باشد. این درحالی بود که وی سال گذشته وعده داده بود که امسال قرعه کشی خودرو به تدریج حذف میشود. با این حال به دلیل شرایط موجود بازار، تصمیم بر ادامه قرعه کشی ها گرفته شد اما شیوه آن تغییر کرد. در این میان خبر از راه اندازی سامانه ای یکپارچه برای فروش خودرو به گوش رسید و در همین زمین قرعه کشی خودروسازها نیز تا زمان راه اندازی این سامانه حذف شد.
منوچهر منطقی معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت نیز دو روز قبل، درباره سرنوشت قرعه کشیها که اینکه تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، گفت: با توجه به بازار نامتعادل خودرو، نکته مهم در قرعه کشی این است که متقاضی بیشتر از تولید است و بخشی خودرو را کالای سرمایه محسوب میکنند؛ پیش بینی میکنم تا اواخر سال آینده همانطور که وزیر صمت گفتند، اغلب قرعه کشیها منتفی و از بین خواهد رفت و ما به سمت کیفیت محصول و عقلایی شدن قیمت و تامین نیازهای مردم خواهیم رفت.
البته خودروسازها نیز نسبت به شیوه جدید قرعهکشی واکنش نشان دادند. احمد نعمتبخش دبیر انجمن خودروسازان در این باره گفت: نسبت به بخشنامه وزیر صمت مبنی بر شیوه جدید قرعهکشی فروش خودرو انتقاد داریم.
به گفته او، تاکنون بخش خصوصی کار خود را انجام میداد و بدون سیستم قرعهکشی مردم به سهولت خودرو را ثبت نام کرده و تحویل میگرفتند.
با این حال، امروز این سامانه کار خود را آغاز کرد. براساس اجرای بند ۵ از دستورات ابلاغی رئیسجمهوری در خصوص چگونگی عرضه خودرو برای ایجاد شفافیت و افزایش رضایتمندی مردم، سامانه یکپارچه تخصیص خودرو از امروز یکشنبه ۲۵ اردیبهشتماه ساعت ۱۲ در نشانی sale.iranecar.com در دسترس است.
در روزهای یکشنبه و دوشنبه، متقاضیان قادر خواهند بود از بخشنامههای مختلف فروش خودرو که از سوی تمامی شرکتهای خودروسازی ارائهشده است، مطلع شوند و از روز سه شنبه ۲۷ اردیبهشتماه، امکان ثبتنام در سامانه فراهم خواهد شد.
در نخستین دوره فروش خودرو در این سامانه، بازه زمانی یک هفتهای برای ثبتنام متقاضیان در نظر گرفتهشده است و تقدم یا تأخر زمان ثبتنام، هیچ تأثیری برروند تخصیص و شانس برنده شدن نخواهد داشت و مراسم تخصیص خودرو با نظارت سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان انجام میشود.
عرضه خودرو براساس این سامانه بسیار متنوع و چند برابر ظرفیت دورههای پیشین خواهد بود و تمامی خودروسازان موظفند تمامی محصولات خودروهای سواری خود را در این سامانه یکپارچه عرضه کنند و هیچگونه استثنایی برای تخصیص خودرو به مشتریان خارج از این سامانه وجود نخواهد داشت.
گفته می شود، روند فروش خودرو در این سامانه شفاف است و به این شکل از تلاطم بازار، بازار سازی و سو استفاده سوداگران و تضییع حقوق مردم جلوگیری خواهد شد.
مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صمت دیروز، در مورد آخرین وضعیت ساماندهی قرعهکشی خودرو از طریق سامانه فروش یکپارچه، اظهار کرد: در این سامانه یکپارچه، خودروسازان، محصولات خود را با هم عرضه خواهند کرد و متقاضیان در یک بازه زمانی مشخص به طور مثال یک دوره یک هفتهای، میتوانند با قدرت انتخاب بالا اقدام به خرید خودروی مورد نظر خود کنند.
عبدالله توکلیلاهیجانی افزود: پیش بینی شده است که اگر میزان تقاضا برای یک خودرو پس از گذشت دوره ثبت نام بیشتر از ظرفیت اعلام شده، باشد انتخاب از طریق فرایند قرعه کشی انجام میشود و بنابراین اینطور نیست که هرکس زودتر وارد سایت ثبت نام شود شانس بیشتری خواهد داشت بلکه متقاضیان با فراغ خاطر میتوانند در طی مدت اعلام شده اقدام به ثبت نام کنند اما اگر میزان تقاضا در حد عرضه نبود یعنی تقاضا و عرضه به یک میزان بود و یا اینکه تقاضا کمتر از عرضه بود، خودرو به شخص ثبت نام کننده تحویل میشود.
وی گفت: با توجه به اینکه همه خودروسازان اعم از دولتی و خصوصی در این سامانه باید خودرو عرضه کنند، بنابراین هم محصولات متنوعتری عرضه خواهد شد و هم پیش بینی میشود که میزان عرضهای که در سامانه یکپارچه فروش صورت میگیرد، چند برابر قرعه کشیهای قبلی باشد.
مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صمت افزود: شائبههایی در مورد ایجاد بازارهایی از سوی خودروسازان بخش خصوصی جهت فروش با قیمتهای گزاف، به وجود آمده بود بنابراین دیگر هیچ خودروسازی به تنهایی نمیتواند اقدام به فروش محصولات خود کند که همین مسئله موجب میشود شفافیت در مرحله فروش خودرو بالا رود.
نظر شما