کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی پاسخ کشورش به نخستین موارد تاییدشده کووید-۱۹ را ناپخته خواند و مقامات دولتی را بی‌کفایتی و سستی در برابر شیوع سراسری کرونا متهم کرد.

Kim

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز کره شمالی ۲۳۲۸۸۰ مورد دیگر بیماری تب‌دار و شش مورد دیگر را پس از اعلام شیوع کووید در هفته پیش گزارش کرد. شمار افراد دارای آزمایش مثبت کرونا هنوز اعلام نشده است.

کیم که روز سه‌شنبه بر جلسه کمیته مرکزی حزب حاکم کارگران ریاست داشت، گفت:‌ «ناپختگی در پاسخ دولت برای مقابله با این بحران» باعث افزایش «پیچیدگی و مشکلات» در مبارزه با پاندمی شده است.

کره شمالی از هنگام تایید شیوع کرونا در این کشور تا بعدازظهر سه‌شنبه ۱.۷۲ میلیون بیمار دارای علائم تب، از جمله ۶۲ مورد مرگ به این علت را گزارش کرده است.

با این وجود، کره شمالی می‌گوید وضعیت شیوع ویروس «چرخش مطلوبی» پیدا کرد و در جلسه حزب حاکم هم درباره «تداوم بخت خوب در جبهه پیشگیری کلی از همه‌گیری» بحث شده است.

این گزارش روشن نکرده است که چنین ارزیابی مثبتی بر چه اساسی صورت گرفته است. کره شمالی هنوز واکسیناسیون عمومی را شروع نکرده است و ظرفیت محدودی برای آزمایش کرونا دارد، در نتیجه بسیاری از کارشناسان ابراز نگرانی می‌کنند که ارزیابی میزان گستردگی و سرعت انتشار بیماری در این کشور ممکن است مشکل باشد.

خبرگزاری مرکزی کره (KCNA) می‌گوید کره شمالی وضعیت بهتری از لحاظ «گردآوری، جابه‌جایی و آزمایش نمونه‌ها از اشخاص دارای تب پیدا کرده و شمار بیشتری مراکز قرنطینه برپا شده‌اند.»

به گفته این خبرگزاری، مقامات بهداشتی یک دستورالعمل برای درمان کووید-۱۹ تدوین کرده‌اند که هدف از آن جلوگیری از تجویز بیش از حد مجاز دارو (اوردوز) و سایر مشکلات است.

این خبرگزاری می‌گوید که مقامات و پژوهشگران تلاشها برای «ایجاد و تولید انبوده داروهای موثر در درمان عفونت بدخیم ویروس را افزایش دادده‌اند و روش‌های تشخیصی و درمانی معقول‌تری را به کار گرفته‌اند»، اما جزئیاتی درباره این داروها ارائه نمی کند.

رسانه‌های دولتی می‌گویند کره شمالی در برابر شیوع «انفجاری» کووید-۱۹ نیروهای مسلحش، جمله ۳۰۰۰ پرسنل پزشکی را برای ایجاد یک سیستم تحویل داروی ۲۴ ساعته، به همراه ۵۰۰ گروه واکنش برای تایید تشخیص و درمان بیماران دچار عفونت بسیچ کرده است.

کره جنوبی پیشنهاد کره است تجهیزات پزشکی از جمله واکسن، ماسک و کیت‌های آزمایشی و نیز کمک‌های فنی را به کره شمالی بفرستد، اما پیونگ‌یانگ تا به حال به این پیشنهاد پاسخی نداده است.

سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل نیز در روز سه‌شنبه ابراز نگرانی کرد که محدودیت‌های اعمال شده برای مهار شیوع کرونا در کره شمالی مانع از دسترسی مردم به غذای کافی و رفع نیازهای اولیه آنها شود.

کد خبر 677461

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha