کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی روز شنبه گفت انتشار کووید-۱۹ کشورش وارد «آشفتگی بزرگی» کرده است و خواستار پیکار همکانی برای مقابله با این شیوع شد.

Kim

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز کره شمالی این هفته برای نخستین بار شیوع کووید را در این کشور تایید کرد و قرنطینه سراسری را به اجرا درآورد. اما هیچ نشانه‌ای از آزمایش همگانی یا کارزار درمانی در این کشور منزوی با نظام بهداشتی ابتدایی به چشم نمی‌خورد.

بر اساس گزارش خبرگزاری دولتی KNCA کیم در جلسه اضطراری «حزب کارگران» حاکم گفت: «انتشار این همه‌گیری بدخیم باعث ایجاد آشفتگی عظیمی در کشور ما از هنگام بنیانگذاری‌اش شده است.»

کیم در سخنانش در این جلسه خواستار اتحاد حزب و مردم در نبرد با همه‌گیری کرونا شد.

شمار مرگ‌ها به ۲۷ مورد رسید

کره شمالی روز شنبه ۲۱ مورد جدید مرگ در میان افراد دچار تب را گزارش کرد، اما کارشناسان می‌گویند این موارد با توجه به ظرفیت محدود آزمایش در کره شمالی، احتمالا بیانگر کسری از موارد کل عفونت کرونا در این کشور است که ممکن است به ده‌ها هزار مرگ بینجامد، چرا که کره شمالی یکی از تنها دو کشوری است که کارزار واکسیناسیون کرونا در آن انجام نشده است.

این شیوع می‌تواند بحران غذایی سهمگین در این کشور را عمیق‌تر کند، چرا که قرنطینه‌ عمومی اقدامات مقابله با خشکسالی و بسیج نیروی کار را مختل می‌کند.

به گزارش KCNAِ، در این جلسه «حزب کارگران» گزارش‌هایی درباره ۲۸۰۸۱۰ نفری که درمان شده‌اند و ۲۷ مورد مرگ از هنگام شیوع تب با منشا نامعلوم از اواخر ماه آوریل (ابتدای اردیبهشت) شنیده شد.

رسانه‌های دولتی کره نمی‌گویند که این مرگ‌ها جدید ناشی از کووید هستند یا نه. این رسانه‌ها روز جمعه از یک مورد مرگ تاییدشده به علت سویه اُمیکرون خبر داده بودند.

KCNA می‌گوید از اواخر ماه آوریل ۵۲۴۴۴۰ نفر نشانه‌های تب را نشان داده‌اند، از جمله ۱۷۴۴۴۰ مورد جدید در روز جمعه و حدود ۲۴۳۶۳۰ مورد درمان شده‌اند، اما این خبرگزاری شمار کل افراد آزمایش‌شده یا شمار کل موارد کووید تاییدشده را اعلام نکرد.

«کی پارک» از دانشکده پزشکی هاروارد که در طرح‌های مراقبت بهداشتی در کره شمالی کار کرده است، می‌گوید این کشور هفته‌ای ۱۴۰۰ نفر در هفته را آزمایش کرونا می‌کند که برای بررسی صدها هزار نفر افراد علامت‌دار اصلا کافی نیست.

کیم رهبر کره شمالی در ای جلسه گفت که این بحران ناشی از بی‌کفایتی و بی‌مسئولیتی سازمان‌های حزبی بوده است، اما این سرایت غیرقابل‌کنترل نیست و کشور باید به مبارزه برای غالب آمدن بر این بحران در کوتاه‌ترین مدت ممکن ایمان داشته باشد.

در این جلسه، گزارشی از مقامات کنترل همه‌گیری خواهنده شد که «در اغلب موارد، تلفات انسانی ناشی از اهمال ناشی از تجویز بیش از حد داروها به خاطر فقدان دانش درباره روش‌های درمانی بوده است.»

کیم پیشنهاد کرد که تجهیزات پزشکی خانواده‌اش به خانواده‌های که دچار سختی هستند، اهدا کند و به نمونه موفق حزب کمونیست چین و مردم این کشور در مبارزه با همه‌گیری کرونا اشاره کرد.

آیا کره شمالی به چین روی می‌آورد؟

چین و روسیه از جمله کشورهایی هستند که پیشنهاد ارائه کمک با فرستادن واکسن را داده بودند، اما پیونگ یانگ به طور علنی کمک نخواسته است. 

چئونگ سئونگ- چانگ، رئیس انستیتوی مطالعات کره شمالی سجونگ در نزدیکی سئول می‌گوید اظهارات کیم باعث خواهد شد مقامات بهداشتی کره شمالی با دقت بیشتری سیاست کووید-صفر چین را مطالعه  و احتمالا به مقامات بهداشتی چینی مراجعه کنند.

به گفته او، می‌توان انتظار داشت که در ادامه طبیعی این مسیر کره شمالی از چین بخواهد تجهیزات درمانی و تشخیصی کووید-۱۹ را برایش بفرستد.

کره شمالی تا به حال درباره منشا احتمالی این شیوع گزارشی منتشر نکرده است، اما یک وب‌سایت مستقر در سئول به گزارش‌های اشاره می‌کند که گروهی از دانشجویان در پیونگ‌یانگ پس از شرکت در رویدادی در اول ماه مه آزمایش مثبت پیدا کردند و کیم در این رویداد شرکت داشت.

این دانشجویان بستگانی داشتند که در دادوستد و با چین دخیل هستند و ممکن است این ویروس را پس از دیدارهای متعاقب‌شان از زادگاه‌هایشان در خارج از پیونگ‌یانگ به آن مناطق منتطل کرده باشند.

کد خبر 676487

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیا و اقیانوسیه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha