رئیس جمهور با بیان این‌که قرار است در کشور تصمیم‌های سختی بگیریم، گفت: شاید برخی موافق نباشند اما این نگاه نقادانه ما را به افق روشنی که پیش‌روی اقتصاد است رهنمود می‌کند.

رئیسی

به گزارش همشهری آنلاین، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در همایش نخستین رویداد بین‌المللی خصوصی سازی در اقتصاد ایران، اظهار کرد: امیدوارم این همایش راه را برای تصمیم‌گیری و قانون گذاری با استفاده از تجربیات گذشته فراهم کند. برای فعالان اقتصادی، صاحب‌نظران و اساتید دانشگاه کاری که تاکنون انجام شده روشن است، اما با نگاه نسبت به چیزی که انجام شده یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: برای همگان روشن است که اقتصادی که حدود ۸۰ درصد آن دولتی است مشکلات زیادی دارد. همچنین برای همگان روشن است که باید بر اساس قانون اساسی عمل کنیم و در قانون اساسی بر اصل ۴۴ تاکید شده است.

رئیسی با اشاره به برنامه‌های توسعه اظهار کرد: در همه برنامه‌های توسعه تاکید شده است که دولت نباید متصدی باشد بلکه باید هدایتگر، نظارت‌گر و حمایت‌گر باشد و چنانچه دولت بخواهد موفق شود باید در این سه مورد عمل کند نه در دخالت‌ها و تصدیگری‌ها.

وی با بیان اینکه چه باید عمل می‌شد و چه شد، تفاوت بین آنچه باید باشد و آنچه که هست محسوب می‌شود، اظهار کرد: همین موضوع ما را راهنمایی می‌کند که چه کاری را باید انجام داد. دولت نباید متصدی باشد که حمایت مالی و حقوقی کند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه بازنگری به تابلوی خصوصی سازی به این‌که چه باید کرد کمک می‌کند، تصریح کرد: این فرآیند کمک می‌کند که اشکال در ساختارها بوده و یا در رفتارها؛ اگر اشکال در ساختار باشد هرچقدر هم که مدیران تغییر کنند اتفاقی نخواهد افتاد اما اگر مشکل رفتارها باشد رفتارها باید اصلاح شوند. باید بررسی شود که آیا ساختار درست چیده شده است یا خیر و متناسب با این ماموریت باید به این سوال که چرا سیاست اصل ۴۴ قانون اساسی آنچنان که مورد نظر سیاست‌گذار بود عمل نشده پاسخ داد. باید از همه صاحبنظران و سرمایه گذاران سوال کرد که آیا موفق هستند یا خیر؟

وی در ادامه گفت: هدف پافشاری بر سیاست ذیل اصل ۴۴ قانون اساسی، اقتصاد مقاومتی، میدان واقعی دادن به بخش خصوصی است؛ چرا که بسیاری از اوقات گفته می‌شود خصوصی سازی صورت گرفته، اما دولت با تابلو یا بی‌تابلو حضور دارد که نمونه آن واگذاری به سازمان تامین اجتماعی، برخی بانک‌ها و برخی شهرداری‌ها است که این موضوع تداوم تصدیگری دولت با عناوین دیگر محسوب می‌شود.

رئیسی ادامه داد: اگر بخش خصوصی اعلام کرد که فضا برای فعالیت قابل پذیرش است ایرادی ندارد، اما اگر اعلام کند میدان برای این بخش وجود ندارد این ایراد دارد.

رئیس جمهور با تاکید بر این‌که دولت نباید متصدی باشد، اظهار کرد: باید حتما به بخش خصوصی واقعی میدان داده شود. باید بررسی شود موانع چیست و این موانع برطرف شود. در سفرهایی که به شهرها و روستاهای مختلف دارم می‌بینم که کارخانه‌ها تعطیل شده و سالن‌ها به انبار سیب‌زمینی و پیاز تبدیل شده است. باید بررسی شود که چه کنیم که پرونده‌ها در قوه قضاییه ساخته نشوند. ما به دولت آمده‌ایم تا بستر فسادزا را اصلاح کنیم تا اصلا پرونده‌ای ساخته نشود که قوه قضاییه مجبور به پیگیری باشد.

وی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور ۰.۴ یک درصد بوده است اظهار کرد: باید علل این موضوع بررسی شود و دید که تحقق رشد اقتصادی در حد یک آرمان باقی می‌ماند و یا قابل انجام است.

رئیسی با تاکید بر این‌که رشد اقتصادی دو پایه افزایش سرمایه‌گذاری و افزایش بهره‌وری دارد تصریح کرد: باید دید چه کنیم که سرمایه گذار احساس امنیت کند این موضوع نه فقط در قراردادها بلکه در عمل و اجرا هم باید اعمال شود.

وی ادامه داد: پس از آنکه کارخانه واگذار می‌شود دولت بخش خصوصی را رها می‌کند در حالی که تازه در آن زمان وظیفه دولت شروع می‌شود و باید در کثرت یک ناظر و حامی وارد عمل شود؛ بنابراین سازوکار متناسب با این نگاه باید تنظیم شود. عدم موفقیت واحدی که به بخش خصوصی واگذار شده است پیام خوبی ندارد و باید دید که چه کنیم پیام‌های منفی به پیام‌های مثبت تبدیل شود.

رئیس جمهور ادامه داد: ما دنبال عبرت‌ گرفتن هستیم باید با عبرت‌ گرفتن از گذشته، آینده را ترسیم کرد چه در حمایت از بخش خصوصی و چه در توانمندسازی این بخش. از طرف دیگر نباید دچار افراط و تفریط شویم نگاه باید واقعی باشد و بایدها و نبایدها را در این رابطه تنظیم کرد. بر این بایدها و نبایدها نیز همه باید ملتزم باشند و بیش از همه دولتمردان باید ملتزم باشند.

وی با بیان این‌که برخی گمان می‌کنند اگر یک خصوصی سازی دچار مشکل شود کل فرآیند باید متوقف شود، گفت: این موضوع درست نیست بلکه این کشتی باید اصلاح شود و در این راستا باید از دانشگاه‌ها و فعالان اقتصادی به عنوان بازار کمک گرفته شود. این موضوع مورد تاکید بنده است که هر کسی صاحبنظر محسوب می‌شود اما نظرش با ما متفاوت است حتما ابراز کند تا به نقطه مشترک برسیم.

رئیسی با بیان این‌که قرار است در کشور تصمیم‌های سختی بگیریم، اظهار کرد: شاید برخی موافق این موضوع نباشند، اما اگر با نگاه نقادانه به کارها نگاه کنند اشکالی ندارد ما را رهنمود می‌کند به افق روشنی که پیش‌روی اقتصاد است.

کد خبر 677910

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 15
  • IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
    18 25
    جناب رئیسی لطفا" تمام مدیران دوران روحانی را برکنار کنید چون مزاحم کارشما هستند وسنگ اندازی می کنند
  • IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
    13 26
    دعای شهدا به همراهت سید
  • IR ۱۶:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
    12 41
    همه مردم شرعا، قانونا و اخلاقا موظفیم از اقدامات سید محرومان حمایت کنیم. این ازادسازی قیمتها و گرانیهایش در برابر نتایجش چیزی نیست در حال قطع دست مفسیدن و رانت خواران است و مردم در اینده پولدار خواهند شد. نگران نباشید چون بزودی وضعمان خوب خواهد شد. مطمئنم.
  • US ۱۶:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
    3 20
    سیدبه فدای جدت.دارم خفه میشم.کاش بچه هامون به فکرازدواج نمیافتادن .قدرت خریدبراهیجی ازماسلب شده.طلا،موادغذایی،لوازم خانگی،اجاره خونه،و..‌به خاطرخدافکری به حالمون بکنیدتادیرنشده
  • ناصر IR ۱۷:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
    5 1
    چون فساد سیستمی شده ، لذا با جابجا کردن افراد نمیتوان به جنگ فساد در ادارات و نظام مدیریتی اقتصاد مملکت رفت !!!! سازمان خصوصی سازی از زمان شروع به کار تا الان در اکثر موارد بنگاه های اقتصادی سود ده را به آقایان یقه سفید و یا آقازاده زاده های سفارش شده به قیمت مفت واگذار کرده و از این دهگذر جیب شخصی اش را پر کرده ه است، ویا اینکه بنگاه های زیان ده را در معرض واگذاری قرارداده تا یه بدختی را به دام بیاندازد !!!!!!! این روند تا کنون جا افتاده ، لذا برای ریشه کنی این فساد تنها با تعویض مدیر و آبدارچی میسر نیست بلکه تغییر در اندیشه و مرام نامه سازمان خصوصی سازی و صد البته مدیران متخصص و با ایمان نیاز است .
  • IR ۱۷:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
    2 2
    حتی اگر نابودی بستر تولید فساد جدید بدون برخورد با مفسدان قبلی، حقیقت داشته باشد، فاسدان بزرگ خیلی خوشحال باید باشند.
  • IR ۱۹:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
    3 8
    جناب رئیسی شما به عنوان فرد دوم قدرت با فساد اطرافیان مبارزه کنید
  • IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
    8 9
    سلام من یک ایرانی هستم مریضی روماتیسم دارم با این گرانی چکار کنم خانواده پنج نفره دارم شما بگی نمی‌دونم کرایه خونم از کجا بدم
  • مهدی IR ۲۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
    6 0
    انجام اقدامات تورم زا در تورم ۴۰ درصدی تصمیم سخت نیست خودکشی اقتصادی است.اروپا و امریکا به خاطر تورم ۸ درصدی با افزایش نرخ بهره بدنبال حفظ ارزش پول ملی هستند ولی ایران میخواهد انرا به بالای ۶۰ درصد برساند یعنی نابودی پول ملی , بهتر است به میزان افزایش دلار در همین اغاز راه توجه کنید
  • سعید IR ۲۱:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
    1 24
    انشاالله موفق میشویدخدا پشت وپناه شماست ، ملت هم همواره گوش بفرمان ولی امرآماده حمایت هستند
  • IR ۰۷:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۱
    0 0
    خدا قوت