به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هلثدی نیوز روت کانال برای مدتی میتواند دندان دچار پوسیدگی یا سایر مشکلات را حفظ کند، اما دندان در نهایت شکننده میشود و میمیرد.
این پژوهشگران برای دانستن اینکه این فرآیند چه مدتی طول میکشد، دادههای مربوط به بیش از ۴۶۰۰۰ بیمار که در سراسر آمریکا روت کانال انجام داده بودند، آنالیز کردند.
دکتر تانکام تیوالیکاکات، رئیس بخش انفورماتیک دندانی در انستیتو رجنستریف و دانشکده دندانپزشکی دانشگاه ایندیانا و سرپرست این پژوهش میگوید این یافتهها «دادههای جهان واقعی درباره طیف گستردهای از این بیماران نه فقط آنهایی که در نظامهای بهداشتی بزرگ یا آنهایی که بیمه دندانپزشکی دارند، در اختیار میگذارد.»
به گفته او، این اطلاعات میتواند به بیماران و دندانپزشکان در تصمیمگیری درباره مراقبت بهتر از دندانها کمک کند.
این بررسی نشان داد میانه مدت بقای دندان پس از روت کانال ۱۱.۱ سال است،یعنی در نیمی از این بیماران دندان مدت کمتری دوام آورده بود و در نیمی دیگر مدت بیشتری.
این بررسی نشان داد چند عامل میتواند مدت عمر درمانهای روت کانالشده را بیشتر یا کمتر کند:
- دندانهایی که روت کانال میشوند و بعد هم پر و هم روکش میشوند تا حدود ۲۰ سال دوام میآورند.
- دندانهایی که بعد از روت کانال یا پر میشوند یا روکش میشوند، حدود ۱۱ سال عمر میکنند.
- دندانهایی که پس از روت کانال کار ترمیمی روی آنها انجام نمیشود، حدود ۶.۵ سال عمر میکنند.
بر اساس این بررسی که یافتههای آن در «ژورنال پژوهشهای دندانی» منتشر شده است، داشتن بیمه دندانپزشکی اثر قابلتوجهی بر مدت بقای دندان دارد.
به گفته دکتر تیوالیکاکات، این دادهها اهمیت پوشش بیمه دندانپزشکی برای روکش و گزینههای ترمیمی دائمی را نشان میدهند.
او میگوید: «بهداشت دهان و دندان یک موضوع بهداشت عمومی است که به طور قابلتوجهی بر سلامت کلی مردم تاثیر میگذارد. بررسی سوابق دندانپزشکی میتواند به ما کمک کند راههای بهبود درمان، شناسایی رابطه سببی و حفظ سلامت دندان و لثهها را بهتر بشناسیم.»
نظر شما