به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از روزنامه گلوبالتایمز چین، کارشناسان از دولت ژاپن خواستهاند که فشار بر مخالفان این طرح را متوقف کند و واقعا به نگرانیهای جامعه داخلی و بینالمللی گوش فرا دهد، زیرا یک دوره ۳۰ روزه نظرات عمومی سرانجام سرنوشت این طرح را مشخص میکند.
شان برنی، کارشناس ارشد هستهای در «صلح سبز»، یک سازمان جهانی حفاظت از محیط زیست، به گلوبال تایمز گفت که دولت ژاپن و شرکت برق توکیو (TEPCO) ارزیابی جامعی از اثرات زیستمحیطی طبق قوانین بینالمللی انجام ندادهاند.
برنی خاطرنشان کرد: «ارزیابی آنها با نادیده گرفتن شواهد مبنی بر تخلیه رادیونوکلئیدهای مختلف از نیروگاه هستهای فوکوشیما اشتباهات اساسی در حفاظت در برابر تشعشع داشت.»
آب آلوده حاوی سزیم رادیواکتیو، استرانسیم، تریتیوم و سایر مواد رادیواکتیو است که میتواند در موجودات دریایی ترکیب شده و در بدن انسانها متمرکز شود.
برنی در این خصوص گفت: «سرطان خون و سرطان خون. برای ارزیابی عواقب رهاسازی مخزن، ما نیاز به حساب کامل از ایزوتوپهایی داریم که در هر مخزن پس از هر گونه تصفیه ثانویه باقی میماند. این فقط برای ۹ ایزوتوپ گزارش شده در حال حاضر نیست، بلکه برای مجموعه بزرگتری از آلایندههای احتمالی مانند نیز پلوتونیوم است.»
این متخصص اضافه کرد: «از آنجایی که رادیونوکلئیدهای مختلف در محیط رفتار متفاوتی دارند، نمیتوان از مدلهای پراکندگی و رقیق شدن سریع تریتیوم در اقیانوس برای ارزیابی سرنوشت سایر آلایندههای بالقوه استفاده کرد.»
به گفته برنی، برخی از ایزوتوپها به راحتی در بیوتاهای دریایی یا رسوبات بستر دریا گنجانده میشوند. به عنوان مثال، ضریب غلظت بیولوژیکی برای ماهی برای کربن ۱۴ تا ۵۰۰۰۰ برابر بیشتر از تریتیوم است. کبالت ۶۰ تا ۳۰۰۰۰۰ برابر بیشتر احتمال دارد که با رسوبات کف دریا همراه شود.
این کارشناس افزود: «همچنین، تخلیه در واقع میتواند برای چندین دهه بیشتر از دوره ۳۰ ساله ادعایی دولت ژاپن به طور بالقوه برای بقیه قرن حاضر و پس از آن ادامه یابد.»
او گفت: «اگرچه دولت ژاپن و TEPCO در سال ۲۰۱۵ توافق کردند که رضایت انجمن ماهیگیران فوکوشیما شرط هرگونه تخلیه در آینده باشد، اما آنها در تلاشند تا مخالفان را تحت فشار قرار دهند تا برای توقف طرح دامپینگ غیرقانونی و ناموجه بگویند بله.»
برنی اضافه کرد: «من معتقدم که مخالفت مردم ژاپن و جامعه بینالملل درست مانند کمپین توقف پرتاب اتمی از کشتیها به دریا که دههها با مخالفت روبرو بود، اما در نهایت سرانجامی موفقیتآمیز داشت، کارساز خواهد بود. بیشتر مردم فوکوشیما، از جمله صنایع ماهیگیری، کشاورزی و جنگلداری، به شدت با تخلیه آب مخالف هستند. مخالفان بینالمللی هم بهطور فزایندهای با این طرح مخالف هستند.»
نظر شما