برخی گزارشها هدف از این اجلاس را کنترل قیمت گاز و افزایش آن اعلام کردند.
با مسعود هاشمیان اصفهانی، قائممقام معاون وزیر نفت در امور بینالملل گفتوگو کردهایم.
- در اجلاس این هفته در دوحه چه مسائلی مورد بحث قرار خواهد گرفت؟
در این اجلاس که بهمدت 2 روز از 22 تا 23 آبان برگزار میشود توافقهای تهران پیگیری میشود.
درواقع کمیته فنی که براساس تاکید 3 کشور در تهران شکل گرفت و کار خود را آغاز کرد، مسائل مورد توافق را پیگیری و بررسی میکند تا اجرایی شود.
این کمیته برای برگزاری اجلاس 3 کشور و دستور جلسه این گردهماییها و شکل ادامه همکاریها برنامهریزی میکند
- مهمترین مسائلی که قرار است بحث و بررسی شود چیست؟
در تهران درواقع توافق شده که مرکز مالی کمیته عالی فنی در دوحه و مرکز فنی آن در تهران و مرکز بازاریابی در مسکو باشد.
براین اساس نمایندگان 3 کشور تلاش خواهند کرد که توافقهایی که مسئولان بلند پایه در تهران داشتند و شامل همکاری 3 کشور در تولید، توزیع و عرضه است را دنبال کنند.
این توافقها شامل: استفاده از ظرفیتهای منطقهای برای کمک به کشورهای دیگر عضو، کمک و همکاری به انتقال گاز قطر و روسیه از طریق ایران به کشورهای ثالث و مشارکت در شکلگیری و شبکه گاز آسیایی است.
علاوه براین طرح همکاری در صادرات گاز به اروپا نیز با مشارکت 3 کشور و سرمایهگذاری مشترک کشورهای مصرفکننده مورد تاکید 3 کشور قرار دارد.
در این توافقها سرمایهگذاری مشترک در منابع گازی هر یک از کشورها یا کشورهای ثالث برای تامین امنیت عرضه، مورد توجه است و هدف آن ایجاد شرایطی است که هر کشور از حداکثر توان تولید و بهرهبرداری از منابع گاز خویش بهرهمند شود.
- برخی گزارشها هدف از برگزاری این اجلاس را تلاش برای تشکیل یک کارتل برای کنترل قیمت گاز قلمداد کردند آیا اینگونه است؟
خیر، براساس توافقهایی که میان نمایندگان بلندپایه 3 کشور انجام شده، این تلاش با هدف همکاری برای تولید و تامین امنیت عرضه است.
هدف از این همکاریها کنترل قیمت نیست بلکه تلاش برای مشارکت در استفاده از توان بالقوه موجود در هریک از کشورهای دارای بزرگترین منابع گاز جهان است.