یکی از تابلوهای مجموعه «پل واترلو» اثر کلود مونه، نقاش مشهور فرانسوی، ماه آینده در حراجی کریستیز چکش می‌خورد.

پل واترلو اثر کلود مونه

به گزارش همشهری آنلاین، یک شاهکار هنری از کلود مونه، بنیان‌گذار سبک امپرسیونیسم در فرانسه، که برای بیش از ۷۰ سال در یک خانواده دست به دست شده بود، ماه آینده با ارزش تخمینی دستکم ۳۰ میلیون دلار در لندن به حراج گذاشته می‌شود.

تابلوی پل واترلو، جلوه مه (Waterloo Bridge, Effet de Brume) یکی از ۴۱ نقاشی‌ای است که مونه از پل روی رود تیمز کشیده است. مونه این تابلو را زمانی کشید که در هتل ساووی اقامت داشت و می‌توانست از بالکن اتاقش پل‌های واترلو و چرینگ کراس و کاخ وست مینیستر را ببیند. وی از این سه منظره بارها نقاشی کشید، گاهی برای چند روز بوم خود را کنار می‌گذاشت و منتظر فضای مناسب می‌نشست.

تابلوهای مجموعه پل واترلو به ندرت حراج می‌شوند؛ ۲۶ مورد از این ۴۱ تابلو در تملک موزه ها قرار دارند و دستکم ۵ یا ۱۰ مورد از آنها در کلکسیون‌های خصوصی‌ای قرار دارند که احتمال حراج آنها را پایین می‌آورد.

کیت گیل، رئیس بخش هنر امپرسیونیست و مدیر کریستیز در لندن، در این باره می‌گوید: نور و هوا تغییر کرده یا مه از بین می‌رود و ممکن است یک هفته طول بکشد که دوباره چنین صحنه‌ای به وجود آید. وقتی این اتفاق می‌افتاد مونه بوم مناسب را برمی داشت و دوباره مشغول به کار می‌شد، هر بار آن را بهتر و بهتر می‌کرد.

وی افزود: مونه نمی‌توانست این نور و اتمسفر متغیر را در جای دیگری از جهان پیدا کند. او در جنوب فرانسه و در ساحل نرماندی از مناظر نقاشی کرد اما در لندن بود که به اوج استعداد امپرسیونیستی خود رسید.

به گفته گیل، تابلوهای مجموعه پل واترلو به ندرت حراج می‌شوند؛ ۲۶ مورد از این ۴۱ تابلو در تملک موزه ها قرار دارند و دستکم ۵ یا ۱۰ مورد از آنها در کلکسیون‌های خصوصی‌ای قرار دارند که احتمال حراج آنها را پایین می‌آورد.

حراج  یکی از گران‌ترین پل‌های دنیا | «پل واترلو» ۳۰ میلیون دلار قیمت گذاری شد

کلود مونه از بنیان‌گذاران جنبش هنری امپرسیونیسم یا دریافتگری در فرانسه و یکی از نقاشان بزرگ تاریخ است. این نقاش صاحب سبک فرانسوی دوران جوانی و حتی بخشی از میانسالی خود را در فقر گذراند اما سرانجام توانست با فروش آثارش به ثروت و رفاه دست یابد. از مهم‌ترین آثار مونه می‌توان به ۲۵۰ تابلوی مجموعه نیلوفرهای آبی (Nymphéas) اشاره کرد که در آنها کامل‌ترین بیان امپرسیونیستی را آفرید.

کد خبر 680421
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha