محمد حسین توتونچیان تهیه‌کننده کنسرت نمایش «سی‌صد» درباره برخی حاشیه‌های مطرح‌شده درباره نحوه قیمت‌گذاری بلیت‌های کنسرت‌نمایش «سی‌صد» توضیح داد.

کنسرت نمایش

به گزارش همشهری آنلاین، محمد حسین توتونچیان تهیه‌کننده کنسرت نمایش «سی‌صد» و مدیرعامل شرکت فرهنگی و هنری ققنوس درباره برخی حاشیه‌های مطرح‌شده درباره نحوه قیمت‌گذاری بلیت‌های کنسرت‌نمایش «سی‌صد» گفت: مدت زیادی است که بعد از مهارشدن پیک‌های کرونا و بنا بر گران شدن اجاره‌بهای بسیاری از سالن‌های کنسرت و همچنین هزینه‌های جاری، قیمت بلیت کنسرت‌های پاپ نیز افزایش پیدا کرده و با رقم‌هایی بین ۲۰۰ تا ۵۵۰ هزار تومان به فروش رسید. اتفاقاً در آن شرایط غیر از یک یا دو رسانه هیچ‌کس سوال نکرد که چرا این اتفاق افتاده و هیچ‌کس هم به این پرسش، جوابی نداد. این برای من بسیار جالب توجه و البته قابل پیش‌بینی بود که برخی از دوستان از زمان شروع فروش بلیت کنسرت‌نمایش «سی‌صد» متوجه گرانی قیمت بلیت کنسرت‌ها شده‌اند!

وی افزود: در این چند روز، تمام تلاشم را انجام دادم که با مطالعه دقیق دغدغه‌های همه دوستداران عرصه موسیقی و نمایش که درباره قیمت بلیت کنسرت مسائل خود را مطرح می‌کنند، با نظرات این عزیزان که احترام به عقاید و نظراتشان برای من بسیار ضرورت دارد، آشنایی بیشتری پیدا کنم. دوست نداشتم که بخواهم با مصاحبه‌های تند رسانه‌ای در واکنش به این انتقادات جواب‌هایی بدهم که مناسب و مؤثر نیستند. اما ای کاش این عزیزان منتقد و تمامی کسانی که به قیمت بلیت کنسرت نمایش «سی‌صد» انتقاد دارند به این نکته هم تسلط کامل داشته باشند که طی این ماه‌ها برگزارکنندگان کنسرت‌ها و آثار نمایشی بدون کمترین حمایتی با وجود هزینه‌های وحشتناکی در برگزاری کنسرت‌ها و نمایش‌ها مواجه شدند که واقعاً کمرشکن بودند.

او ادامه داد: این شرایط را قطعاً آن دسته از تهیه‌کنندگانی که عمده آثارشان را در بخش خصوصی متمرکز کرده‌اند، بیشتر متوجه می‌شوند. بنابراین اینکه چطور برخی از دوستان با افزایش اختلاف ۱۵۰ هزار تومانی این پروژه نسبت به کنسرت‌های عادی موسیقی پاپ که از مدت‌ها پیش با قیمت بلیت ۵۵۰ هزار تومان و بدون این پروداکشن روی صحنه می‌روند، اعتراضات خود را به سمت این پروژه برده‌اند نکته مهمی است که من امیدوارم برخاسته از یک جریان خاص نباشد.

توتونچیان بیان کرد: آنچه در این کنسرت‌نمایش پیش روی مخاطبان و شنوندگان با حضور جمعی از بهترین‌های موسیقی، تئاتر، سینما و حوزه‌های فنی قرار می‌گیرد در برابر قیمت بلیتی که تعیین شده اصلاً در توازن نیست. کما اینکه قیمت ۶۹۵ هزار تومانی همه سالن نیست بلکه فقط بخشی از سالن است که جالب است بدانید توسط تماشاگران خریداری شده است.

این تهیه‌کننده موسیقی تصریح کرد: بنده به عنوان یک تهیه‌کننده کنسرت‌های بزرگ موسیقی تمام تلاشم را طی این سال‌ها انجام داده‌ام تا با در نظر گرفتن تمام انتقادات و نظرات کارشناسی شده، به سمت و سوی اعتلای موسیقی گام بردارم که هم در موسیقی پاپ و هم در موسیقی ایرانی به جایگاه مخاطب ایرانی احترام می‌گذارد. در این راه توجه به قشر فرهنگی و فرهیخته جامعه و حتی عزیزانی که برای تهیه بلیت‌های گران‌قیمت کنسرت با چالش‌هایی روبه رو هستند از عمده دغدغه‌هایم بوده که همواره دوست داشتم روی پروژه‌هایم پیاده‌سازی کنم.

این تهیه کننده موسیقی ادامه داد: اگرچه شرایط اقتصادی نابسامان و البته نامشخص این سال‌های کشورمان اجازه چنین کاری را به ما کمتر داد اما تمام تمرکز و برنامه‌ریزی‌ام را انجام دادم که حداقل در این پروژه بتوانم در جایگاه‌هایی که قطعاً در نقطه کوری از نگاه مخاطب قرار ندارد، بلیت‌هایی را برای فروش ارائه دهم که از هفتاد هزار تومان تا ۳۰۰ هزار تومان بتواند این قشر از جامعه را هم پوشش دهد. کما اینکه در همین کنسرت‌نمایش «سی‌صد» تقریباً نزدیک به ۳۰ درصد از جایگاه تماشاگران بلیت‌های ۷۰ تا ۳۰۰ هزار تومانی به فروش می‌رسد که در همین سه روز هم به طور کامل فروخته شدند.

وی با تاکید بر این نکته که پروداکشن مربوط به تولید این کنسرت‌نمایش تاکنون در کشورمان تجربه نشده است، گفت: قبل از برگزاری کنسرت نمایش «سی‌صد» بیش از چند مرتبه روی کاغذ محاسباتی را درباره هزینه برگزاری این پروژه انجام دادیم و دقیقاً در پایان همین محاسبات بود که متوجه شدیم که برگزاری این پروژه به دلیل هزینه‌های سنگینی که دارد، شدنی نیست. این را هم در نظر بگیرید که همین محاسبات در زمانی صورت گرفت که قیمت دلار جور دیگری بود و اکنون در قیمت دیگری قرار دارد. قصدی برای توجیه ندارم اما شما فارغ از دستمزدهایی که به عوامل اجرایی برنامه تعلق می‌گیرد به هزینه‌های فنی، نور، صدا، چهره‌پردازی، طراحی و ساخت صحنه، طراحی و ساخت لباس، هزینه‌های رفت و آمد، هزینه‌های مربوط به غذا و بسیاری از موارد دیگر هم نگاهی بیندازید، آن وقت متوجه می‌شوید که آنچه برای این کنسرت به عنوان قیمت بلیت در نظر گرفته شده است، هیچ سود هنگفتی را به جیب تهیه‌کننده وارد نمی‌کند. باور کنید رضا بهرام که طی این سال‌ها خود را به عنوان یک خواننده پرطرفدار معرفی کرده است به راحتی می‌توانست در چند سانس کنسرت‌هایی را برگزار کند و با همان تعداد اندک اعضای کنسرتش درآمدزایی داشته باشد اما او و دیگر هنرمندان پذیرفتند که در قالبی کمتر تجربه شده که به ایران و ایرانی تعلق گیرد، وارد پروژه‌ای شوند که حضور در آن ریسک بالایی داشت.

این تهیه‌کننده تصریح کرد: آنچه در این پروژه قرار است پیش روی مخاطبان قرار گیرد، یک پروژه تجربه نشده در ایران است که تمام تلاشش زنده نگه داشتن فرهنگ، زبان و ادبیات فارسی است. این پروژه گامی برای زنده نگه داشتن شاهنامه است بی آنکه از مجموعه‌ای کمکی گرفته باشد بی آنکه از ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی برای وارد کردن تجهیزات مربوط به نور، صدا و ویدئومپینگ هزینه کرده باشد. این پروژه به اعتقاد من یک پروژه کارآفرین است که فناوری‌های جدیدی را به واسطه حضور مهندسان ایرانی در حوزه جایگاه‌های پرتابل تماشاگران اجرا کرده است.  

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود ادامه داد: قطعاً قشر کم درآمد جامعه برای من از درجه احترام و اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند؛ به همین جهت هم تمام تلاشم را انجام دادم تا به سهم این پروژه شرایطی را فراهم کنیم که ۳۰ درصد از جایگاه تماشاگران با قیمت بلیت بین ۷۰ تا ۳۰۰ هزار تومان فروخته شود. کما اینکه حتی به این فکر هستیم که اگر شرایط فراهم شود، این پروژه را به صورت رایگان در استادیوم آزادی تهران برگزار کنیم که آن دسته از شهروندان عزیزی که برای تهیه بلیت‌های کنسرت با چالش مواجه هستند، بتوانند از این برنامه ملی بهره‌مند شوند. خلاصه اینکه دوستان عزیزم مطمئن باشید آن چیزی که هزینه شده هرگز باز نمی‌گردد. ما ریسک بزرگی کردیم و این را هم می‌دانستیم که این پروژه بدون حاشیه و بدون دردسر نخواهد بود. اما همه دست به دست دادیم تا با عشق کاری را جمع کنیم که هدف فقط پول نیست، بلکه بدون شعار انجام یک کار فرهنگی است که حتی من باید ۲۵ درصد از درآمدش را هم به دولت برای مالیات بدهم.

کد خبر 681486
منبع: مهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار موسیقی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha