معاون حقوق بشر وزیر دادگستری گفت: مهاجرت برخی خانواده‌های افغانستانی به ایران پس از حضور طالبان‌، سبب رشد آمار کودکان کار در ایران شد.

طالبان

به گزارش همشهری‌آنلاین، فتاح احمدی در حاشیه جلسه شورای هماهنگی مرجع استانی حقوق کودک استان زنجان در جمع اصحاب رسانه با بیان این‌که کودکان کار، موضوع منحصر به کشور ایران نیست اظهار داشت: کودکان کار به عنوان دغدغه اجتماعی مطرح است که توجه فعالان حقوق بشر را به خود جلب کرده است‌. 

وی با اشاره به اینکه در خصوص حذف کار کودکان پنج نشست جهانی برگزار شده است، بیان کرد: این موضوع یک موضوع جهانی است و آخرین اجلاس برگزار شده تحت عنوان نشست جهانی حذف کار کودک در آفریقای جنوبی به‌صورت وبینار تشکیل شد و جمهوری اسلامی ایران نیز جزو مدعوین این اجلاس بود. 

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری و دبیر کنوانسیون حقوق کودک تصریح کرد: کودکان کار و کار کودک از جمله دغدغه‌های جهانی است که محققان علوم اجتماعی و مسئولانی که با این معضل روبه‌رو هستند و در این خصوص هم‌اندیشی دولت‌ها در سطح جهانی، انجام می‌شود و راهکار ارائه می‌شود. 

وی در خصوص آمار کودکان کار بیان کرد: آمار دقیقی در خصوص این کودکان وجود ندارد زیرا بعد از ورود طالبان به افغانستان، بسیاری از کودکان همراه والدین خود وارد کشور شدند و در پناه کشور ایران قرار گرفتند که این آمار شاید ۲۰ برابر شده است. 

احمدی افزود: بخش قابل توجهی از کودکان کار و خیابانی را کشورهای اتباع افغانستانی، پاکستانی و عراقی تشکیل داده‌اند که بخش زیادی از آن‌ها  اتباع افغانستانی هستند. 

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری با اشاره به آمارهای تخمینی بدست آمده از سر چهارراه‌ها و خیابان‌های شهرهای پرجمعیت کشور گفت: این آمار نشان‌دهنده این است که حضور طالبان‌ در افغانستان و ایجاد ناامنی‌ برای خانواده‌های آنان و مهاجرت آن‌ها به ایران سبب بالا رفتن آمار کودکان کار و خیابانی در کشور ایران شده است.

وی افزود: تردیدی نیست که شبکه‌ها و کسانی که منتفع هستند، کودکان را به‌کارگیری می‌کنند و از آن‌ها در چهارراه‌ها، سر خیابان‌ها و زباله‌گردی استفاده می‌کنند و تا زمانی که برخی افراد، منافع شخصی دارند از کودکان کار استفاده می‌کنند. 

احمدی به تفکیک زباله از مبدا اشاره کرد و گفت: اگر تفکیک زباله از مبدا صورت گیرد برای کاهش زباله گردی بسیار مهم و موثر است زیرا ارزش زباله‌ در تهران بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان است و همه هوس می‌کنند که به دنبال آن کار بروند.

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری تصریح کرد: قانون تفکیک زباله از جزء مسئولیت‌های شهرداری‌ها است و سازمان حفاظت محیط زیست در هماهنگی با شهرداری هم پیگیر این موضوع است زیرا وقتی زباله‌ای وجود نداشته باشد کسی به دنبال زباله نمی‌گردد.

وی در مورد مافیا و استفاده از کودکان کار گفت: تردیدی نیست که شبکه‌ها، مافیا و کسانی که منتفع هستند کودکان را برای منافع خود به‌کار می‌گیرند و از آن‌ها در چهارراه‌ها و سرخیابان‌ها و بیشتر در زباله‌گردی استفاده می‌کنند.

کد خبر 683609
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • جعفر IR ۲۱:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۵
    7 1
    نصف کودکان کار ایرانین ، این امار برا اینکه مورد اعتراض واقع نشوند تحقیق کنید
  • IR ۲۳:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۵
    8 3
    بیشتر افغان هستن