به گزارش همشهری آنلاین، هادی میرزایی مدیرعامل صندوق توسعه صنایعدستی، فرش دستبافت و احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی کشور در بازدید از کاروانسرای شاه عباسی کرج اظهار کرد: در واقع این اقدام سوءاستفاده از قانون ماده ۱۰۰ شهرداریها در پلمب مجموعه کاروانسرای شاهعباسی بوده است.
وی با بیان این که این بنای قدیمی ۵۰۰ ساله، بخشی از هویت تاریخی استان البرز است که باید در اختیار عموم باشد و با داشتن حداقل زیر ساختهای گردشگری مورد بهره برداری قرار بگیرد، گفت: شهرداری کرج در سال های اخیر در رفتاری غیرحرفهای و سوداگرایانه مبلغ ۲۰ میلیارد تومان هزینه تغییر کاربری برای این بنا تعریف کرده است.
وی افزود: این بنا در دهه ۷۰ با اعتبارات ملی و از سال ۸۴ از سرجمع منابع صندوق توسعه صنایع دستی ، فرش دستباف و احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی کشور مرمت شد و بخش هایی که به عنوان فضاهای غیر رسمی مورد نیاز بود مانند فضای آشپزخانه با سازه های سبک در مجاورت بنا و در عرصه اصلی ملکی که متعلق به وزارت میراثفرهنگی است، اجرا شده تا حداقل مداخله را درون بنای اصلی داشته باشد. سایر فضاها اعم از سرویسهای بهداشتی، پست برق و سایر خدمات مورد نیاز نیز برای بهرهبرداری از این مجموعه گردشگری هفت هزار مترمربع ساخته شد.
او از کاربری تالار در این مجموعه انتقاد و آن را مغایر با کاربری مورد توافق صندوق و بهره بردار عنوان کرد و گفت: «انتظار داشتیم دادستان محترم به عنوان مدعی العموم به ماجرا ورود کند و به دلیل بهره برداری غیرمجاز سرمایه گذار خلع ید شود و بنا بر اساس کاربری تعیین شده مورد بهرهبرداری باشد.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی برنامه آینده برای بهره برداری ازین بنا را کاربری هتلکاروانسرا دانست که خدمات فرهنگی، تجاری از جمله عرضه محصولات صنایعدستی و فرشدستبافت نیز در آن ارائه شود.
میرزایی، بهره برداری از کاروانسرای شاه عباسی را دغدغه جدی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان برشمرد که به دلیل تعارض بین بخشی و نبود اهتمام در سالهای گذشته نتوانست این مسائله را برطرف کند.
وی ابراز امیدواری کرد : با حمایتهای استاندار البرز شاهد تصمیمگیری برای بهرهبرداری از چنین بناها و اماکن تاریخی با توجه به مصوبات صندوق باشیم. از طرفی خواستار برخورد با متخلف شد نه با بنای تاریخی زیرا این رفتار کاملا غیرحرفهای است.
وی در مورد تفویض اختیار مزایده بهره برداری از کاروانسرای شاه عباسی به استان البرز گفت:استان یکی از ذینفعان و بازیگران اصلی مزایده است و در جلسات فنی و اقتصادی و نظارتها ورود می کند. یکی از اشکالات در سالهای قبل عدم پیش بینی نقش، برای اداره کل استان بوده که این دغدغه را در قراردادهای اخیر برطرف کردهایم.
طبق گزارش اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان البرز حدود ۳ سال پیش به خاطر شکایت یکی از همسایهها، کاروانسرای شاه عباسی به خاطر پخت و پز و و بوی غذای رستوران فعال درآن و همچنین ساخت اضافه بنا به دستور قضایی پلمپ شد.
منبع: خبرآنلاین
نظر شما