یک نظامی بازنشسته و تحلیلگر عراقی می‌گوید که سرکرده سابق داعش و برادرش از نیروهای سرویس اطلاعاتی ترکیه بودند.

عبدالله قرداش

به گزارش همشهری‌آنلاین، «عدنان الکنانی» سرتیپ بازنشسته و تحلیلگر امور نظامی در عراق با توضیح درباره حمایت ترکیه از تروریسم و برخی احزاب سیاسی در عراق و ارتباط آنکارا با «عبدالله قرداش» سرکرده داعش و برادرش برای اجرای طرح‌های توسعه‌طلبانه در عراق، می‌گوید: اظهارنظر و ارائه توضیح درباره پروژه ترکیه برای اشغال و کنترل اراضی عراق، هیچ نتیجه بازدارنده‌ای از آن‌چه آنکارا در اراضی شمال عراق انجام می دهد، نخواهد داشت.

وی در گفت‌وگو با وبگاه «المعلومه» تصریح کرد: ترکیه قبل از سال ۲۰۱۴، پناهگاه امنی برای عناصر تروریست داعش بود و این افراد را از سراسر جهان از جمله شرق آسیا و آفریقا در خود جای داده بود.

الکنانی افزود: عبدالله قرداش، یکی از استخدام‌شدگان سرویس اطلاعاتی ترکیه است که به یکی از سرکرده‌های گروه تروریستی داعش در عراق تبدیل شد و برادرش افسر رابط بین اطلاعات ترکیه و داعش در خاک عراق و سوریه است.

وی تاکید کرد: برخی از احزاب سیاسی داخل عراق نیز تحت حمایت آنکارا هستند که امروز در عراق دارای پست‌های مهمی هستند و دارای قدرت تصمیم‌گیری هستند. علاوه بر این‌که نوعی پنهان‌کاری از سوی برخی از فرماندهان امنیتی و نظامی با هدف یافتن موانعی برای ایجاد اختلال در هر پروژه ای که بتواند از نیروهای امنیتی در مقابله با پیشروی ترکیه، وجود دارد.

این در حالی است که  چندی پیش مقامات ارشد ترکیه مدعی شدند که«ابوالحسن القرشی» سرکرده جدید داعش در یک عملیات ضد تروریستی اخیر در استانبول دستگیر شده است.«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور این کشور نیز از بازداشت القرشی مطلع شده است.

این مقامات گفتند که پلیس ضد تروریسم و ​​مأموران اطلاعاتی مردی را بازداشت کردند که معتقدند از زمان کشته شدن سرکرده قبلی گروه تروریستی داعش طی عملیات آمریکا در سوریه در ماه فوریه، رهبری این گروه را برعهده داشته است.در تاریخ نوزدهم اسفند سال قبل بود که گروه تروریستی داعش طی بیانیه‌ای رسمی ضمن تایید کشته شدن «ابو ابراهیم القرشی» در عملیات نظامی آمریکا در سوریه، ابوالحسن القرشی را به‌عنوان جایگزین وی معرفی کرده بود

ترکیه در ۱۸ آوریل (۲۹ فروردین گذشته) عملیات جدیدی تحت عنوان «پنجه قفل» به بهانه پاکسازی عناصر پ.ک.ک از شمال عراق به راه انداخت، عملیاتی که دولت عراق آن را غیرقانونی و تجاوز به خاک خود می‌داند، هرچند این اعتراض و اعتراضات پیشین در خصوص مداخلات نظامی ترکیه همواره با با بی اعتنایی ترکیه مواجه شده است.

این کشور در سال ۲۰۲۰ نیز عملیات «پنجه ببر» و «پنجه عقاب» را در شمال عراق انجام داد. ترکیه مدت‌هاست با ادعای مقابله با پ‌.ک‌.ک در حال نقض تمامیت ارضی شمال عراق است. پ‌.ک‌.ک که در ۳۵ سال گذشته با دولت آنکارا در تقابل نظامی است از سوی ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان گروه تروریستی شناخته می‌شود.

آنکارا می‌گوید که شبه‌نظامیان حزب کارگران کردستان، مسئول مرگ بیش از ۴۰ هزار نفر از شهروندان ترکیه از جمله زنان و کودکان هستند. ترکیه از آوریل گذشته چندین عملیات نظامی را به بهانه مبارزه با پ.ک.ک در شمال عراق آغاز کرده و درباره احتمال حمله به منطقه سنجار در غرب استان نینوی هشدار داده است. این موضوع با واکنش منفی در میان گروه‌های سیاسی و نظامی عراق مواجه شده است.

کد خبر 685036
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha