به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اقتصادنیوز، در معاملات بازار ارز روز گذشته، قیمت دلار هرات نه تنها یک کانال پایین افتاد بلکه حمایت ۲۹ هزار و ۸۰۰ را هم از دست داد، تا پس از مدتها در بازار ارز، شاهد صحبت از دلار ۲۸ هزار تومانی باشیم.
کف حساس دلار در بازار هرات از دست رفت
در بازار هرات کف حساس دلار ۳۰ هزار و ۴۰۰ تومان از دست رفت، به محض از دست رفتن این سطح، کمر بازار ارز شکست و قیمتها در تهران و سلیمانیه نیز ریزشی شد.
قیمت دلار در تهران ۹۰۰ تومان کم شد و در سلیمانیه ۷۰۰ تومان. قیمت دلار هرات نه تنها یک کانال پایین افتاد بلکه حمایت ۲۹ هزار و ۸۰۰ را هم از دست داد، تا پس از مدتها در بازار ارز، شاهد صحبت از دلار ۲۸ هزار تومانی باشیم.
شوک احیای برجام به قیمت دلار
به گزارش اکوایران، کارگردان این ریزش، احیای برجام بود. عباس عبدی، روزنامهنگار و فعال سیاسی، توییت سه روز پیش خودش را کوت کرد که در آن گفته بود امضای برجام در طرف ایرانی نهایی شده است.
این توییت در بازار زیاد چرخید و باتوجه به ماهیت توییتکننده از سایر خبرها جدیتر گرفته شد. سخنگوی وزارت خارجه نیز در آخرین روز کاری خود در این سمت، گفته آمریکا تعهد داده برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ عمل و انتفاع اقتصادی ایران را تضمین کند.
خبر آخر نیز از طرف رویترز مخابره شد. رویترز خبر داد رابرت مالی در روز دوشنبه راهی قطر شد و علی باقری نیز روز بعد به این کشور میرود. معاملهگران تصور میکنند در دور جدید چون روسیه واسطه مذاکره ایران و آمریکا نیست شانس توافق بالاتر است. دلیلی که برای این تحلیل میآوردند جالب بود.
مذاکره بدون واسطه گری روسیه؟
کیهان در روز دوشنبه مطلبی داشت که نسبت به مذاکره در دوحه انتقاد کرده بود. این روزنامه هشدار داده بود که این مذاکره در دوحه میتواند این تلقی را به همراه داشته باشد که چین و روسیه دور زده شدند. معاملهگران میگفتند وقتی کیهان چنین مطلبی دارد به معنای این است که مذاکره بدون واسطه روسیه انجام میشود وگرنه کیهان این مطلب را نمیزد.
پدیده جالب ارزی
در بازار ارز پدیده جالبی وجود داشت. در بخش آزاد بازار عمدتا فروشنده بودند، اما در بخش سهمیهای که دلار را با نرخ پایینتر میدادند صف خرید بود.
این پدیده متضاد به بازار شکل جالبی داده بود. ظاهرا کسانی که با نرخ آزاد خریده بودند به واسطه خوشبینی در صف فروش بودند و کسانی که در بخش سهمیهای بودند به امید انتفاع قصد خرید داشتند.
خطر فریز شدن نقدینگی در بازار ارز
در مجموع اتفاقات دوشنبه در بازار ارز ریسک یک پدیده را بالا برد؛ فریز شدن نقدینگی. وضعیت فریز شدن نقدینگی مثل شرایط هولدری یا خرید و نگهداری درازمدت است ولی به صورت اجباری اتفاق میافتد و دارنده سودی نمیبرد و در بهترین حالت حفظ ارزش پول میکند.
نرخ حباب سکه بالا رفت، معامله گران محتاط شدند
در بازار سکه نیز قیمت سکه رفاه کاهش بیش از ۵۰۰ هزار تومانی داشت و سکه بازار نیز با کاهش ۳۰۰ تومانی در ۱۴ میلیون و ۶۰۰ معامله میشد. با این نرخ حباب سکه ۱۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد و دلیلش اوج و فرود نرخ اونس جهانی طلا بود.
نکته بازار سکه، فاصله ۴۰۰ هزار تومانی خرید و فروش بود که نشان میدهد احتیاط در بازار حکمفرماست.
نظر شما