این در حالی بود که دیروز صبح و پیش از آغاز به کار آخرین روز نمایشگاه مطبوعات، محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری از این نمایشگاه بازدید کرد.
پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها امسال در فضایی برگزار شد که به عقیده بسیاری از فعالان عرصه اطلاعرسانی، سال خزان مطبوعات به لحاظ کیفی است و در این بین دانشکده خبر و دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی نیز بهعنوان مهمترین مراکز آکادمیک تربیت روزنامهنگاران نهتنها حضور نداشتند بلکه در یکی دو سال اخیر بهدلایل مختلف در پرورش نیروی ماهر برای حضور در عرصه اطلاعرسانی کشور چندان موفق نبودند تا آنجا که به گفته علی اکبر قاضیزاده - روزنامهنگار و مدرس روزنامهنگاری - عرصه از حضور آگاهان خالی است.
او با انتقاد از فضای علمی حاکم بر دانشکدههای ارتباطات یادآور شد: بسیاری از دانشجویان رشتههای مرتبط با علم ارتباطات از پیادهسازی آموزشهای خود در فعالیتهای حرفهای معذورند.
نمایشگاه امسال در حالی پایان یافت که در مقایسه با سالهای گذشته، نشستهای پرسش و پاسخ و کارگاههای کمتری در آن برگزار شد.
کارگاههای امسال نمایشگاه به موضوعات آموزشی دفتر مطالعه و برنامهریزی رسانهها محدود شد و نشستهای تخصصی نیز با افت کیفی محسوسی روبهرو بود.
از نکتههای مهمی که پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات را از دورههای قبل متمایز میکرد، حضور 7 کشور خارجی در آن بود که به معرفی نشریات خود اعم از روزنامه، هفتهنامه و خبرگزاری پرداخته بودند.
این حضور، زمینه آشنایی و تبادل اطلاعات میان رسانههای برخی کشورها با ایران را فراهم کرد؛ به طوری که نمایندگی خبرگزاریها و روزنامههای این کشورها با رسانههای ایران تفاهمنامه همکاری امضا کردند یا با فعالان مطبوعاتی به گفتوگو پرداختند.
اگرچه بخش بینالمللی امسال نمایشگاه مطبوعات با حضور نشریات و خبرگزاریهای 5قاره جهان برگزار شد، اما بهنظر میرسد برای تبدیل این نمایشگاه به نمایشگاهی بینالمللی، باید برنامهریزی بهتری انجام شود.
بسیاری از نشریات و رسانههای حاضر در این نمایشگاه خواستار تعامل و ارتباط بیشتر با نشریات ایرانی بودند و اعتقاد داشتند که نشستهای مشترک در توسعه این روابط مؤثر خواهد بود.
نمایشگاه مطبوعات امسال در فضایی وسیع و مناسب برگزار شد ؛ هرچند که طراحی داخلی با آشفتگیهایی همراه بود، اما علاقهمندان به راحتی توانستند از غرفهها بازدید کنند؛ در واقع امسال شاهد عبور و مرور سخت بازدیدکنندگان در نمایشگاه نبودیم.
در نمایشگاه امسال 560 غرفه از نشریات کشور حضور داشتند، و شاهد حضور برخی از نشریات دانشجویی و بیش از 16 سایت و پایگاه خبری- تحلیلی در نمایشگاه بودیم.
حضور رئیس جمهوری در نمایشگاه
محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری نیز دیروز ساعت 30/ 7 صبح پیش از ساعت آغاز به کار نمایشگاه مطبوعات، بازدید خود را آغاز کرد؛ در حالیکه مسئولان برخی غرفهها حضور نداشتند و او بیشتر در دفتر یادبود غرفههایی یادگاری نوشت که مسئولانش نبودند.
احمدینژاد در حاشیه بازدید از نمایشگاه و در پاسخ به خبرنگاران، گفت: قادریم کشورمان را با قیمت نفت 8 دلار و 5 دلار نیز اداره کنیم، چون اقتصاد ما یک اقتصاد درونزاست و ما میتوانیم از درون نیازهای خود را تامین کنیم.
او اظهار کرد: کاهش قیمت نفت در اقتصاد جهانی اثر میگذارد و شاید یک نمادی از وضعیت اقتصاد جهانی است.
اقتصاد مادی و سرمایهداری امروز به پایان دوران خود رسیده و وارد یک دوران رکود و به معنای دیگر وارد اضمحلال شده و یکی از نشانههای آن این است که مصرف نفت و قیمت آن نیز کاهش پیدا کرده است.
او همچنین درباره تاثیر کاهش قیمت نفت بر اقتصاد ایران خاطرنشان کرد: برخلاف اظهارنظر برخی از افراد که میگویند اگر در دنیای غرب کسی سرما میخورد ملت ما باید به خاطر آن تب کند، من عرض میکنم با طراحیها و برنامهریزیهای صورت گرفته این موضوع تقریبا تاثیری بر اقتصاد ما نخواهد داشت.
احمدینژاد ادامه داد: یک موقعی این کشور با قیمت نفت 8 دلار و 10 دلار اداره شده است، من همینجا اعلام میکنم که ما قادریم کشورمان را با قیمت نفت 8 دلار و 5 دلار نیز اداره کنیم.
احمدینژاد در پاسخ به خبرنگار ایسنا مبنی بر حرکت جنبش دانشجویی، تصریح کرد: جنبش دانشجویی باید همواره پرچمدار پیشرفت مبتنی بر عدالت، پاکی و خداپرستی باشد.
او در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه آیا روز 16آذر به دانشگاه خواهید رفت؟ یادآور شد: روز 16 آذر نمیدانم، باید تنظیم کنم ولی بالاخره به دانشگاه میروم.
او در ارزیابی خود از فضای مطبوعاتی کشور افزود: فضای عمومی مطبوعات خوب است اما باید به سمت تخصصی شدن پیشرویم.
احمدینژاد را در این بازدید، ثمره هاشمی، مشاور ارشد رئیسجمهوری، صفار هرندی وزیر ارشاد اسلامی و کلهر، مشاور رسانهایاش همراهیکردند.
رئیسجمهوری بهدلیل کمبود فرصت نتوانست از غرفه برخی از خبرگزاریها و روزنامههای کثیرالانتشار بازدید کند.