به گزارش همشهری آنلاین، ک.م. یک جوان اهل جویبار بر اثر گازگرفتگی توسط یک سگ ولگرد به بیماری هاری مبتلا شده جان خود را از دست داد. مرگ این جوان دومین مورد از ابتلا به هاری بر اثر حمله سگ ولگرد در شهرستان جویبار در ۶ ماه گذشته بوده است.
متأسفانه آمار ابتلا به هاری در کشور در حال افزایش است و بهگفته دکتر بهزاد امیری، رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، آمار هاری در سال ۱۴۰۰ به ۱۶ مورد رسیده که این آمار ۳ برابر بیشتر از سال ۱۳۹۹ است.
بیشتر بخوانید:
- اینفوگرافیک | جمعیت سگها در ایران و کشورهای جهان | آمار هولناک سگگزیدگی در ایران | کشندهترین موجودات دنیا را بشناسید
- افزایش ۵۱ درصدی سگگزیدگی در یک استان
این آمار که ایران را به سومین کشور جهان از نظر ابتلا به هاری تبدیل کرده است، در حالی اتفاق میافتد که کشورهای جهان با اتخاذ تصمیمات سختگیرانه در خصوص حیوانات، بهویژه سگها و گربهها بهدنبال ریشهکن کردن هاری تا سال ۲۰۳۰ هستند.
با توجه به اینکه بیش از ۸۰ درصد حیوانگزیدگیها در کشور ما بهواسطه سگها انجام میشود و همچنین با توجه به اینکه بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO)، در ۹۹ درصد موارد، سگها عامل انتقال ویروس هاری به انسان هستند، لازم است هرچه سریعتر سازمانهای مسئول در یک اقدام فوری و حسابشده وظایف خود را در خصوص زندهگیری، واکسیناسیون و نگهداری سگهای ولگرد در مناطق خاص انجام دهند تا از وقوع یک "فاجعه ملی" و "انفجار بیماری هاری" در کشور جلوگیری شود.
کنار این مورد، به وضع قوانین سختگیرانه در خصوص منع غذارسانی به سگهای ولگرد واکسینهنشده و تگگذارینشده نیازمندیم تا از این طریق بتوان جمعیت سگهای ولگرد در کشور را کنترل کرد.
نظر شما