به گزارش همشهری آنلاین، شادی مالکی معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند با بیان اینکه بیش از یک دهه است که شهروندان تهرانی پسماندهای قابل بازیافت همچون کاغذ، شیشه، پلاستیک و باطری را پس از جداسازی از پسماند تر به غرفههای بازیافت تحویل میدهند، افزود: در طرحی نوین نیز در چند ماه گذشته پس از آموزش و فرهنگسازی از شهروندان خواستیم که پسماندهای تر خود را پس از خشک و آمادهسازی به غرفههای بازیافت ارائه دهند.
او افزود: زبالههای تر شامل پوست میوه و پسماند سبزیجات پاک شده پس از قرار گرفتن در فضای مناسب، خشک شدن و تخلیه در ظرف یا کیسه مناسب قابل ارائه به غرفههای بازیافت بوده که این کار علاوه بر جلوگیری از ایجاد بوی بد در محل نگهداری پسماند، سبب کاهش حجم و وزن زباله ورودی به مجتمع پردازش و دفع آرادکوه خواهد شد.
مالکی ضمن ابراز خشنودی از تعامل شهروندان دوستدار و حامی محیط زیست در این پویش توضیح داد: در این پویش، پسماند آبمیوه فروشیها و میوهفروشیهای منتخب توسط نیروهای سازمان مدیریت پسماند جمعآوری و تحویل تشکلهای مردمی و پسماند صفریها داده میشود و آنها پس از انجام فرایندهای لازم برای تهیه خشکاله به مصرف دام میرسانند.
به گفته مالکی؛ کاهش شیرابه در پسماند شهری و عدم آلودگی زیست محیطی حین نگهداری و حمل پسماند، کاهش مصرف پلاستیک به عنوان کیسه زباله، کاهش حجم و وزن پسماند و همچنین منافع اقتصادی آن برای شهر و شهروندان از جمله مزایای تولید خشکاله است.
معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند گفت: با وجود اینکه تهیه خشکاله نیاز به وقت و زمان خاصی دارد با این اقدام، میتوانیم چندین برابر در وقت و زمان جمع آوری، پردازش و دفع مقادیر زیادی از پسماند صرفه جویی کرده و در عین حال با این تفکر زیست محیطی شرایط را برای ارتقای محیط زیست را فراهم کنیم.
نظر شما