به گزارش همشهریآنلاین، معاون خدمات مشترکین شرکت آبوفاضلاب البرز از برخورد با تعدادی از ویلاهای غیرمجاز خبر داد و اعلام کرد ۶هزار انشعاب غیرمجاز آب در باغ، ویلا و خانههای مسکونی در البرز شناسایی شده و همین تعداد نیز انشعابهای غیرمجاز پنهان شده است.
معاون خدمات مشترکین شرکت آبوفاضلاب استان البرز با بیان اینکه انشعابات واگذار شده به بناهای غیرقانونی یک معضل جدی در این استان است، گفت: قبلاً با این مشکل در خصوص خانههای مسکونی روبهرو بودیم، اما الان به ویلاها و تفرجگاهها اختصاص یافته و به وضعیت آب آسیب میزند.
مرتضی یاوری افزود: در منطقه ساوجبلاغ که بافتهای روستایی بیشتری دارد، با این مشکل بیشتر مواجهایم. هر چه به سمت ییلاقها و روستاهای اطراف پیش برویم، انشعابات غیرقانونی و ساختوسازهای غیرمجاز که نیاز به خدمات آب، برق و گاز دارند، بیشتر دیده میشود. جاده چالوس، ساوجبلاغ، جنوب مهرشهر و محمدشهر وجه اشتراکشان همین بناهای غیرمجاز است.
وی با بیان اینکه هر سال ناچار به طرح شکایت از بهرهبرداران غیرقانونی هستیم، اظهار کرد: حداقل هر سال ۳۰۰ پرونده و شکایت در سیستم قضایی ثبت میشود اما روند دادرسی به شکلی است که از ما میخواهند فرد مالک را معرفی کنیم و چون ثابت نمیشود که خود مالک اقدام به این کار کرده، نتیجهای عاید ما نمیشود. در بسیاری از موارد هم مشخصات و هویت مالک مشخص نیست و سرایدار ویلا یا نگهبان ساختمان مشخصات واقعی وی را اعلام نمیکند و قانون در نخستین مرحله، نام و هویت فرد مجرم و طرف دعوی را از ما مطالبه میکند که دسترسی به آن ممکن نیست.
یاوری ادامه داد: اتفاق بدتر اینکه یک چهاردیواری میتواند برق بگیرد و از قدیم انشعابات برق به تعداد زیادی متقاضی در این مناطق واگذار شده و بر همین اساس آبادانی و سکنی شکل گرفته است. مردم ساکن، انتظار واگذاری انشعاب آب نیز دارند و سختگیری برای طی روند قانونی، موجب میشود شبانه اقدام به لولهکشی غیرمجاز کنند.
معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آبوفاضلاب استان البرز افزود: سال ۹۶ قانونگذار «قانون مجازات انشعابهای غیرمجاز آب، برق و گاز» را تصویب کرد که شرکتهای خدماترسان بتوانند سامانی به این وضعیت بدهند و از مصرفکنندگان غیرمجاز هم پول بگیرند تا بیتالمال تضییع نشود. بر این اساس اگر شخصی بدون دریافت انشعاب قانونی آب، مبادرت به استفاده از خدمات مزبور کند، علاوه بر الزام به پرداخت بهای خدمات مصرفی و جبران خسارت، به جزای نقدی و در صورت تکرار به قطع انشعاب محکوم میشود. همچنین تا تعیینتکلیف قانونی مستحدثات غیرمجاز طی سه سال، نسبت به برقراری انشعابهای غیردائم خدمات عمومی مطابق با تعرفه اقدام کنند. این قانون تمدید شده و در قانون بودجه سال گذشته و امسال هم آمده است.
وی با اشاره به مشکلات اجرای این طرح گفت: ستاد مقابله با ساختوسازهای غیرمجاز در استان البرز تشکیل شده که از طریق اتحادیه صنف املاک به همه بنگاهها اعلام شود تا از خرید و فروش این املاک جلوگیری شود. هرچند در البرز موج خوبی به راه افتاده و تخریب بناهای غیرمجاز و باغهایی که قطعهبندی شدهاند به صورت جدی پیگیری میشود، اما منافع مادی در این موضوع مانع اجرای صحیح قانون میشود و تخلفات در سطح گستردهای شکل میگیرد. همچنین سوءاستفاده از لولههای انتقال آب و انشعابهای غیرمجاز به راحتی صورت میگیرد. حتی برخی انشعابهای غیرمجاز، ۱۰ تا ۱۲ بار جمع شدهاند اما مجدداً آنها را وصل میکنند. به نظر میرسد این معضل نیاز به فرهنگسازی دارد.
نظر شما