به گزارش همشهریآنلاین، بازگرداندن معشوق، دعای مهر ومحبت، بستن زبان مادرشوهر وجاری! و هزارویک جمله پیام و ترفند دیگر که میتواند افرادی را که در رابطههایشان به مشکل برخوردهاند یا گرهی در زندگی دارند که از مسیرهای عادی تاکنون نتوانستهاند به نتیجه برسند به سمت خود بکشد. افراد طعمه رمالها بهجای آنکه سرنوشت خودشان را خود در دست گیرند و آینده را با تلاش خود بسازند، سراغ جادوگران حقیقی و مجازی میروند تا در برجهای فلکی آیندهای که دوست دارند را بیتوجه به آینه گذشته برای خود تصور کنند و حرفهایی را که دوست دارند از زبان فالگیر، جادوگر و رمالها بشنوند و برایش پولهای آنچنانی هم خرج کنند و خیلی وقتها کلاهشان برداشته شود.
گرایش به بختگشایی و فال و جادوگری در قرن بیستویکم و عصر دانش و تکنولوژی و در شرایطی که بشر توانسته برای بسیاری از پدیدههای دنیای پیرامونش دلایل علمی و منطقی پیدا کند شاید کمی عجیب به نظر برسد اما انگار قانون پایستگی خرافات حتی از قانون پایستگی انرژی هم جدیتر است! بر همین اساس خرافات هیچگاه ازبیننمیرود و تنها از شکلی به شکل دیگر تغییر میکند. با وجود این، کم نیستند افرادی که در دنیای امروز هم مانند گذشتههای دور به دنبال آن هستند تا از طریق رمل و اسطراب و جادو و با گشتوگذار در برجهای فلکی سرنوشت خود را تغییر دهند و بدون کمترین تلاشی برای ساخت آینده، به کمک جادوگران و فالگیرها آینده را بسازند.
بهروزرسانی جادوگری
در دنیای امروز رمالها هم خود را بهروزرسانی کردهاند و علاوهبر حضور در مناطق بالای شهر و خانههای آنچنانی و وقتهای طولانی برای ملاقات و نوشتن طلسم و گشایش گرهها! در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی هم حضور دارند. رمالها و جادوگرهای مجازی هم مانند نسخه حقیقیشان اغلب اوقات کمترین چیزی از جادو و جنبل نمیدانند و فقط با پهن کردن دام بر سر راه کسانی که برای بهبود شرایط زندگیشان به دنبال میانبر میگردند، این افراد را سرکیسه میکنند. هرازچند گاه پروندههای کلاهبرداری در قالب فالگیری و جادوگری در فضای مجازی رسانهای میشود و پلیس فتا موفق میشود تا برخی از این افراد را دستگیر کند.
با تمام اینها برخی شرایط اجتماعی و حتی اقتصادی هم به بازار این کلاهبرداران و شیادان رونق داده و موجب شده تا هیچگاه این بساط جمع نشود. به بیان دیگر ابهام در آینده و بهنتیجهنرسیدن اهداف از مسیرهای معقولی همچون تلاش و کوشش یا تحصیلات و کار موجب میشود تا باور افراد به شانس و جادو و مسائلی از این دست پررنگتر شود و با قرارگرفتن در مسیر افرادی که میکوشند با جملات و صحبتهای فریبنده سر آنها را کلاه بگذارند، راحتتر حرفهای این شیادان را باور میکنند و در دام میافتند.
افتادن در دام میانبرها
برخی افراد هم بهجای تلاش و کوشش و حرکت در مسیر درست همیشه میکوشند تا از مسیرهای میانبر به مقصد برسند. این در حالی است که در واقعیت هیچ مسیر میانبری برای رسیدن به موفقیت وجود ندارد و اگر در گذشته هیچ بذری برای زندگیمان نکاشته باشیم، بدیهی است که هیچ جادوگر و فالگیری و هیچ غول چراغجادویی نمیتواند در آینده ما را به موفقیت و شادکامی برساند. اینجاست که داشتن چنین تفکراتی موجب میشود بهجای اعتماد به تلاش و کوشش یا کمکگرفتن از کارشناسان و مشاوران برای مشکلات و چالشهایی که ممکن است در زندگی عاطفی یا خانوادگی خود درگیر آن شده باشیم، برخیهایمان به امید عبور از مسیر میانبر سراغ جادوگر و فالگیرها میرویم و در این مسیر نهفقط به موفقیت نمیرسیم بلکه ممکن است داروندارمان را هم ازدست بدهیم.
ایستگاه پایانی، اعتماد به رمالهای مجازی
آمار کلاهبرداریهای مجازی در پوشش رمالی و فالگیری رو به افزایش است. سرهنگدوم علیمحمد رجبی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا نسبت به کلاهبرداری افراد شیاد با عنوان دعانویسی و رمالی در فضای مجازی به شهروندان هشدار میدهد.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا درباره نحوه عملکرد این افراد میگوید: «این کلاهبرداران با ارائه یک شمارهحساب که اغلب بیهویت است، از قربانیان میخواهند پول را به حساب اعلامی آنها واریز کنند تا نسخه رمالی یا دعانویسی را دریافت کنند اما همیشه این موضوع به دریافت مبلغی از کاربران ختم نمیشود و این کلاهبرداران با سوءاستفاده از ناآگاهی افراد، ایشان را به صفحات فیشینگ هدایت کرده و اقدام به سرقت اطلاعات کارتاعتباری آنها و سوءاستفادههای مالی میکنند.»
ناآگاهی، ریشه گرایش به خرافات و ماورا
باتوجه به قوانین طبیعت هر چیزی علتی دارد و اگر ما قائل به آن باشیم، سعی میکنیم هر مسألهای که برایمان بهوجود میآید را حل کنیم . اما وقتی به این باور نداشته باشیم به ماورا تکیه میکنیم تا از این مسیر، مسائل و مشکلات را حل کنیم. افرادی که از دانششان استفاده نمیکنند یا میخواهند مسائلشان زود حل شود و بدون فکر وتلاش کارشان پیش برود به ماورا متوسل میشوند.
انسان هیچ گاه نمیتواند لحظه بعد را پیشبینی کند اما علاقه انسان به ماورا از دوران انسانهای اولیه وجود دارد و انسانهای اولیه چون علمش را نداشتند، نسبت به پدید ههای اطرافشان متوسل به ماورا میشدند. بهخصوص اینکه انسان به دنبال آسایش است و نمیخواهد تلاش و کوشش داشته باشد. بر این اساس، فالگیرها هم از این احساسات استفاده میکنند. افراد ناامید، با اعتماد به نفس پایین یا شخصیتهایی که در برخورد با مسائل و مشکلات خودشان برخورد منطقی و عادی ندارند و مضطرب هستند، طعمههای خوبی برای فالگیرها هستند. فالگیرها معمولا حرفهایی میزنند که ما دوست داریم بشنویم. مثل اینکه کسی شما را دوست دارد یا دست شما نمک ندارد و مواردی از این دست که خیلی افراد دوست دارند بشنوند. وقتی انسان علم و دانشاش کم است و نمیخواهد از این توانمندیهایش برای حل مسائل استفاده کند، به دنبال موارد غیرعادی میرود. البته فضای اجتماعی ما هم به این مسأله کمک میکند. افراد خرافاتی همیشه در برابر سوالاتی که میشنوند بیجوابند و به خودشان اجازه تفکر و منطق نمیدهند . این افراد معمولا بیشتر به فالگیر و جادوگر مراجعه میکنند. برای حل این معضل باید مسیرهای درست را به افراد یاد داد . خانواده، ساختار اجتماعی و آموزش و پرورش باید مسیر درست را به افراد یاد بدهند و حتی میتوان از شبکههای اجتماعی و فضای مجازی هم برای این آموزش استفاده کرد.
نظر شما