خبر مردودشدن ۹داور در تست آمادگی جسمانی لیگ برتر، خبری نیست که بتوان به‌سادگی از کنارش عبور کرد. مردودی بیش از ۶۰ داور و کمک داور فوتبال در آزمون آمادگی جسمانی داوران باعث حیرت فوتبالدوستان و انتقاد برخی کارشناسان داوری شده است.  

داوری

به گزارش همشهری‌آنلاین، به هر حال باید بپذیریم که داوری فوتبال ایران به لحاظ نیروی انسانی نیز شرایط نگران‌کننده‌ای را پشت سر می‌گذارد. در بین داورانی که نتوانستند به‌خوبی از تست آمادگی جسمانی عبور کنند، نام‌های مطرحی دیده می‌شود که در این سال‌ها قاضی مهم‌ترین مسابقه‌های فوتبال ایران بوده‌اند و حتی تجربه قضاوت در رقابت‌های بین‌المللی را داشته‌اند. اشکان خورشیدی، محمدحسین زاهدی‌فرد، رضا عادل، میثم حیدری، سیدمهدی سیدعلی و علی صفایی نتوانسته‌اند امتیازهای لازم را برای حضور در فصل جدید لیگ برتر به‌دست بیاورند. احتمالا در هفته‌های آینده تست‌های مجددی هم برای آنها شکل خواهد گرفت و اگر نتیجه این تست‌ها نیز موفق نباشد، باید برای مدت طولانی‌تری قید حضور این داورهای شناخته‌شده در لیگ برتر را زد؛ موضوعی که شرایط داوری فوتبال ایران را به شکل دقیقی به تصویر می‌کشد.

کمک داور ویدئویی، پای ثابت همه اعتراض‌ها به داوری در فصل گذشته لیگ برتر بود. بسیاری از مربیان معتقد بودند که اگر وی. ای. آر وجود داشت، داورها تصمیم‌های به‌مراتب متفاوت‌تری می‌گرفتند و شرایط جدول لیگ هم تغییر پیدا می‌کرد. بدیهی است که همه مربیان، بازیکنان و هواداران فوتبال ایران، لیگ برتر را با لیگ‌های خارجی مقایسه می‌کنند و به‌عنوان یکی از آخرین لیگ‌های فوتبال دنیا که صاحب وی. ای. آر نشده، به داوری لیگ برتر معترض می‌شوند. مسئله اما تنها در نبود این تکنولوژی خلاصه نمی‌شود. همین ابزار فعلی که داوران در فوتبال ایران برای هماهنگی مورد استفاده قرار می‌دهند، بسیار فرسوده هستند. فدراسیون شاید قادر به استفاده از وی. ای. آر نباشد اما حداقل می‌تواند گوشی داورها را به‌روز کند، امکانات جانبی بیشتری در اختیارشان قرار دهد، دستمزدشان را به‌موقع پرداخت کند و به لحاظ آموزَشی، کیفیت بیشتری را برای آنها درنظر بگیرد. بدون رقم خوردن این اتفاق‌ها، باید در انتظار یک فصل به‌شدت جنجالی برای فوتبال ایران باشیم.

مربیان فوتبال ایران این قابلیت را دارند که حتی در اردوهای تدارکاتی پیش‌فصل با هم دست به یقه شوند و جنجال بیافرینند. در چنین فوتبالی، به‌سختی می‌توان از آرامش حرف زد. این فصل باشگاه‌ها هزینه‌های بسیار زیادی انجام داده‌اند و ستاره‌های زیادی جذب کرده‌اند. این هزینه‌ها قرار نیست به درآمدزایی ختم شوند و طبیعتا هر تیمی فقط «نتیجه» را عامل جبران هزینه می‌داند. بنابراین هر تیمی که نتیجه نگیرد، به‌سادگی با شرایط کنار نخواهد آمد. مربیان جنجالی و ستاره‌های گران‌قیمت، شرایط خاصی برای رقابت‌های این فصل فوتبال ایران خواهند ساخت و مثل همیشه، همه‌چیز بر سر داورها خراب خواهد شد. البته که کیفیت نه‌چندان خوب داورها در فوتبال ایران نیز جو شکل‌گرفته علیه آنها را تشدید می‌کند. اگر داوران مطرح لیگ به سطح آمادگی مطلوب نرسند، فوتبال باشگاهی در ایران به بن‌بست نزدیک خواهد شد. در این فصل هم خبری از کمک‌داور ویدئویی نیست و داورها اصلا نمی‌توانند روی کمک تکنولوژی حساب باز کنند. آنها باید به‌خودشان تکیه کنند و ظاهرا خودشان هم اصلا آماده شروع فصل نیستند. با این روند نمی‌توان در انتظار شرایط خوبی برای لیگ بیست‌ودوم بود؛ لیگی که در آن در حد بالاترین استانداردهای جهانی برای بازیکنان و مربیان هزینه می‌شود اما به داوری که می‌رسیم، همیشه کمبودهای زیادی وجود دارد. این همان اتفاقی است که موجب می‌شود سطح داوری فوتبال ایران از سطح عمومی فوتبال پایین‌تر قرار بگیرد.

کد خبر 694796
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فوتبال ايران

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha