سازمان آتش‌نشانی شهر تهران از هیات‌های عزاداری خواست مسیرهای عمومی و امدادرسانی به شهروندان در هر نقطه از شهر، در روزهای عزاداری و برگزاری مراسم‌های خاص کاملا باز باشد و در صورت مشاهده ماشین‌های امدادی به خصوص آتش‌نشانی نهایت همکاری پیرامون بازگشایی مسیر اعمال شود.

عزاداری

به گزارش همشهری آنلاین، سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در مطلبی از مسئولان هیات‌های مذهبی و دسته‌های عزاداری خواسته نکات ایمنی زیر را در روزهای پیش رو که اوج مراسم‌های عزاداری امام حسین(ع) است، رعایت کنند: 

۱- محل تجمع عزاداران باید دارای تعداد خروجی مناسب با عرض کافی باشد و درهای خروج نیز باید موافق خروج نصب شوند. هیچ یک از درهای خروج نباید مسدود باشند و مسیرهای خروج عاری از هرگونه کالا، لوازم و تجهیزاتی باشد که سبب مسدود شدن و یا کاهش عرض مسیرخروج می‌شود.

۲- محل برپایی تکایا و ایستگاه صلواتی نباید سبب مسدود شدن و یا کاهش عرض معبرعمومی شده و دسترسی سریع نیروهای آتش نشانی را مختل کند. درصورت برپایی تکایا و ایستگاه صلواتی در معبر عمومی با رعایت شرط ذکرشده، باید با علائم هشداردهنده مناسب(نورتاب) به منظور جلوگیری از برخورد وسایل نقلیه و همچنین شهروندان، مشخص شوند.

۳- در مواقعی که نیاز است هنگام عزاداری، روشنایی‌ها قطع شود، حتمأ روشنایی‌های سردر معابر، خروج از تکایا و راه‌های منتهی به خروج، روشن باشند به نحوی که معابرخروج، کاملأ مشخص و قابل رویت باشند.

۴- رعایت فاصله مناسب کنتور برق، کابل‌های برق، اتصالات، ادوات و تجهیزات الکتریکی از لوازم و مواد قابل اشتعال مانند پرده، پرچم، فرش، تابلو و... الزامی است.

۵- هر یک از دستگاه‌ها و ادوات برقی باید دارای یک پریز مختص به خود باشد و از اخذ انشعابات متعدد از یک پریز خودداری شود. تاکید می‌شود به هیچ عنوان سیم یا کابل برق از زیر فرش عبور داده نشود.

۶- به منظور حفظ جان و تاًمین ایمنی، ورودی مدار برق باید به کلید محافظ جان مجهز شود.

۷ - استفاده از لامپ های برق با توان بالا و بدون حباب و حفاظ ممنوع است.

۸- در اخذ انشعاب از لوله کشی گاز حتمأ از شیلنگ‌های فشار قوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود(حداکثر طول شیلنگ ۱.۵ متر است).

۹- مکان پخت غذا در موقعیت مناسب و دور از محیط تجمع عزاداران، مسیر عبور و مرور افراد و محل پارک خودروها انتخاب شود.

۱۰- مکان پختن غذا باید دارای خروج اضطراری با عرض کافی و شرایط مناسب باشد.

۱۱- برای پختن غذا با استفاده از وسایل گازسوز خصوصاً گازمایع حتمأ از رگلاتورهای فشارقوی و مناسب بهره گیری شود.

۱۲- در کلیه قسمت‌ها به ویژه محل پختن غذا باید به تعداد کافی خاموش کننده مناسب نصب شود.

۱۳– درصورتی که دسته عزاداری با همراه داشتن موتوربرق اقدام به اقامه عزا می‌کند، نصب یک دستگاه خاموش کننده مجاور دستگاه موتوربرق الزامی است.

۱۴- درصورتی که از هیزم برای پخت و پز استفاده می‌شود حتمأ باید آب کافی و حداقل یک شیلنگ برای اطفاء آتش سوزی های احتمالی پیش بینی شود.

۱۵- از ورود کودکان و سالخوردگان به قسمت پخت غذا خودداری شود.

۱۶- نگهداری مواد نفتی و مایعات قابل اشتعال داخل مساجد، حسینیه‌ها، تکایا و محل طبخ غذا ممنوع است.

۱۷- در صورت نیاز به نگهداری سیلندرهای گاز، مکان مناسب خارج از فضای عمومی در نظر گرفته شود.

۱۸- قبل از برگزاری مراسم، شبکه برق، لوازم الکتریکی و تجهیزات گرمازا، مورد بازرسی متخصصین قرار گیرد.

۱۹- در فضاهای محصور(بناهای دائم و یا سازه موقت)که امکان استراحت وجود دارد چنانچه برای گرم کردن و یا طبخ غذا از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌شود، نصب سیستم هشدار دهنده مونو اکسید کربن الزامی است.

۲۰- استعمال دخانیات در مساجد، حسینیه ها و تکایا ممنوع است.

ضروری است مسیرهای عمومی و امدادرسانی به شهروندان در هر نقطه از شهر، در روزهای عزاداری و برگزاری مراسم‌های خاص کاملا باز بوده و در صورت مشاهده ماشین‌های امدادی به خصوص آتش نشانی نهایت همکاری پیرامون بازگشایی مسیر اعمال شود.

کد خبر 695854

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهردارى

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha