همشهری آنلاین : نمایندگان سازمان‌های غیردولتی و سیاستمداران از روز دوشنبه اول دسامبر (۱۱ آذر) در چهاردهمین کنفرانس سازمان ملل برای حفاظت از آب و هوای کره زمین، دانشمندان، درباره مبارزه با پدیده گرمایش آتمسفر زمین تبادل نظر خواهند کرد

شهر پوزن یکی از شهرهای صنعتی لهستان است که این روزها "به اشغال" سازمان ملل متحد درآمده است. اجلاس سازمان ملل متحد برای حفاظت از اقلیم زمین در منطقه نمایشگاه این شهر برگزار می‌شود.

ریچارد گروبلنی، شهردار پوزن به خاطر بسته‌شدن راه‌های ارتباطاتی که از نزدیکی نمایشگاه می‌گذرند، از این می‌ترسد که تمام شهر با ترافیک سنگین روبرو شود. وی می‌گوید: «این یک پروژه عظیم است، بزرگترین رویداد در تاریخ این شهر. من فکر می‌کنم که در دو هفته اول ماه دسامبر وضعیت زندگی ساکنان شهر به طور کلی دستخوش تغییر شود».
 
اقدامات شدید امنیتی
 
تقریبا ۸۵۰۰ نفر از سراسر جهان برای حضور در اجلاس سازمان ملل ثبت نام کرده‌اند. برای حفاظت در مقابل حملات احتمالی تروریستی، دور محوطه نمایشگاه که در آن ۳۲ سالن بزرگ وجود دارد، دیواری سراسری کشیده شده است. هزاران میز و صندلی از کشور هلند با کامیون به این شهر منتقل شده است. علیرغم همه زحماتی که برای برگزاری اجلاس سازمان ملل در این شهر کشیده شده، بسیاری از هیئت‌های نمایندگی از اوضاع ناراضی هستند.
 
مشکلات شرکت‌کنندگان با میزبان
 
میشائیل کاوخ، نماینده بوندس تاگ (مجلس آلمان) از فراکسیون حزب لیبرال دمکرات، ضمن تائید آن می‌گوید:« شهر پوزن به نظر می‌رسد که برای برگزاری چنین اجلاس عظیمی کوچک باشد. به خاطر همین هم قیمت هتل‌ها سر به فلک زده است. از ما شبی ۵۵۰ یورو پول اتاق خواستند. بوندس تاگ هم به‌همین خاطر مسافرت کمیسیون محیط زیست را تصویب نکرد. ما به نسبت کنفرانس بالی با یک هیئت نمایندگی کوچک‌تر و مدت زمانی محدود‌تر در پوزن حاضر خواهیم شد».
 
لهستانی‌ها نه تنها در سازماندهی این اجلاس با مشکل روبرو هستند، بلکه به دولت ورشو هم در حال حاضر به سختی می‌توان اعتماد کرد. لهستان در میان اعضای اتحادیه اروپا جزو کشور‌هائی است که مخالف برنامه تهیه شده برای کاهش میزان گاز کربنیک است. این کشور ۹۷ درصد برق خود را توسط نیروگاه‌های ذغال سنگی تولید می‌کند. کاهش میزان گازکربنیک می‌تواند به افزایش سرسام‌آور هزینه تولید انرژی برای شهروندان لهستانی منجر گردد.
 
در عین حال بحران مالی جهانی نیز به مشکل مضاعفی برای اجلاس ۱۲ روزه سازمان ملل متحد تبدیل شده است. ایو دبور، مسئول سازماندهی اجلاس می‌گوید:« من فقط می‌توانم امیدوار باشم که این بحران ما را به استفاده از تکنولوژی ارزان، و به طریق اولی کثیف مجبور نسازد. این تکنولوژی بر آینده‌ ۳۰ تا ۵۰ سال دیگر ما تاثیرگذار خواهد بود. بحران مالی نباید به دلیلی برای نادیده گرفتن تغییرات جوی بدل شود».

دویچه‌وله

کد خبر 69767

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز