به گزارش همشهری آنلاین، محمدمهدی عزیزی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه در چند منطقه شهرداری تهران به صورت جدی ورود کردهایم و زبالهگردی در آنها وجود ندارد، گفت: در مناطق ۲۲، ۸، ۱۲، ۴ و ۱۵ ورود کردهایم و در مناطق ۴ و ۱۵ زیر ۵۰ درصد زبالهگرد داریم.
هرکیلو زباله غیرمجاز بین ۱۵۰۰ تا ۲ هزار
او افزود: زبالهگردی پشت پرده داشت. برخی از اتباع اقدام به زبالهگردی میکردند و عدهای هم هدایت آنها را برعهده داشتند. هر فرد تا ۲۰۰ زبالهگرد را ساماندهی میکرد و زبالهگردها زبالهها را جمعآوری کرده و میفروختند. زبالهها به مجتمعی ارسال و در گاراژهایی غیرمجاز کیلویی ۲ هزار تا ۱۵۰۰ تومان به فروش میرسید.
عزیزی در ادامه اظهار داشت: قیمت ا در برخی نقاط شهر هم بسته به نوع مکان متفاوت بود اما شهرداری تصمیم گرفت این معضل را برطرف کند و برای رفع آن تدابیری اندیشید. شهر را به چند پهنه تقسیم کردهایم و در هر قسمت هم برنامهریزیهایی صورت گرفته است. همکاریهایی هم با دادستانی داشتهایم. پلیس فراجا هم ورود کرد تا بتوانیم این معضل را برطرف وساماندهی لازم را انجام دهیم.
۵ درصد زبالهگردها مشکل اعتیاد و اقتصادی دارند
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه ۹۵ درصد زباله گردی شبکهای است و زیر ۵ درصد به دلیل اعتیاد و مشکلات اقتصادی بر سر مخازن می روند، گفت: حالا از بعضی از این افراد را در خطوط پردازش استفاده میکنیم. اما بگذارید همین جا نکتهای را بگویم که تعداد قابل توجهی شبکه در زمینه زبالهگردی وجود داشت و ما نمیتوانیم همه این افراد را به کار بگیریم. برخی میگویند زبالهگردی به خاطر مشکلات اقتصادی است که این افراد بر سر مخازن میروند، اما من میگویم ۹۵ درصد زبالهگردی شبکهای ساماندهی شده است و زیر ۵ درصد معتادین و افرادی هستند که به دلیل مشکلات اقتصادی پای سطلهای زباله میروند.
او درباره نحوه مواجهه با زبالهگردان نیز توضیح داد: به صورت هدفمند زباله گردها را از منطقه خارج میکنیم تا بتوانیم این معضل را برطرف کنیم. ما زبالهگردها را جمع آوری نمیکنیم بلکه شرایط را به گونهای مهیا میکنیم که دیگر آنها نتوانند زبالهای پیدا کنند. نحوه واگذاریها را تغییر دادهایم، زیرساختها را فراهم کردهایم و به دنبال تفکیک زباله از مبدأ هستیم.
بین ۶ تا ۷ درصد تهرانیها زبالهها را از مبدا تفکیک میکنند
عزیزی یکی از معضلات اساسی که از ادوار گذشته در کلانشهر تهران را تفکیک زباله از مبدأ دانست و گفت: در حال حاضر حدود ۶ تا ۷ درصد زبالههای تهرانیها در مبدا تفکیک میشود. باید شهروندان در بحث تفکیک زباله از مبدأ مشارکت کنند. البته عدد موجود کم است اما با توجه به زیرساختهای موجود هم رقم هم قابل احترام است. ببییند! بحث تفکیک زباله از مبدأ نیاز به فرهنگسازی دارد و باید نگاه ملی به این موضوع داشته باشیم.
۱۱ منطقه تهران تا ۴۵ روز دیگر از حضور زبالهگردها پاک میشود
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران در ادامه ادعا کرد که در ۴۵ روز تا دو ماه آینده ۱۱ منطقه شهر تهران از حضور زبالهگردها پاک می شود، افزود: البته این ادعای بزرگی است ولی میتوانم قول دهم که در ۴۵ روز تا دو ماه آینده ۱۱ منطقه شهر تهران از حضور زبالهگردها پاک و یا به حداقل ممکن میرسد. ما در حال فراهم کردن زیرساختها هستیم و ایستگاههای میانی تفکیک زباله از مبدأ MRF را ایجاد کردهایم. تا پایان سال فراخوان خواهیم داد و سال دیگر انشاءالله زبالهگردی در تهران نخواهد بود و تمام سعی خود را در این زمینه میکنیم.
او درباره طرح جامع پسماند گفت: باید ۶۰ تا ۷۰ درصد مخازن به مبدأ تولید زباله برود و این رقم قابل توجهی است. باید این مخازن به شرکتها، ساختمانهای بلندمرتبه، صنوف و ... که شرایط لازم را دارند ارسال شود. البته برای زیرزمینی کردن مخازن زباله هم باید برنامهریزیهایی صورت گیرد. ما ۵۳ هزار مخزن زباله در سطح شهر تهران داریم که باید ۶۰ درصد آنها کم شود. البته مخازن زباله در مناطق مرکزی شهر را نمیتوانیم حذف کنیم، بلکه باید اصلاح شود. اما در مناطق ۲۲، ۵ میتوانیم اصلاحاتی در فرایند جمعآوری زباله داشته باشیم.
نظر شما