به گزارش همشهریآنلاین، هفته گذشته یک گروه کوهنوردی از ضلع شمالی قله دماوند مبادرت به صعود کردند که عصر روز چهارشنبه گذشته یکی از اعضای همین گروه کوهنوردی هنگام صعود به قله مفقود شد که پس از اعلام مفقودی این کوهنورد به شماره ۱۱۲ امداد، تیم های تخصصی کوهستان به این منطقه اعزام شدند و همچنین از طریق بالگرد هلال احمر و پهپاد عملیات جستجو برای یافتن این فرد ادامه داشت.
هاتف باقر سلیمی معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان مازندران گفت: ساعت ۱۷ روز پنجشنبه ۲۷ مرداد طی تماس مردمی با شماره امداد ۱۱۲ مبنی بر مفقود شدن یک کوهنورد در ضلع شمالی قله دماوند در ارتفاع ۵۲۰۰ متری بلافاصله پس از تایید صحت حادثه به هلال احمر آمل اطلاع داده شد.
وی ادامه داد: پس از آن یک تیم تخصصی کوهستان چهار نفره روز جمعه با استفاده از بالگرد هلال احمر به منطقه تخت فریدون اعزام شدند همچنین در همان روز یک تیم تخصصی پنج نفره کوهستان از شعبه آمل با فراهم کردن تجهیزات کامل و تخصصی برای صعود و جستجو اعزام شدند که به دلیل تاریکی هوا تیم در منطقه ناندل اسکان کردند.
معاون امداد هلال احمر مازندران به پیگیری و تداوم کارهای جستوجو برای یافتن کوهنورد مفقود شده اشاره کرد و افزود: در روز شنبه هفته جاری با توجه به حضور بالگرد هلال احمر برای انتقال مصدومان بارگاه سوم دماوند با هماهنگی به عمل آمده تیم تخصصی کوهستان اعزامی از شعبه آمل را از منطقه ناندل به تخت فریدون منتقل کرد.
وی گفت: پس از حضور تیم امدادی در پناهگاه تخت فریدون عملیات جستجو در مسیر شمالی با بررسی یخچالهای عروسکها، دوبی سل، سیوله و خورتاب در مسیر رفت و برگشت انجام شد که اثری از این کوهنورد نبود.
به گفته سلیمی، در روز یکشنبه سیام مرداد با اضافه شدن تیم کوهستان رینه عملیات جستجو در مسیر شمال شرقی به طور کامل انجام شد که در این مسیر نیز اثری از کوهنورد مذکور یافت نشد.
وی گفت: امروز دوشنبه با اضافه شدن تیم پهبادی مردمی و داوطلبانه هماهنگ شده با تیم کوهستان دماوند مستقر در ارتفاع ۵ هزار متری عملیات جستجو آغاز شد که پس از ساعاتی از طریق پهباد جسد کوهنورد رویت شد و تیم امداد پس از دسترسی به جسد این کوهنورد ۵۲ ساله در حال انتقال آن به سمت پایین دست هستند .
تلاش امدادگران برای خروج جسد سه کوهنورد از درههای یخی دماوند
معاون امداد و نجات هلال احمر مازندران افزود: متاسفانه افرادی تنها براساس علاقه و بدون در نظر گرفتن نیاز به آموزش و تجربه برای کوهنوردی دست به صعود به قلههای مرتفع همچون دماوند میزنند که هر ساله مصدومان و فوتیهای متعددی را در این قله شاهد هستیم.
وی همچنین به وجود یخچالهای خطرناک در این قله اشاره کرد و گفت: وجود این یخچالهای صعبالعبور باعث شده حتی اجساد کوهنوردانی که به درههای یخی سقوط میکنند، دسترسی و حمل آنها امکانپذیر نباشد یا به سختی قابل انجام باشد.
به گفته سلیمی هم اکنون جسد سه کوهنورد که هفته گذشته به درون آن افتادهاند در درههای یخی این قله باقی مانده و تلاش های مداوم گروههای امداد کوهستان برای رسیدن به جسد این کوهنوردان بی نتیجه بوده است.
به دلیل مساعد شدن شرایط جوی و گرم شدن هوا در تابستان کوهنوردان سعی میکنند صعود به قله دماوند را به این ایام موکول کنند، اما باتوجه به بارش های سیلابی اخیر و برغم هشدارهای هواشناسی مبنی بر خطر سقوط و ریزش کوه شاهدیم طی هفته گذشته کوهنوردان زیادی برای صعود به این قله رهسپار شدند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران نیز گفته بود گرم شدن هوا و به دنبال آن آب شدن برف و یخچالها باعث شده سنگها در کوه لغزنده باشند، اما متاسفانه کوهنوردان به این توصیهها توجه نمیکنند.
نظر شما