به گزارش همشهری آنلاین، نقاشیهایی با رنگ قرمز مشخصه آثار میرزا حمید روی بوم، عکسهای امضا شده از نقاشیهای دیواری خیابانی، و طراحیهای اصلی مربوط به آنها از جمله آثاری است که در نیوگالری در نیویورک از آثار هنرمند در معرض دید علاقمندان است.
میرزا حمید، هنرمند گرافیتی ناشناخته، در تهران زندگی و کار میکند و برخی او را بنکسی ایرانی مینامند. نمایشگاه آثار او در نیویورک با عنوان «منشاء همه چیز» (The Origin Of All Thing) که از ماه جولای آغاز شده، تا ۵ سپتامبر ۲۰۲۲ ادامه دارد.
میرزا حمید، در طی ده سال گذشته، در ویرانههای تهران و گاه در خیابانهای شلوغ و کوچه پس کوچهها، با آن رنگ قرمز مشهور، نقاشیهای عجیب و غریبش را روی دیوارها به یادگار گذاشته و گاه آدمکهای قرمزرنگ او از دیوارهای شهرهای دیگر هم سردرآوردهاند. او تاکنون صدها نقاشی دیواری کشیده است که گاهی توسط مسئولان شهری از بین میرود اما او همچنان به کار خود ادامه میدهد.
میرزا حمید از خاک سرخ سنتی به عنوان ابزار کار خود استفاده میکند؛ درست همان چیزی که ابزار نقاشیهای اولیه در غارهای باستانی بوده است.
آثار او به منشاء همه چیز اشاره دارد، به هنر که در ذات همه انسانها است. او به ما یادآوری میکند که از یک ریشه و یک نژاد بودهایم.
این هنرمند در بافت شهری و مدرن تهران، یا در محلههای قدیمی، روی بناها و دیوارهایی که با نگاهی تیزبین انتخاب کرده، نقاشی میکند؛ نقاشیهایی با طرحهای ساده و خیالانگیز و قصهگو.
در بیانیه گالری برای نمایشگاه، میرزا حمید در تشریح آثار خود نوشته است:
«خاک سرخ رنگدانهای است که توسط انسانهای نخستین برای نقاشی کردن استفاده شد و از آن زمان، در تمام دوران تاریخ بشر، به شکلهای مختلف با چیزهای دیگر ترکیب شده است. از این رنگدانه در زمانهای بدوی روی ظروف سفالی، کوزههای آب و چیزهایی از این دست استفاده میشد که هنوز در ایران به وفور یافت میشود. در طول زمان این رنگ به نماد زندگی پس از مرگ تبدیل شد؛ قبور مردگان با خاک سرخ پوشانده میشد تا آنان را به جهان پس از مرگ هدایت کند.
خاک سرخ نه تنها یک رنگدانه است، بلکه تمام معنای طول تاریخ بشر را در خود دارد و سخاوتمندانه این حکمت را به هر کسی که از آن استفاده میکند، هدیه میدهد؛ خواه روی یک سرامیک باستانی، یا بر فرعون مومیایی شده، یا در خیابانهای تهران، یا بر خرابههای دمشق.
را که در طول تاریخ بشر جذب شده است، به همراه دارد و سخاوتمندانه این حکمت را به هرکسی که از آن استفاده می کند، خواه روی یک سرامیک باستانی، هدیه می دهد. یا بر فرعون مصری مومیایی شده. یا در خیابان های تهران؛ یا بر خرابه های دمشق.
زمین سرخ هنوز با کیفیت و لطافت اصلی خود وجود دارد، دقیقا مانند گل خشخاش وحشی که هنوز از دل خاک بیرون میآید با همان ویژگیها و لطافتی که در زمان پیدایش نخستین داشته است.»
منبع: وبسایت موزه new gallery hudson و تهرانتایمز.
نظر شما