متخصص طب سنتی با اشاره به خواص درمانی بابونه گفت: گیاه بابونه خاصیت ضد میکروبی و ضد عفونی کنندگی دارد،‌ به همین دلیل برای درمان سرماخوردگی‌ها و عفونت‌های ریه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چای بابونه

به گزارش همشهری آنلاین، بابونه نوعی گیاه دارویی معروف و پرکاربرد است که از گذشته تا امروز کمتر کسی را می‌توان یافت که آن را نشناسد و از خواص درمانی آن بهره نبرده باشد. متخصصان طب سنتی که توجه ویژه‌ای به خواص درمانی بابونه دارند، خصوصیات موثری را به آن نسبت داده‌اند.

دکتر محمد عسکرفراشاه،‌ متخصص طب سنتی با اشاره به روش‌های مختلف استفاده این گیاه از جمله بخور، دمنوش، دمکرده، عرق و روغن بابونه اظهار کرد:‌ گل بابونه رنگ زردی دارد و در حد اعتدال، مزاج آن گرم است.

وی با بیان این‌که دمنوش این گیاه بهتر است با کمی عسل یا نبات شیرین و میل شود افزود:‌ مصرف بابونه برای مشکلات گوارشی به‌خصوص کسانی که دچار سردی معده با علائم اسپاسم، درد معده و نفخ هستند و برای تقویت اعصاب و برخی از انواع سردردهای ناشی از رطوبت در سر یا سردی سر مفید است.

دکتر محمد عسکرفراشاه تصریح کرد:‌ بخور آن نیز برای سرماخوردگی، سینوزیت و دفع خلط موثر است.

این متخصص طب سنتی گفت:‌ دهانشویه با دم‌کرده بابونه برای رفع زخم‌ها و آفت‌های دهان مناسب و شست‌وشوی زخم‌ها به‌ویژه در کسانی که بواسیر دارند برای بهبود زخم و شقاق مقعد مخصوصا اگر با روغن بادام یا زیتون همراه باشد التیام‌دهنده است.

عسکر فراشاه خاطرنشان کرد: خانم‌هایی که دچار ترشحات زیاد واژینال هستند نیز می‌توانند برای رفع این ترشحات، داخل دم‌کرده بابونه بنشینند.

وی با اشاره به این‌که گیاه بابونه می‌تواند برای رفع برخی از انواع تب‌های طول کشیده مفید باشد افزود:‌ با باز شدن منافذ سطحی پوست حرارت مازاد بدن را دفع می‌کند و به خصوص برای خانم‌های یائسه که دچار گرگرفتگی باشند بسیار مناسب است.

این متخصص طب سنتی تاکید کرد: عرق بابونه برای دفع سنگ کلیه و کمک به افزایش ادرار کسانی که سنگ کلیه دارند و مصرف زیاد آب برای آن‌ها مضر است، می‌تواند بافت سنگ را نرم و مجاری ادرار را باز و سنگ را به سهولت دفع کند.

عسکر فراشاهی با اشاره به این‌که استعمال موضعی روغن بابونه برای بافت پوستی، زیرپوستی، اسکلتی و مفاصلی که سفتی و درد دارند موجب بهبود و رفع خستگی مزمن و اسپاسم می‌شود یادآور شد: استفاده بیش از حد بابونه، بدن را سست و برای افرادی که از بابونه برای رفع اسپاسم استفاده می‌کنند باید به میزانی باشد که منجر به سستی عضو نشود.

وی گفت: پیشنهاد می‌شود برای رفع سردردهای سرد که ناشی از سردی، بادسرد و سینوزیت باشد بهتر است روغن بابونه را در بینی بچکانند و قدری هم روی پیشانی و گونه بمالند.

کد خبر 700374
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha