فهرست مهره‌داران در معرض خطر انقراض و حمایت و حفاظت‌شده بعد از حدود ۲۰ سال به‌روزرسانی و منتشر شد.

گونه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های در خطر انقراض حیات وحش

به گزارش همشهری آنلاین، حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در آستانه هفته دولت با تلاش همکاران دفاتر تخصصی به‌ویژه دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی فهرست گونه‌های مهره‌دار در معرض خطر انقراض و حمایت و حفاظت شده بر اساس بند ت ماده ۳ قانون شکار و صید و مصوبه ۱۶۸ شورای عالی حفاظت محیط زیست به‌روزرسانی و در روزنامه رسمی منتشر و به مراجع ذیربط ابلاغ شد و از این تاریخ ملاک عمل برای مسایل قضایی و حقوق در سطح کشور خواهد بود.

وی افزود: بر اساس فهرست منتشره بیش از ۱۰۰گونه در فهرست در معرض خطر انقراض قرار دارد و بیش  از ۱۶۰ گونه نیز در فهرست گونه‌های حمایت شده و حفاظت شده قرار گرفته‌اند.

اکبری تاکید کرد: در خصوص آبزیان و سخت‌پوستان مصوبه قبلی سازمان هنوز پابرجاست و در صورت تغییر، ابلاغ و اطلاع‌رسانی خواهد شد همچنین در خصوص بی‌مهرگان مراتب در دست بررسی نهایی است و به‌زودی اقدام خواهد شد.

تعیین وضعیت حفاظتی گونه‌ها بر اساس فهرست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) توسط گروه‌های متخصص و براساس اطلاعات علمی به‌روز و معیارهای کمی همچون میزان کاهش جمعیت، محدوده جغرافیایی پراکنش گونه و آیا نتایج یک تجزیه و تحلیل کمی احتمال بالقوه انقراض در طبیعت را نشان می‌دهد، تعیین می‌شود.

با توجه به اینکه این اطلاعات در خصوص تعداد محدودی از گونه‌های ایران موجود بوده و بعضا وضعیت تهدید فعلی برخی گونه‌های حیات وحش کشور با فهرست سرخ IUCN انطباق ندارد، دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی با همکاری دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش و با کسب نظر از اساتید دانشگاهی، متخصصان ستادی و استانی سازمان اقدام به به‌روزرسانی فهرست طبقه‌بندی حفاظتی مهره‌داران کشور بر اساس معیارهایی همچون عوامل تهدید، وضعیت جمعیت، پراکنش محدود و اندمیک بودن،  وضعیت قاچاق و غیره کرده است.

کد خبر 701330
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عجبا IR ۲۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
    0 0
    فرض کنیم صبح از خواب بیدار شویم هیچ گنجشکی ، یا کریمی ، پرستویی ،گربه ای و حتی کلاغی نباشد یا به بیابان ، دشت ، جنگل برویم و هیچ جانداری نبینیم ، آیا این آسمان ، دشت ، بیابان و جنگل مرده نیست ؟