به گزارش همشهری آنلاین، آهنگسازی علمدار را پوریا خادم برعهده دارد و محمدرضا کوهستانی، متن آن را نوشته است.
خادم، درباره شکل گیری علمدار میگوید که در سال ۹۴ قطعهای کوتاه در ستایش از مرام و معرفت حضرت عباس (س) نوشته بود که روز عاشورا، در شهر باکو پایتخت آذربایجان به اجرا درآمد. به گفته او، برای نخستین بار بود که در این شهر، روز عاشورا، قطعهای موسیقایی به صورت رسمی اجرا میشد.
بعدتر، حسین پارسایی کارگردان تئاتر، پیشنهاد تبدیل این قطعه به یک پوئم سمفونی یا موسیقی- نمایش را به خادم میدهد و متنی از محمدرضا کوهستانی را به او ارائه میکند. خادم نیز اثری مینویسد بالغ بر یک ساعت. که میشود علمدار. دو سال پیش در اوج محدودیتهای کرونایی، این اثر در تالار وحدت به اجرا در میآید. پرویز پرستویی و چند تن از بازیگران به نام کشور، به عنوان راوی در این اثر حضور مییابند. پوریا اخواص به عنوان تک خوان و علی براتی به عنوان طراح حرکت نیز با پارسایی همکاری میکنند.
اما برای امسال، سه بخش آوازی نیز به آن اضافه میشود. علمدار، میشود یک نمایش موسیقایی در ۱۱ پرده.
این موسیقی-نمایش، روایتگر دلاوریهای حضرت ابوالفضل عباس (س) در آخرین روز حیات است.
پرویز پرستویی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون، معتقد است که کمتر اثری در مورد رویدادهای مهم مذهبی به صورت جدی و اثرگذار تولید شده است. او از سریال امام علی (ع) ساخته داوود میرباقری به عنوان اثری شاخص در این عرصه نام میبرد که هم متن گیرایی دارد و هم روایتی اثربخش که بیننده را با واقعیتهای تاریخی، بیشتر آشنا میکند. بر همین اساس، اثر عملدار هم در همان راستا تلاش کرده است که بر مخاطب تاثیرات از طریق واقعیت یک حماسه بزرگ، بگذارد.
این بازیگر که به عنوان تهیه کننده و روایتگر در علمدار حضور دارد، میگوید با توجه به خشکسالیهای چند سال گذشته و مشکلاتی که مردم ما از این طریق، با آن درگیر هستند، امروز حماسه عاشورا و مصائب آن را بیشتر و بهتر درک میکنند. بنابراین موسیقی-نمایش عملدار، اثری است برای امروز.
پرستویی میگوید همه عواید حاصل از فروش این اثر، صرف کمک به مردم مناطق محروم و آسیب دیده در نقاط مختلف کشور خواهد شد بنابراین بلیت فروشی این اثر به صورت همت عالی است. یعنی هر کس هر قدر که میخواهد، میتواند برای کمک به نیازمندان، کمک کند.
حسین پارسایی کارگردان هم این اثر را یک نذر فرهنگی میداند که در پاسداشت سردار آب و ادب؛ حضرت عباس (س) ساخته شده است و میتواند از کودک چهارساله تا دیگر اقشار جامعه را به عنوان مخاطب در مقابل خود بنشاند.
او درباره دستمزد عوامل این اثر میگوید که جملگی، هیچ دستمزدی برای کارشان نمیگیرند و خود را در این امر خیریه، سهیم کرده اند.
علی براتی، طراح حرکت عملدار نیز از کار دشوار گروهاش در این اثر میگوید. گروه او، یک ماه است که به صورت مداوم تمرین میکند تا بتواند از پس دشواری این نمایش، برآید.
پوریا اخواص که به عنوان تک خوان در این موسیقی- نمایش حاضر شده است، از ارادت خود به حماسه سازان عاشورا میگوید و علمدار را اثری میداند که در جنبههای هنری اش، حرفهایی برای گفتن دارد.
عملدار ۱۴ تا ۱۸ شهریورماه از ساعت ۲۱ در تالار وحدت به نمایش در میآید.
نظر شما