به گزارش همشهری آنلاین، رقیب لیز تراس در انتخابات درونحزبی، ریشی سوناک، وزیر سابق دارایی بود که ۶۰ هزار و ۳۹۹ رأی بهدست آورد و از دستیابی به صندلی رهبری حزب محافظهکار و به دنبال آن نخستوزیری انگلیس بازماند. در مقابل لیز تراس ۸۱ هزار و ۳۲۶ رأی کسب کرد. تراس پس از اعلام نتیجه انتخابات گفت: «ما باید نشان دهیم که میتوانیم طی ۲ سال آینده به نتیجه مطلوب برسیم. من طرحی را برای کاهش مالیاتها و رشد اقتصادیمان ارائه خواهم کرد و به بحران انرژی، قبوض انرژی شهروندان و همچنین مسائل بلندمدت در زمینه تأمین انرژی رسیدگی خواهم کرد.»
لیز تراس، جانشین بوریس جانسون میشود که طی ماههای گذشته همواره با رسواییهای ناشی از نقض مقررات مواجه بود و درنهایت این موضوع به کاهش حمایت از دولتش و سرانجام استعفای او منجر شد. جانسون روز سهشنبه به اسکاتلند سفر میکند تا در دیدار با ملکه الیزابت، استعفای خود را بهطور رسمی اعلام کند و پس از آن الیزابت دوم از تراس خواهد خواست تا دولت جدید را در لندن تشکیل دهد.
تراس چهارمین نخستوزیر محافظهکار انگلیس از زمان انتخابات ۲۰۱۵ خواهد بود. براساس گزارش رویترز، اکنون انگلیس با رکودی طولانی مواجه است و نرخ تورم در ماه ژوئیه به ۱۰.۱ درصد رسید. تراس در طول مبارزات انتخاباتی خود نشان داد که به دنبال کاهش مالیات و سایر عوارض است؛ اقدامی که بهگفته برخی اقتصاددانان باعث افزایش دوباره نرخ تورم خواهد شد. در عین حال تراس با فهرست طولانی از چالشهای انباشتهشده روبهروست و برخی نمایندگان حزب مخالف خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شدهاند؛ هرچند تراس گفته است که اجازه برگزاری چنین انتخاباتی را نخواهد داد.
رویترز به نقل از «دیوید دیویس»، عضو سابق پارلمان انگلیس نوشته است که با توجه به چالشهای فعلی که پیش روی تراس قرار دارند، احتمالاً او با دومین دوره دشوار نخستوزیری پس از جنگ جهانی دوم روبهرو خواهد شد.
وال استریت ژورنال در معرفی نخستوزیر جدید انگلیس گفته است که تراس در شمال این کشور توسط پدر و مادری چپگرا بزرگ شد، اما او خود را وارث مارگارت تاچر میداند. در تاریخ سیاسی، تراس همچنین سومین زنی خواهد بود که دولت انگلیس را رهبری میکند. لیز تراس ۴۷ ساله، در دوران جوانی و دانشجویی خود حتی سابقه فعالیت سیاسی علیه نظام سلطنتی انگلیس را هم دارد. گفته شده که او در دوران دانشجویی در دانشگاه آکسفورد به لیبرالدمکراتها پیوست و تصاویری از او موجود است که در آنها خواستار لغو سلطنت شده است. تراس در سال ۱۹۹۶ به حزب محافظهکار پیوست و برای کار به شرکت نفت شل پیالسی رفت.
نخستین تجربه تراس برای ورود به فعالیتهای پارلمانی در سال ۲۰۱۰ بود و پس از آن او بهعنوان قانونگذار حزب محافظهکار، به سرعت مشاغل وزارتی ازجمله وزیر دادگستری و سپس وزیر تجارت بینالملل را تجربه کرد تا در دوره جانسون، کرسی وزیر خارجه را در سال ۲۰۲۱ بهدست گرفت. در جریان رسواییهای بوریس جانسون و اعتراضات و فشارها برای کنارهگیری او، تراس از بوریس جانسون حمایت کرد.
تراس همچنین در همهپرسی برگزیت سال ۲۰۱۶ به خروج از اتحادیه اروپا رأی منفی داد و این خروج را یک اشتباه برای جدایی از بزرگترین شریک تجاری لندن عنوان کرد. او اما اکنون بهدنبال اجرای قوانین برگزیت است. اگر انگلیسیها با انتخابات زودهنگام مواجه نشوند، انتخابات بعدی انگلیس در ۲۵ ژانویه ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد و تراس تا آن زمان قدرت را در دست خواهد داشت.
نظر شما