به گزارش همشهری آنلاین، کولیره یکی از نانهای محبوب استان کردستان با طعم و مزهای بینظیر است. بهتر است آن را یکبار امتحان کنید.
مواد لازم نان کولیره
آرد: ۳ پیمانه
شیر: ولرم ۱یک پیمانه
شکر: دوسوم پیمانه
خمیر مایه: یک قاشق غذاخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
روغن مایع: یکچهارم پیمانه
تخم مرغ: ۱ عدد
مواد لازم رومال نان
زرده تخممرغ: ۱ عدد
ماست: یک قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده غلیظ: یک قاشق چایخوری
کنجد یا سیاهدانه به مقدار لازم
طرز تهیه نان کولیره
ابتدا اجازه میدهیم تا خمیرمایه عمل بیاید. در این مدت شیر را حرارت میدهیم، گرمای آن باید به اندازهای باشد که حس شود اما دست را نسوزاند. یک قاشق از شکر را داخل شیر ریخته و خمیر مایه را روی آن میپاشیم. کمی ظرف را تکان داده و سپس روی آن را میپوشانیم. ۵ تا ۱۰دقیقه صبر میکنیم تا مواد پف کند.
بقیه مواد را به خمیر مایه اضافه کرده، آرد را کم کم روی آن الک میکنیم. تمام مواد خمیر را مخلوط کرده و ۵دقیقه به خوبی ورز میدهیم. کف ظرفی را چرب کرده و خمیر را داخل میگذاریم. روی ظرف را با پارچه میپوشانیم و در محیطی نسبتا گرم بهمدت ۱تا ۲ساعت قرار میدهیم تا پف کند.سپس با دست کمی پف خمیر را گرفته در اندازههای مساوی برمیداریم و با دست یا وردنه به ضخامت کمتر از یک سانتیمتر آن را پهن میکنیم.
سپس روی آنها را مواد رومالزده و کنجد و سیاهدانه یا زیره و دارچین میپاشیم. کلوچهها یا همان نانها را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار میدهیم.
نظر شما