همشهری آنلاین: حد نصاب حضور مردم در انتخابات ما 99 درصد بوده است و ما با 99 درصد شروع کردیم؛ چرا اکنون این رقم باید به کمتر از 50 درصد برسد

به گزارش ایسنا، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که در حاشیه جشنواره مدیریت شهری در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، اظهار کرد: این مساله نشانه خوبی نیست و مردم ما باید بیش از این علاقه‌مند باشند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم‌چنین در سخنرانی خود در دومین جشنواره «انتخاب برترین‌های پژوهش و نوآوری در حوزه مدیریت شهری» گفت: امیدواریم در همه کشور از مدیران و محققان باتجربه‌ای که حاصل دوران پرافتخار انقلاب هستند، استفاده شود و نمونه‌ای که شهرداری در استفاده از مدیران لایق ارائه داده، برای دیگران هم الهام‌بخش باشد.

 هاشمی رفسنجانی اظهار کرد: من این حرکت شما را درست منطبق با آرمان‌های اصیل اسلام و قرآن و جزء اولویت‌ها می‌دانم و قطعا هر قدر امت اسلامی به این نکته توجه کند، در راه اسلام است و هر قدر به آن بی‌توجه باشد، از اسلام و قرآن فاصله گرفته است.

وی افزود: قطعا دانش‌پژوهشی و در خدمت‌گرفتن دانش در صدر وظایف مسئولان نظام اسلامی است و نباید این امر را تصادفی بدانیم که اولین آیات نازل شده از قرآن با علم شروع می‌شود و این محور برای کا کافی است تا اهمیت علم و دانش را از این جهت بدانیم.

هاشمی تصریح کرد: ما در مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان مشاور رهبر عزیز انقلاب، تاکید خود را در سند چشم‌انداز بر دانش‌محوری در اداره کشور قرار داده‌ایم و این امر بدین معناست که حرکت جامعه بعد از تصویب این سند باید به اتکای دانش باشد. همچنین ما در سیاست‌های برنامه پنج ساله که نزد رهبری است تا آن را به دولت ابلاغ کند، تاکید ویژه‌ای را بر دانش‌محوری قرار دادیم، به این معنی که اگر اکنون کمتر از نیم درصد بودجه‌ صرف پژوهش می‌شود، این رقم باید به سه درصد برسد، یا این که در طول برنامه پنج ساله هر سال باید 20 درصد از فارغ‌التحصیلان کارشناسی به مراحل تکمیلی دانشگاه‌ها راه پیدا کنند.

هاشمی ادامه داد: ما در این سند تاکید کردیم در خلق اختراعات در دنیا باید مقام اول را در میان کشورهای اطراف داشته باشیم و مقالات علمی پذیرفته‌شده ما در نشریات معتبر دنیا باید با شیب بلند رشد کند؛ از این رو بناست بر اساس سیاست‌هایی که رهبری ابلاغ می‌کنند، ایران کشوری عالم‌پرور باشد که اگر این اتفاق بیفتد، شرایط ما بسیار تغییر خواهد کرد.

هاشمی رفسنجانی یادآور شد: نقص عمده ما در حال حاضر ضعف بهره‌وری است، ما پیش‌بینی کرده‌ایم اگر در هر سال هشت درصد رشد اقتصادی باید وجود داشته باشد، دو و نیم درصد آن باید از ناحیه بهره‌وری باشد، اما متاسفانه این بهره‌وری بسیار کم است. ما نفت را با فشار از زیر زمین بیرون می‌آوریم و آن را تولید حساب می‌کنیم، در حالی که اگر همین چاه را با حفاری‌های افقی و صحیح طراحی و در عمق مناسب‌تر عمل کنیم، بازدهی ما بالا می‌رود؛ یعنی اگر اکنون 30 درصد از این چاه‌ها استفاده می‌کنیم، این رقم به 70 درصد خواهد رسید.

وی هم‌چنین با اشاره به برگزاری جشنواره برترین‌های پژوهش در مدیریت شهری از سوی شهرداری تهران تاکید کرد: برگزاری این جشنواره کار بسیار بزرگی است و این امر از جهات زیادی بدیع است؛ چرا که شهرداری‌ها معمولا گرفتار مسائل روزانه خود هستند تا مردم از آن‌ها احساس رضایت کنند و از این جهت می‌توان قراردادن بخشی از بودجه‌ شهرداری برای کارهای عمیق و نوآوری‌ها را در همین راستا تبریک گفت، البته یکی از افسوس‌های من این است که بسیاری از طرح‌های تحقیقاتی حتی پس از گذشتن از مرحله آزمایش بلااستفاده می‌ماند و خاک می‌خورد، اما این طرح‌ها را در خارج از کشور عملیاتی می‌کنند و این مصیبتی برای کشور است، در حالی که باید بهای زیادی به این بخش‌ داد تا این کارها ادامه پیدا کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه یادآور شد: ما همه مسلمان هستیم و انقلاب اسلامی هم پدیده‌ ساده‌ای نیست که بعد از 1400 سال حکومتی با محوریت دین و ولایت فقیه شکل گرفته است، پس ما حق داریم توقع داشته باشیم و کسانی هم که مبارزه کرده‌اند‌، زندان رفته‌اند و در میدان‌های دفاع مقدس جانانه از کشور دفاع کرده‌اند، حتما حق دارند. عمده‌ آن‌ها برای اسلام و انقلاب رفتند و اکنون وظیفه‌ای سختی است بر دوش ما که به این نهضت نرم‌افزاری عمق دهیم.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در پایان با تاکید بر لزوم هماهنگی بیشتر دانشگاه‌ها در عرصه پژوهشی و تبادل تجارب بین دستگاه‌های اجرایی و محیط‌های علمی اظهار کرد: اگر بحث دانایی‌محوری که در سند چشم‌انداز عنوان شده، به صورت منطقی و پیگیر اجرایی شود، خواهیم دید که ظرف چهار برنامه آینده ایرانی بسیار متفاوت با امروز خواهیم داشت.

کد خبر 70682

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز