به گزارش همشهری آنلاین، روزنامه همشهری نوشت: درگذشت مهسا امینی، دختری که از سوی واحدهای گشت ارشاد به دلیل نامناسب بودن وضعیت پوشش ظاهری به مرکز پلیس امنیت اخلاقی در تهران منتقل اما در آنجا دچار عارضه قلبی شد و در بیمارستان درگذشت، بهانه خوبی شد تا رسانههای معاند با ایجاد بار روانی سنگین در جامعه و به کمک عنصر پیادهنظام خود در داخل، جوی از ناامنی را در برخی شهرهای کشور به راه بیندازند. حمله به خودروهای پلیس و ضرب و شتم عوامل آن، آتش زدن پرچم مقدس کشورمان، به آتش کشیدن وسایل نقلیه مردم و آسیب رساندن به برخی اماکن عمومی از جمله اقداماتی بود که به بهانه اعتراض به درگذشت مهسا امینی از سوی این افراد انجام شد. در این گزارش به بررسی لحظه به لحظه اقدامات انجام شده از سوی آشوبگران و مروجان رسانهای آنها پرداختهایم.
خط دهی جریان رسانهای ضدانقلاب از همان ابتدا به دنبال حمله به مأموران انتظامی و اعمال خشونت افراد علیه مأموران حفظ امنیت بود. در این خطدهی، سازماندهندگان اغتشاش با ادعای اینکه آشوبگران حق دارند با خشونت حق خود را مطالبه و پیگیری کنند، تشویق میشوند تا با مأموران انتظامی درگیر شوند و این کار را نیز اخلاقی میدانند. با این نگرش، در برخی شهرهای کشور از جمله تهران، رشت، سنندج، کامیاران، دیواندره و چند شهر دیگر درگیریهایی میان آشوبگران و مأموران انتظامی رخ میدهد.
همزمان با لحظات نخست شکلگیری تجمعات غیرقانونی درصبح روز دوشنبه، نیروهای پلیس برای حفظ نظم و امنیت ازتجمعکنندگان غیرقانونی میخواهند با رعایت قانون عقب بروند. درخواستی که از سوی شرکتکنندگان نادیده گرفته شد و به این دستور پلیس توجه نمیشود.
در دانشگاه پلیتکنیک تهران، بعد از سردادن شعارهای ساختارشکن علیه ارکان نظام، دانشجویان بسیجی با ندای اللهاکبر مانع ادامه روند غیرقانونی برخی دانشجویان شدند. در این میان، برخی دانشجونماهای حاضر در محل به دانشجویان بسیجی هتاکی و با آنها به درگیری فیزیکی محدود پرداختند.
عصر روز نخست اغتشاشها در تهران و در خیابان حجاب، مأموران بدون درگیری با افراد معترض و درحالیکه افراد تجمعکننده را به آرامش فرامیخوانند، با هجوم اغتشاشگران روبهرو شده و برای جلوگیری از درگیری ناچار به عقبنشینی میشوند. در این میان یک دستگاه موتورسیکلت مأموران انتظامی بهدست آشوبگران افتاده و آنان در میان هلهله و شادی، آن را به آتش میکشند. زنی که روایت این ماجرا را انجام میدهد از حضور مأموران پلیس در فاصلهای اندک از خود میگوید که نشان از خویشتنداری پلیس مقابل آشوبگران دارد.
عصر روز نخست اغتشاش در تهران و در میدان ولیعصر(عج)، چند خودروی سمند نیروی انتظامی و نیز خودروهای ویژه پلیس با آشوبگران روبهرو اما مأموران با آنان مدارا میکنند. با این حال، آشوبگران بهخودروهای پلیس و مأموران انتظامی حمله و ضمن کتکزدن برخی مأموران انتظامی، قصد واژگونکردن خودروهای پلیس را دارند. در پس زمینه تصاویر منتشرشده، زنی از آشوبگران میخواهد خودروهای پلیس را منهدم کنند.
غروب دوشنبه در شهر سنندج و در میدان مرکزی این شهر، تعدادی از آشوبگران یک مأمور انتظامی را که کلاه کاسکت بر سر دارد دوره کرده و با فحاشیهای مکرر به وی او را مورد ضرب و شتم قرار میدهند. در این تصویر نیز یک زن راوی ماجراست.
عصر دوشنبه و در روز اول اغتشاشها، در میدان ولیعصر(عج) برخی که به شکل غیرقانونی تجمع و رفتوآمد در این میدان مهم مرکزی پایتخت را با مشکل روبهرو کرده بودند با دخالت پلیس مواجه شدند و درحالیکه مأموران با استفاده از خودروی آبپاش قصد متفرق کردن تجمعکنندگان را داشتند با سنگ و چوب مورد حمله قرار گرفتند.
در شب اول اعتراضات در رشت، اغتشاشگران در خیابان معلم این شهر فردی را کتک می زنند. این فرد صادق نیازمند از قاریان برجسته و شناخته شده قرآن است. فردی که تصاویر کتک خوردن او را ضبط می کند خواهان کشتن او می شود.
دراستان کردستان و شهر سقز، در شب اول اعتراضات در یکی از میدانهای اصلی شهر، پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران از سوی آشوبگران مورد تعرض قرار گرفته و علاوه بر تخریب دکل، پرچم کشورمان در میان هلهله آشوبگران لگدکوب و به آتش کشیده میشود.
در روز دوم اغتشاشها، در دانشگاه علم و صنعت یک جوان بسیجی در دانشگاه مورد ضرب و شتم قرار گرفته که به کمک ماموران حراست دانشگاه نجات پیدا میکند.
همه این بیحرمتیها به نماد ملی کشور و شعارهای ساختارشکنانه که در محیط دانشگاه و خیابانها صورت گرفت با یک رمز عملیات آغاز شد؛ همان رمز عملیاتی که برخی افراد فرصتطلب در مراسم تشییع این بانوی کرد سر دادند و از آنجا در اغتشاشات خیابانی این روزها تکرار شد.
نظر شما