شاید تا چند سال پیش، توجه به این مهارتها، تنها در هنرستانها رخ میداد، اما حالا مدیران دبیرستانها هم آستین بالا زدهاند و برای آموزش مهارتهای مختلف زندگی به بچهها، قدم بر میدارند. البته این تغییر رویکرد، سالهاست در کشورهای پیشرو در حوزهی آموزش اتفاق افتاده، اما جلوی ضرر را هر کجا بگیری، منفعت است.
مسئولان آموزش و پرورش کشورمان هم این روزها به این موضوع توجه ویژه دارند؛ نمونهاش، صحبتهای امروز محمدمهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطهی وزارت آموزش و پرورش است؛ سخنانی که او در آیین افتتاح سه هزار ظرفیت جدید هنرستانی استان تهران گفت که در شهرستان پردیس برگزار شد.
او در میانهی حرفهایش به این نکته اشاره کرد که: «اگر ما در گام دوم انقلاب اسلامی به دنبال تحقق ایرانی قوی هستیم، باید در عرصهی علم و مهارت آموزی برای دانشآموزان تلاش بیشتری داشته باشیم و به همین دلیل در سال تحصیلی جدید، توسعهی هنرستانها و توجه به مهارتآموزی از برنامههای ویژه آموزش و پرورش است.»
البته او معتقد است آموزشهای فنی و حرفهای بسیار پرهزینه است و این مهم تنها بهدست آموزش و پرورش کشور محقق نخواهد شد و از مجلس و دولت انتظار دارد در این زمینه کمک کنند.
کاظمی با اشاره به این که بیش از۷۰ درصد فارغالتحصیلان هنرستانی جذب بازار کار میشوند و بخش زیادی از آنها کارآفرین هستند، اظهار کرد: «امیدواریم با تلاشها و برنامهریزیهایی که در وزارت آموزش و پرورش میشود، بتوانیم سهم آموزشهای مهارتی را افزایش دهیم.»
نظر شما