به گزارش همشهری آنلاین، سردار محمد قنبری رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با حضور در برنامه صبح به خیر ایران شبکه ۳ سیما گفت: پلیس آگاهی بعد از وقوع جرم وارد ماجرا میشود، کشف جرم را پیگیری میکند، به دنبال مجرم میگردد، مجرم را دستگیر میکند و از طریق مجرم، جرم را کشف میکند.
وی با اشاره به بازتاب اغتشاشات اتفاق افتاده در روزهای اخیر گفت: این جریان از نظر آماری، آمار بالایی نبود و جرائم خشن صورت گرفته در معابر و انظار عمومی از قبیل موبایل قاپی، کیف قاپی و زورگیری با برنامه ریزی هوشمند و راه اندازی گشتهای ویژه فراجا کنترل شد.
کاهش ۱۰۰ درصدی جرائم خشن در یک ماه گذشته
سردار قنبری ادامه داد: با اجرای این اقدام فوق العاده ظرف یک ماه، ۱۰۰ درصد این جرایم نسبت به گذشته کاهش پیدا کرد، بیش از ۱۰۰ نفر مجرم دستگیر شدند، بیش از ۱۰۰ دستگاه اتومبیل مسروقه مورد استفاده در این جرم ها، کشف شد، بیش از ۱۰۰ دستگاه اتومبیل یا موتورسیکلتهایی که این مجرمین از آن استفاده میکردند، توقیف شد و در حال حاضر با تلاش گشتهای کنترل ویژه آرامش بسیار خوبی در سطح جامعه در این حوزه ایجاد شده است.
وی افزود: پلیس آگاهی به صورت هفتگی گراف جغرافیای مکانی و زمانی وقوع همه جرایم را میگیرد و متناسب با آن برنامه ریزی برای تعقیب، پیگیری و مبارزه با مجرمین صورت میگیرد.
سردار قنبری با اشاره به اینکه در مکانهای مورد هدف سارقین، گشتهای ویژه به صورت ویژهتر به کار گرفته میشوند، افزود: توصیه ما به مردم این است که برای در دست گرفتن موبایل در خیابان خود کنترلی داشته باشند، ما نیز همه تمهیدات را انجام خواهیم داد و این نافی انجام وظیفه ما نخواهد بود و به این توجه ویژه داریم.
سارقان منازل خاص هستند/ دستهبندی سارقان منازل از سوی پلیس
وی با اشاره به کشف ۷۰ درصدی سارقان منازل، گفت: ۵۰ درصد سرقتها به صورت خرد است، اما بیش از ۱۰ در صد سرقت ها، مربوط به سرقت منزل است که اثرگذاری آن بیش از ۵۰ درصد است، چرا که بار روانی بسیار بالایی برای مالباخته دارد.
قنبری ادامه داد: سارقان منازل، سارقان خاصی هستند که پلیس آگاهی آنان را دسته بندی کرده و کنترل هوشمندانه آنان را در دستور کار قرار داده است، البته شعار ما این است که به گونهای عمل کنیم که قبل از وقوع جرم، مجرمان را از جرم بازداریم.
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی گفت: پلیس ۱۱۰ فوریت پلیسی است که در کمترین زمان ممکن در محل جرم حاضر میشود.
سردار قنبری با اشاره به جرایم جنایی ادامه داد: جرایم جنایی معمولا با برنامه ریزی ویژه قبلی توسط مجرمان صورت میگیرد و مجرم سعی میکند که هیچگونه آثار و مدارکی از خودش بر جا نگذارد، اما پلیس آگاهی با استفاده از آخرین ابزار و تکنیکها در صحنه جرم، اقدامات هوشمندانه بیومتریک و ژنتیک، خبرنگاران خبره، کارشناس ورزیده و آزمایشگاههای مجهز در مرکز تشخیص هویت، در صحنه جرم حاضر شده و در بیش از ۸۰ درصد، در زمان کوتاهی به مجرم رسیده و مجرمان را مهار میکند.
پلیس آگاهی ایران؛ رتبه اول دنیا در کشف جرائم جنایی
وی گفت: بر اساس آمار پلیس بین الملل، پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی در کشف جرایم جنایی رتبه اول دنیا را به خود اختصاص داده است.
سردار قنبری افزود: امکانات و نفرات و توان ما متناسب با حجم اموری که به ما ارجاع میشود، نیست، با این وجود برای بررسی پروندهها اولویتها در نظر گرفته میشود و تلاش ما این است که پروندهای راکد باقی نماند
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیشترین توان ما روی این است که به صورت هوشمندانه مجرمان را تحت کنترل سیستمی قرار داده و فعالیت مجرمان سابقه دار را در تحت رصد خودمان قرار دهیم.
نظر شما