به گزارش همشهری آنلاین، سیداحمد علوی در جلسه شورای شهر تهران با اشاره به حریم بافت تاریخی و ضوابط میراث فرهنگی برای ساخت و ساز در حریم آثار تاریخی مناطق ۶، ۱۱ و ۱۲ شهر تهران گفت: ساکنان این مناطق به دلیل ضوابط مورد آزار و اذیت هستند بنابراین میترسیم از روزی که تجربه تلخ قانون باغات تکرار شود و تا ملکی ارزش میراثی پیدا میکند مالک سریعا به دنبال تخریب آن برود.
او افزود: شرایط ساخت و ساز در حریم میراث فرهنگی سخت است و برای مالک صرفه اقتصادی ندارد و باید این مشکلات حل و فصل شود.
رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران با بیان اینکه مهمترین مسأله در مرمت و بازسازی این مناطق، نبود الگوی مدون و مشخص برای مرمت بناها و آثار ارزشمند تاریخی است، گفت: شهرداری، مردم و مالکان منازل تاریخی نمیدانند بناهای این مناطق را چگونه و بر مبنای چه معیار و سبکی باید مرمت و بازسازی کنند که به بافت تاریخی لطمه وارد نشود، برای مثال در منطقه ۱۲ تهران بافت تاریخی به دلیل رسیدگی نکردن و ارایه نشدن الگوی مشخص مرمتی، از حدود ۶ هزار اثر به حدود دو هزار اثر کاهش پیدا کرده است.
او همچنین گفت: محدودیت ارتفاع برای ساخت و ساز در این مناطق برای بازسازی به صرف مردم نیست و باعث آزار مردم به لحاظ ساخت و ساز میشود. همچنین تبدیل شدن بازار تهران به انبار کالاهایی که بیشتر دارای خاصیت اشتعال بالا هستند، ضریب ایمنی این مناطق را نیز کاهش داده است و باعث شده بیشتر این بناهای تاریخی به انبار کالا تبدیل شوند.
تخفیف برای مرمت املاک فرسوده
رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران اظهار کرد: به دلیل فرسودگیِ بیش از حد بافت تاریخی در بعضی مناطق برای مردم مشکلات و خطراتی را به وجود آورده است. به همین دلیل شهرداری سعی میکند برای اقشار کم درآمدی که در این املاک فرسوده سکونت دارند تخفیفی درنظر بگیرد تا بتوانند املاک خود را مرمت کنند. البته شهرداری بدون استعلام از میراث فرهنگی مجوز ساخت و ساز در بافت تاریخی را نمیدهد. در این مناطق ملک فرسوده هم سرمایه مالک است و مالک میخواهد به آن ملک ارزش افزوده دهد. از طرفی هم نگهداری ملک برای مردم هزینهبردار میشود و مردم رسیدگی به ملک خود را اقتصادی نمیدانند.
علوی افزود: آزار و اذیت تخریبها، ویرانیها، معتادان متجاهر و کارگران در این خانههای قدیمی و... در مجاورت خانههایی که مردم در آن زندگی میکنند، برای آنها غیر قابل تحمل است. مورد دیگر مجوزهای یک سالهای است که میراث فرهنگی صادر میکند و معمولا به علت زمانبر بودن صدور پروانه ساخت، این مجوزها باطل میشوند و مالکان دوباره باید مراحل را از نو طی کنند.
جمع آوری معتادان متجاهر در این مناطق
عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که به نظر میرسد مدیریت شهری محدودیت میراث فرهنگی برای ساخت و ساز در این مناطق را بهانه کرده و در بافت تاریخی مدیریت شهری و رسیدگی مطلوب ندارد، اظهار کرد: شورای شهر در ارتباط با بافت تاریخی و رسیدگی مطلوب و یا غیر مطلوب مدیریت شهری از این مکانها، حتما پیگیرهای دقیقی از شهرداری خواهد داشت و مدیریت شهری هم باید وظایف خود را حتما به طور کامل اجرا کند.
او درباره اقداماتی که برای امنیت گردشگران و شهروندان این مناطق شده است، گفت: این موضوع با اینکه در حیطه فعالیت مدیریت شهری نیست، اما مدیریت شهری همه تلاش خود را برای معرفی بافتهای تاریخی به گردشگران خارجی و داخلی انجام میدهد و همچنین تمام سعی و تلاش خود را برای پاگیزگی و نظافت این اماکن انجام داده است. ضمنا از طرفی با ایجاد قرارگاه اجتماعی تلاش میکند تا با جمعآوری و ساماندهی معتادان متجاهر در این مناطق امنیت را برای مردم فراهم کند.
علوی افزود: در شورا نیز تمام تلاش ما این است که با فعال کردن تمام بخشهای گردشگری در کنار شهرداری تهران صنعت گردشگری را رونق ببخشیم و به رشد گردشگری شهری در تهران کمک کنیم تا از این طریق شهروندان تهرانی و مخصوصا اهالی و مردم ساکن در نزدیکی بافتهای تاریخی از پیامدهای مثبت این امر همچون اشتغال جوانان، رونق اقتصادی، کاهش آسیبهای اجتماعی و ... بهره برده و بتوانیم تهران را به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری درکشور مطرح کنیم.
نظر شما