انقراض دایناسورها ناشی از برخورد «چیکشلوب» (Chicxulub) پیامدهای بیشتری بر روی زمین و رفتار زمین‌شناسی آن از جمله زلزله‌های بزرگ که ماه‌ها به طول انجامید، داشت.

دایناسور

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از روزنامه سان، رویداد چیکشلوب یک نقطه حساس در تاریخ زمین است و محققان هنوز در حال کشف جزئیات جدید مرتبط با برخورد این سیارک مرگبار هستند.

۶۶ میلیون سال پیش، ۷۵ درصد از حیات روی زمین به طور ناگهانی با برخورد یک سیارک به عرض ۱۰ کیلومتر از بین رفت.

همه دایناسورهای غیر پرنده در یک رویداد انقراض دسته جمعی کشته شدند که مشابهی ندارد. سونامی به ارتفاع ۱.۵ کیلومتر رسوبات را از اقیانوس به خشکی منتقل کرد، اما این تنها بلایای طبیعی نبودند که با برخورد سیارک آغاز شد.

هرمان برمودز، دانشجوی دکترا در دانشگاه ایالتی مونتکلیر، یافته‌های اخیر یک زلزله بزرگ پایدار را به مطالعه زمین‌شناسی آمریکا (GSA) ارائه کرد.

این زلزله ۵۰ هزار انرژی بیشتر از بزرگ‌ترین زمین لرزه ثبت شده در تاریخ بشر یعنی زلزله سوماترا در سال ۲۰۰۴ منتشر کرد.

برمودز امضای زمین لرزه را در لایه‌های سنگی در قاره ایالات متحده بررسی کرد. در می‌سی‌سی‌پی، آلاباما و تگزاس، برمودز خطوط گسلی را که احتمالاً در اثر برخورد ایجاد شده است، از طریق آنچه او به عنوان «زمین‌شناسی قدیمی مدرسه» توصیف می‌کند، شناسایی کرد.

وب‌سایت لایو ساینس گزارش داد که برمودز نشانه‌های منحصربه‌فردی از «مایع‌شدن» پیدا کرد؛ زمانی که سنگ‌ها به‌عنوان مایعی که ناشی از لرزش زمین‌لرزه است، عمل می‌کنند و جاری می‌شوند.

برمودز قصد دارد به مکزیک بازگردد تا بزرگی زمین لرزه بزرگ پس از برخورد را تخمین بزند.

بیشتر بخوانید:

خوشبختانه، زندگی روی زمین پس از برخورد به سرعت بهبود یافت و گیاهان توانستند ماه‌ها بعد پس از توقف لرزش، تولید مثل را آغاز کنند.

کد خبر 712057

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha