دانشمندان می‌گویند راهی برای دفاع از زمین در برابر سیارک‌های خطرناک دارند.

سیارک

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از نیواطلس، در اوایل این هفته، آرایه آنتن برنامه تحقیقاتی شفق فعال با فرکانس بالا (HAARP) در آلاسکا یک سری سیگنال های رادیویی با طول موج بلند را به سیارکی که تنها در دو فاصله قمری از زمین در حال عبور بود، مخابره کرد.

تصور این است که سیگنال‌ها به سیارک نفوذ کرده‌اند و به دانشمندان ایده‌ای از ساختار داخلی آن می‌دهند و آنها را با اطلاعات دیگری مسلح می‌کنند که می‌تواند برای دفاع از سیاره در برابر برخورد روزی حیاتی باشد.

برای ترسیم اندازه، موقعیت و مسیر، بیشتر برنامه‌های رصد سیارک‌ها در اینجا روی زمین یا از مطالعات بصری سیارک‌ها استفاده می‌کنند؛ مانند آن‌هایی که رصدخانه‌های سراسر جهان به مرکز مطالعات اجسام نزدیک زمین ناسا (CNEOS) ارائه می‌دهند یا از فرکانس‌های رادیویی موج کوتاه از جمله مواردی که توسط شبکه فضایی اعماق ناسا ارائه شده است.

در حالی که این برنامه‌ها داده‌های بسیار ارزشمندی را در مورد هرگونه خطر احتمالی ناشی از برخورد سیارک ارائه می‌دهند، اما از این جهت محدود هستند که فقط سطح سیارک را مشاهده می‌کنند.

هارپ (HAARP)، که توسط دانشگاه آلاسکا فیربنکس اداره می‌شود، به طور سنتی برای انجام تجزیه و تحلیل یونوسفر ما استفاده می‌شود (حتی در چند نظریه توطئه هم پای آن به میان کشیده شده است). همچنین توانایی ارسال سیگنال‌های رادیویی با طول موج بلند را دارد. چنین سیگنال‌هایی قادر به نفوذ به اجسام هستند و به ناظران اجازه می‌دهند تا ایده‌ای از ساختار داخلی آنها پیدا کنند.

در این مورد، یادگیری در مورد معماری داخلی یک سیارک می‌تواند راهی را برای دانشمندان فراهم کند تا روزی یک سنگ فضایی را که به زمین نزدیک شده است، منفجر یا منحرف کنند.

هدف این رصد اخیر، سیارک ۲۰۱۰ XC۱۵ بود که حدود ۱۵۲ متر عرض دارد و آن را بر اساس استانداردهای سیارکی، کوچک می‌نامد. این سیارک در حال حاضر در دو فاصله قمری یا دو برابر فاصله زمین تا ماه از کنار زمین می‌گذرد.

آزمایش هارپ به دیگر تلاش‌های تحقیقاتی سیارک‌ها مانند مأموریت DART ناسا که در سپتامبر یک فضاپیما را به یک سیارک برخورد کرد و مأموریت OSIRIS-REx، که در سال ۲۰۲۰ سیارک بننو را هدف قرار دارد و مقداری از خاک آن را با خود خواهد آورد، می‌پیوندد.

در حالی که هیچ کس انتظار ندارد یک سیارک به این زودی‌ها زمین را به دردسر بیاندازد، ستاره‌شناسان به سیارکی معروف به آپوفیس چشم دوخته‌اند که در ۱۳ آوریل ۲۰۲۹ در فاصله حدود ۳۲۱۸۷ کیلومتری از کنار زمین عبور می‌کند. این نزدیک‌تر از بسیاری از ماهواره‌هایی است که در حال حاضر به دور سیاره می‌چرخند.

بیشتر بخوانید:

با این حال، اگرچه زمانی تصور می‌شد آپوفیس یک خطر باشد، اما محققان با استفاده از مشاهدات به روز شده اکنون احساس می‌کنند که دست‌کم برای یک قرن تهدیدی وجود نخواهد داشت که این موضوع به دانشمندان زمان زیادی می‌دهد تا دریابند چگونه با چنین اجرامی مقابله کنند.

داده‌های مشاهدات HAARP طی چند هفته آینده مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت و محققان امیدوارند یافته‌های خود را در ماه‌های بعدی منتشر کنند.

کد خبر 731420

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha