زندان اوین در اواخر دهه ۴۰ بر روی خانه یکی نخست وزیر احمدشاه قاجار ساخته شد و بعد از گذشت دهه‌ها هنوز به عنوان یکی از مهمترین زندان‌های تهران شناخته می‌شود.

زندان اوین

به گزارش همشهری آنلاین، محله اوین یکی از محله‌های قدیمی تهران است که به واسطه مناطق خوش آب و هوا و همچنین نهرهای پرآب معروف بود، این منطقه در گذر  زمان به محلی برای احداث ساختمان سازمان‌های مهم تبدیل شد.

خانه سیدضیاء الدین طباطبایی سیاستمدار و نخست‌وزیر ایران (اسفند ۱۲۹۹ تا خرداد ۱۳۰۰) یکی از ساختمان‌هایی بود که در این منطقه ایجاد شده بود و براساس اطلاعات موجود ضیاء الدین طباطبایی نخست وزیر احمدشاه قاجار بعد از کناره‌گیری از سیاست در نیمه دهه ۱۳۳۰، در املاک خود در محله اوین، به کشاورزی و دامداری مشغول شده بود.

اوین چطور ساخته شد؟ | بنای زندان بر روی خانه نخست‌وزیر قاجار  

او عامل کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ بود و رضاخان میرپنج را از تیپ قزاق انتخاب کرد و به عنوان بازوی نظامی کودتا برگزید. سیدضیاء پس از پیروزی کودتا به فرمان احمدشاه قاجار رئیس الوزرا شد.

خانه سیدضیاء پس از فوت او در سال ۱۳۴۸ دستخوش تغییراتی شد. این خانه به محل برای نگهداری زندانیان تبدیل شد و نام اوین برای این زندان انتخاب شد.

امیر نصرت منقح؛ از جمله معمارانی بود که در بازسازی بنای مسکونی محل زندگی سید ضیا و قطعه‌بندی ساختمان با سلول‌ها و راهروهای و تقسیم بنا نقش داشت. البته فضای محصور زندان اوین مشتمل بر حدود ۴۰ هکتار زمین است که ساختمان زندان، بخشی از آن به شمار می‌رود.

کد خبر 714587
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha