به گزارش همشهریآنلاین، علی احمدی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: با توجه به اهمیت و تقدم پیشگیری بر درمان در بیماریهای مزمن از جمله پوکی استخوان، هرساله در روز جهانی پوکی استخوان در بسیاری از کشورهای دنیا برنامههایی با هدف افزایش آگاهی مردم ارائه میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بیان کرد: ممکن است افرادی که به پوکی استخوان دچارند از بیماری خود اطلاع نداشته باشند، به همین علت پوکی استخوان ”بیماری خاموش“ نامیده میشود.
احمدی با اشاره به اینکه پوکی استخوان تا زمان بروز شکستگی هیچ علائم و نشانهای ندارد، تأکید کرد: کمردرد، کاهش قد و انحنای کمر را نادیده نگیرید، چراکه این علائم میتوانند نشانه شکستگی مهره باشند.
از هر ۱۰ نفری که دچار شکستگی مفصل ران میشوند، ۲ نفر میمیرند
وی اظهار کرد: پوکی استخوان تمام استخوانهای بدن را تحت تأثیر قرار میدهد، اما شکستگی بیشتر در مهرهها (ستون فقرات)، مچ دست و مفصل ران اتفاق میافتد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اضافه کرد: شکستگی مفصل ران و ستون فقرات با خطر مرگ بیشتری همراه است به طوری که از هر ۱۰ نفری که دچار شکستگی مفصل ران میشوند، ۲ نفر طی ۶ ماه میمیرند.
پوکی استخوان خطرناکتر از سرطان است
احمدی با اشاره به اینکه از ۵۰ سالگی به بعد از هر سه زن یک نفر و از هر پنج مرد یک نفر در طول عمر باقیمانده خود دچار شکستگی میشوند، بیان داشت: برای زنان این خطر بیش از خطر سرطان پستان، تخمدان و رحم بوده و برای مردان نیز خطر این بیماری بیشتر از خطر سرطان پروستات است.
وی با بیان اینکه ورزش به ساخته شدن استخوان در کودکان و نوجوانان و حفظ استخوان در بزرگسالان کمک میکند، توضیح داد: در هر سنی، بهترین نوع ورزش برای سلامت استخوان تمرینات تحمل وزن و تقویت عضلات است و میتوان با انجام ورزشهای وزنهبرداری، استقامتی، دویدن و پریدن به سمت داشتن استخوانهای قویتر پیش رفت.
شایعترین عامل بستری زنان در بیمارستان پوکی استخوان است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد شایعترین عامل بستری زنان در بیمارستان را پوکی استخوان دانست و گفت: خطر ایجاد شکستگی با بالا رفتن سن افزایش مییابد و این شکستگی نه تنها به دلیل کاهش تراکم مواد معدنی موجود در استخوان است، بلکه به دلیل افزایش میزان زمین خوردن در افراد مسن نیز رخ میدهد.
احمدی بیان کرد: رژیم غذایی سالم برای استخوان، یک رژیم غذایی متعادل با مصرف کافی کلسیم، پروتئین، ویتامین D، ویتامین K و سایر مواد مغذی است.
جوانان و زنان یائسه به کلسیم بیشتری نیاز دارند
وی با اشاره به اینکه نیازهای تغذیهای با افزایش سن تغییر میکند، افزود: جوانانی که هنوز در حال رشد هستند و زنان بعد از یائسگی نیاز به دریافت کلسیم بیشتری دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه با چند فعالیت ساده میتوان استخوان و عضلات سالم داشت، عنوان کرد: استفاده از پله به جای آسانسور، طی کردن مسافتهای کوتاه به جای استفاده از خودرو یا وسایل حمل و نقل عمومی، پیادهروی مداوم به صورت هفتگی یا روزانه، ایستادن روی یک پا هنگام انجام کارهای روزمره مانند مسواک زدن و شستوشو و پیادهروی به دفعات در روز به مدت ۱۰ دقیقه از جمله این فعالیتهاست.
نظر شما