یک عضو جامعه تورگردانان کشور با اشاره به حوادث اخیر کشور گفت: در صورت تقاضای افراد برای سفر به ایران، شرکت‌های بیمه با اعلام اینکه در صورت انجام سفر و وارد آمدن خسارت هیچ یک از خسارت‌های احتمالی را متحمل نخواهند شد، عملاً مانع سفر اتباع کشور خود به ایران می‌شوند.

توریست خارجی - توریسم - توریست های خارجی در ایران - گردشگری خارجی

به گزارش همشهری آنلاین، فعالان بخش خصوصی گردشگری در نشستی با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با عنوان "توسعه راهبردهای صنعت گردشگری و بررسی موانع موجود" ضمن بررسی آخرین مشکلات موجود بر سر راه توسعه صنعت گردشگری به بیان آخرین دیدگاه‌ها، نظرات و پیشنهادهای اجرایی خود در این راستا پرداختند.

اکبر غمخوار عضو جامعه تورگردانان کشور ، با اشاره به لغو ۷۰ درصدی رزروهای صورت گرفته از سوی کشورهای خارجی برای برگزاری تور و سفر به ایران به دنبال اغتشاشات و ناآرامی‌های اخیر گفت: متأسفانه بنا بر اطلاع حاصله آژانس‌های مسافرتی در این کشورها در صورت تقاضای افراد برای سفر به ایران با اعلام اینکه در صورت انجام سفر و ورود خسارت، شرکت‌های بیمه هیچ یک از خسارت‌های احتمالی وارده را متحمل نشده و نسبت به پوشش آن اقدام نخواهند کرد، عملاً مانع از سفر اتباع کشور خود به ایران می‌شوند که همین امر موجب ایجاد ضرر و زیان به بنگاه‌های فعال در صنعت گردشگری شده است.

وی همچنین با تأکید بر ضرورت مبارزه و مقابله همه‌جانبه با پدیده "ایران‌هراسی" به عنوان یکی از مهمترین موانع موجود در راستای توسعه صنعت گردشگری بیان کرد: بدین منظور ضرورت دارد تا منابع مالی لازم در قالب بودجه‌های مصوب حمایتی برای امر بازاریابی و تبیلغات گردشگری از سوی حاکمیت اختصاص داده شده و سقف ردیف‌های بودجه‌ای قبلی به شکل قابل توجهی افزایش یابد؛ به عبارتی برای تبلیغ ظرفیت‌های ایران و تبدیل آن به مقصد گردشگری به بودجه‌ای بالغ بر ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان نیاز داریم. علاوه بر آن در زمینه مقررات‌زدایی و حذف قوانین ناکارآمد و دست‌وپا گیر نیز اهتمام و توجه لازم به عمل آید.

غمخوار همچنین یکی از مسائلی که نیازمند ورود مجلس شورای اسلامی است را موضوع اخذ چند برابری هزینه بلیت ورودی موزه‌ها از گردشگران خارجی دانست که باعث عدم تمایل گردشگران برای سفر مجدد و توصیه برای سفر به ایران می‌شود و خطاب به نمایندگان حاضر در نشست، تصریح کرد: اگر بنای توسعه گردشگری را داریم باید مقررات حمایتی و تسهیل‌گرانه تصویب شود که قطعاً یکی از مصادیق آن ایجاد امکان لازم برای خرید اموال غیرمنقول نظیر خانه و ملک برای شیعیان سایر کشورهاست و اگر این موضوع انتفاق نیفتاد قاعدتاً نمی‌توانیم انتقاد کنیم که چرا ایرانیان با خروج ارز از کشور اقدام به خرید خانه در ترکیه می‌کنند.

در ادامه این نشست حرمت الله رفیعی رئیس هیئت مدیره انجمن دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی با بیان اینکه درخواست‌ها و پیشنهادات مطروحه توسط تشکل‌های خصوصی فعال در حوزه گردشگری به هیچ عنوان پیچیده، لاینحل و غیرقابل اجرا نیستند، خطاب به نمایندگان مجلس گفت: تمامی موارد به راحتی قابل اجرا شدن و پیاده‌سازی است و به هیچ وجه به این نحو نیستند که قابل رسیدن به سرانجام نباشند؛ لذا از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی این انتظار وجود دارد که حتی‌الامکان تمام تلاش و توان خود را برای تحقق این درخواست‌ها به کار گیرند.

هتل‌ها و بوم‌گردی‌ها را از طرح «مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق» مستثنی کنید

سید امیر ناصرالدین طباطبایی عضو جامعه حرفه‌ای هتلداران کشور نیز به عنوان یکی از سخنرانان این نشست بر ضرورت در نظر گرفتن مشوق‌ها و معافیت‌های لازم در زمینه نحوه احتساب بهای خدمات مصرفی تأسیسات گردشگری نظیر گاز و برق تأکید کرد و به عنوان یک پیشنهاد و مطالبه مشخص درخواست مستثنی شدن هتل‌ها در طرح مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق کشور شد که گامی مؤثر در راستای کاهش هزینه‌های جاری این نوع از تأسیسات گردشگری خواهد بود.

در ادامه این نشست یاور عبیری رئیس جامعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی ایران نیز ضمن صحه گذاشتن بر صحبت‌های طباطبایی و مطالبه تحقق پیشنهاد وی، اظهار کرد: در صورت عدم مستثنی شدن تأسیسات گردشگری از جمله بوم‌گردی‌ها از دایره شمول طرح مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق کشور شاهد افزایش ۱۰ برابری تعرفه خدمات برق مصرفی بوم‌گردی‌ها خواهیم بود که ناگفته پیداست تحمیل این میزان از هزینه به بوم‌گردی‌ها عملاً موجب تعطیلی این اقامتگاه‌ها خواهد شد.

وی همچنین خواستار توجه بیشتر مجموعه حاکمیت به وضع قوانین حمایتی از اقامتگاه‌های بوم‌گردی شد و تأکید کرد: یکی از مطالبات مهم و جدی بوم‌گردی‌ها تقبل و پوشش بخشی از هزینه‌های بیمه‌ای کارکنان این اقامتگاه‌ها توسط دولت است.

حسین نکونام رئیس جامعه گردشگری سلامت ایران نیز خواستار توجه جدی‌تر و البته مستقیم مجلس شورای اسلامی و نهاد ریاست جمهوری به مقوله گردشگری سلامت شد و عنوان کرد: در حوزه محوری و راهبردی گردشگری سلامت چندین نهاد متولی از جمله وزارتخانه‌های میراث فرهنگی، بهداشت، امور خارجه، وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی به ایفای نقش و نظارت مشغولند که نشان از اهمیت این حوزه داشته و بیانگر ضرورت و لزوم ورود مستقیم و توجه بیشتر نهادهای حاکمیتی نظیر مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری به این حوزه است.

در ادامه، نیما آذری رئیس هیئت مدیره انجمن مؤسسات آموزش گردشگری نیز با اشاره به ضرورت تغییر نگاه کلی حاکمیت به مقوله گردشگری به عنوان یک موتور پیشران و محرک برای تمامی اجزای کشور و از جمله اقتصاد ملی، افزود: طرح تولید محتوای گردشگری در ازای معافیت از مالیات برای شرکت‌های بزرگ فقط پایان سال ۱۴۰۱ قابلیت اجرا از لحاظ حقوقی و قانونی دارد که برای توسعه صنعت گردشگری ضروری است حداقل این برای یک دوره پنج‌ساله دیگر توسط مجلس محترم شورای اسلامی تمدید شود.

تنها ۱۵ درصد از گردشگری ایران در پساکرونا احیا شده است

محسن حاجی سعید رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری کشور در ادامه این نشست گفت: طبق آمارهای معتبر و قابل استناد رسمی بین‌المللی در طول ۹ ماه گذشته ۶۰ درصد صنعت گردشگری بعد از فروکش کردن پاندمی کرونا احیا شده و به حالت قبل بازگشته در حالی که این میزان در ایران مطابق آمارها صرفاً ۱۵ درصد بوده است؛ در حالی که برخی از کشورها نظیر مالزی سالیانه چیزی بالغ بر ۱۵۰ میلیون دلار برای بازاریابی و تبلیغات گردشگری هزینه می‌کنند.

وی ادامه داد: آخرین مبلغ اعتباری این موضوع در کشور ما منحصراً چیزی معادل ۲۰ میلیارد تومان بوده است که هیچگونه تطابق و سنخیتی با ظرفیت‌های عظیم گردشگری کشورمان ندارد.

حاجی سعید همچنین با اشاره به فرسودگی و مناسب نبودن زیرساخت‌های گردشگری در زمینه حمل‌ونقل، بیان کرد: متأسفانه ناوگان حمل‌ونقل عمومی مورد استفاده در حوزه گردشگری به شدت فرسوده است و دست کم نیاز به واردات ۲ هزار خودروی گردشگری به شدت احساس می‌شود.

علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی درباره قانون توسعه ایرانگردی و جهانگردی که بیش از سه دهه است بازنگری نشده، سخن گفت و از اصلاح قانون حمایت از توسعه ایرانگردی و جهانگردی با همراهی فراکسیون و کمیسیون فرهنگی مجلس خبر داد و اظهار کرد: کار متمایز مجلس فعلی می‌تواند همین قانون باشد. ۵۱۳ طرح دیگر نیز در دستور کار داریم، اما همین یک طرح را تا پایان عمر این دور مجلس به سرانجام برسانید.

در ادامه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی حاضر در این نشست نیز به بیان آراء، پاسخ ها و نظرات خود پرداختند.

رحمت اله فیروزی پوربادی نماینده مردم نطنز در مجلس شوری اسلامی با بیان اینکه باید تمام تلاش و همت خود را به کار ببندیم تا به یک فهم و ادبیات مشترک در حوزه گردشگری بین مسئولان و متولیان امر دست پیدا کنیم، گفت: برای توسعه صنعت گردشگری الزاماً باید از موفقیت‌های کشورهای پیشرو در این زمینه کسب تجربه کرده و یافته‌های جدید در این حوزه نیز استفاده کامل را به عمل آوریم.

محسن پیرهادی نماینده مردم تهران در مجلس شوری اسلامی نیز با تأکید بر ضرورت تطبیق وضع فعلی موجود در حوزه گردشگری با قوانین مندرج در اسناد بالادستی، گفت: در حوزه گردشگری با تعدد و تکثر طیف گسترده‌ای از اسناد بالادستی مواجهیم که در طول سالیان گذشته و متمادی نگاشته شده است، لکن هیچگاه مورد ارزیابی و تطبیق قرار نگرفته‌اند.

وی ادامه داد: باید با ارزیابی و تحلیل درست به این نقطه برسیم که بتوانیم بگوییم برای مثال وضعیت مطلوب ما در سال ۱۴۰۴ چه چیزی است و اکنون در چه جایگاهی نسبت به آن نقطه قرار داریم.

پیرهادی با بیان اینکه در این راستا احصا دقیق نظام مسائل اهمیت بسیاری دارد، تأکید کرد: برخی از مشکلات فعلی حوزه گردشگری نیازمند قانون‌گذاری است، اما بخشی از مشکلات به دلیل عدم نظارت صحیح در اجرای قانون بوده است و این موضوعی است که باید مورد مطالبه بخش خصوصی از مجلس قرار گیرد.

در ادامه صحبت‌های نمایندگان مجلس سید محمد پاک مهر؛ نماینده بجنورد در مجلس نیز با بیان پیشنهادی مبنی بر برگزاری جلسه‌ای ظرف دوماه آینده با حضور اعضای کمیسیون تلفیق مجلس برای بررسی و اجرای مطالبات و پیشنهادات مطرح شده، گفت: تمامی پیشنهادات قابلیت بررسی در کمیسیون‌ها مختلف مجلس را دارا هستند ولی این مسئله منوط به آن است که تمامی موارد به صورت مکتوب به مجلس واصل شود که بعداً نیز قابلیت پیگیری از سوی ذی‌نفعان را داشته باشد.

گردشگری سلامت صاحب عزا ندارد

انوشیروان محسنی بندپی نایب رئیس فراکسیون گردشگری و نماینده مردم نوشهر چالوس و کلاردشت نیز در صحبت‌هایی با انتقاد و گلایه از عدم اهتمام و توجه برخی از مسئولین دولتی به حوزه گردشگری سلامت بیان کرد: متأسفانه در جریان همایش گردشگری سلامت که مدتی قبل شد برگزار شد اساساً وزارت بهداشت به عنوان یکی از نهادهای مسئول حضور نداشت و معاون گردشگری نیز صرفاً حضوری محدود و در حد ۱۰ دقیقه داشت؛ به عبارتی صاحب عزایی از گردشگری سلامت در مجلس نبود.

کد خبر 718323
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha