رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: پرهیز از مصرف آنتی‌بیوتیک در شروع بیماری‌های ویروسی یک اصل است، اما بعد از هفته اول بیماری در صورت بروز عوارض میکروبی ممکن است با نظر پزشک تجویز شود.

موج هفتم کرونا

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر ابراهیم قادری رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: افراد مبتلا به بیماری آنفلوآنزا می‌توانند از یک روز قبل از شروع علائم تا ۵ الی ۷ روز بعد از آن، سایر افراد را آلوده کنند. در این میان کودکان به مدت طولانی‌تری می توانند ویروس را منتشر کنند.

وی با اشاره به این که ترشحات تنفسی فرد بیمار و تماس با سطوح و اشیای آلوده به ویروس و سپس دست زدن به دهان، بینی و چشم‌ها از راه‌های انتقال آنفلوآنزا به دیگران است، اظهار داشت: فضاهای سرپوشیده با تهویه نامناسب و ناکافی، شلوغی و تجمع افراد، تماس نزدیک فاصله کمتر از ۲ متر، دست دادن و روبوسی و حضور فرد بیمار بدون ماسک در بین جمعیت نیز باعث انتشار این بیماری می‌شود.

بدون ماسک بین جمعیت نروید

قادری با بیان این که مهم‌ترین راه های پیشگیری بیماری های تنفسی ویروسی، رعایت بهداشت دست و استفاده از ماسک در فضای بسته است، افزود: آنفلوآنزا در افراد دارای نقص ایمنی، ام‌اس و برخی بیماری های عصبی مزمن، بیماری مزمن تنفسی، کبدی، کلیوی، سکته مغزی، بیماری های قلبی مزمن، افراد مبتلا به قند خون بالا، زنان باردار و کودکان شدیدتر است. به همین دلیل تزریق واکسن آنفلوآنزا برای این گروه از افراد بسیار ضروری است.

وی، علایم شایع بیماری های تنفسی ویروسی مانند آنفلوآنزا را آبریزش بینی، عطسه، سرفه، تب و لرز، بدن‌درد، سردرد، گلودرد، گوش‌درد، ضعف و بیحالی، بی‌اشتهایی و تهوع، اسهال بیان کرد و گفت: تشنج، درد قفسه سینه، تنگی نفس وکم آبی شدید بیان کرد که باید سریع به پزشک مراجعه کرد.

قادری با اشاره به درمان و کنترل بیماری آنفلوآنزا، اظهار داشت: مصرف مایعات، داشتن خواب کافی، پرهیز از استرس، داشتن تغذیه مناسب مانندمیوه جات و سبزیجات قرمز و نارنجی  مانند هویج، چغندر، مرکبات و گرم و مرطوب نگه داشتن محل استراحت بیمار باعث کنترل و درمان این بیماری می شود.

وی ادامه داد: آزیترومایسین و سایر آنتی‌بیوتیک‌ها نه تنها بر روی آنفلوآنزا و کرونا اثر درمانی ندارند بلکه می توانند با عوارض جسمی ناخواسته نیز همراه باشند.

این مقام مسئول در وزارت بهداشت به مبتلایان آنفلوآنزا توصیه کرد از مصرف مود غذایی پرچرب و شور بپرهیزند و بیشتر غذاهای آبکی حاوی سبزیجات و صیفی‌جات مصرف کنند.

کد خبر 719408
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha