به گزارش همشهری آنلاین، ممکن است اصطلاح «آقای سینمای ایران» به برخی از دستاندرکاران و فعالان این صنعت در کشور اطلاق شود و عدهای بنا به سلیقه برخی افراد را آقای سینمای ایران خطاب کنند، اما اگر بخواهیم میزان تولید، فعالیت و خدمات را در این صنعت ملاک این عنوان قرار دهیم بیشک افرادی هستند که میتوان این عنوان را به آنها اختصاص داد.
دختر لر که به جعفر و گلنار هم شهرت داشته یکی از این آثار است. دختر لر درواقع نخستین فیلم ناطق فارسی است که در سال ۱۳۱۲ توسط خان بهادر اردشیر ایرانی در شهر بمبئی کشور هندوستان ساخته و در کشور به اکران درآمده بود.
در دههٔ ۱۳۲۰ شرکتهای سینمایی ایرانی پدیدار شدند و سینما میان مردم این کشور، همگانیتر شد و در در دههٔ ۱۳۳۰ نیز پیشرفت سینمای کشور ادامه یافت و کارگردانان جوانی در این سالها ظهور کردند که میتوان از میان آنها به اسماعیل کوشان، ساموئل خاچیکیان، هوشنگ کاووسی و فرخ غفاری که از همه مطرحتر بودند اشاره کرد. همچنین در این سالها اسماعیل کوشان در تثبیت جریان سینمای تجاری عامهپسند ایرانی موسوم به فیلمفارسی نقش عمدهای داشت و شهلا ریاحی هم با ساخت فیلمی به نام مرجان نام خود را به عنوان نخستین کارگردان زن ایرانی تثبیت کرد.
- فانتزی قمر در عقرب | نگاهی به مجموعه «روزی روزگاری مریخ»
- ببینید | وقتی پدری برای پیدا کردن قاتل دخترش اسلحه به دست میگیرد | سکانس جنحالی «پوست شیر»
- تیزر رایگان تلویزیونی برای ۵ فیلم سینمایی
- چهار فیلم سینمایی مجوز ساخت گرفتند
با همه توصیفات سینمای ایران همچنان به کار خود ادامه میدهد در راستا تعدادی از کارگردانان به دلیل فعالیت زیاد رتبههای نخست این رسته سینمایی را به خود اختصاص دادهاند که چکیده آن را میتوانید در اینفوگرافی ذیل مطالعه کنید.
نظر شما