معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: ۳۰۰ دستگاه اتوبوس سه کابینه که ۲۵ درصد سهم ما و ۷۵ درصد سهم وزارت کشور است، به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت اضافه می‌شود و اقدامات بانکی برای پرداخت هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سهم شهرداری در حال انجام است.

متروی اصفهان

به گزارش همشهری‌آنلاین، جلال بهرامی در یکصد و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به گزارش نظارتی ۶ ماهه معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه ۵۰۰ دستگاه اورهال شود یا نشود تأثیری در حمل و نقل عمومی ندارد، اظهار کرد: اصل موضوع این است که ناوگان ما فرسوده است و اتوبوسی که در خط فعالیت می‌کند مطمئن نیستیم که تا پایان ساعت اداری بتواند فعالیت کند. ما در این زمینه عقب ماندگی داریم و این مشکل با ۵۰۰ دستگاه اتوبوس قابل جبران نیست.

تأخیر تولید کننده داخلی

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه ۵۰۰ میلیارد تومان باید به وزارت کشور داده می‌شد تا ۵۰۰ دستگاه اتوبوس تحویل دهند، یادآوری کرد: ما این مبلغ را پرداخت کرده‌ایم و تولیدکننده اتوبوس را تحویل نداده تا ما از وزارت کشور این اتوبوس‌ها را دریافت کنیم.

بهرامی با تأکید بر اینکه وزارت کشور زمینه تولید را فراهم می‌کند، تصریح کرد: برخی شرکت‌ها حتی توان تولید یک دستگاه را نیز ندارند. ما با ۱۵ مدعی تولید کننده اتوبوس وارد مذاکره شدیم که ظرفیت تولید را به ما اعلام کنند. در چهار ماه اول اکثریت این خودروسازان ظرفیت خود را صفر اعلام کرده‌اند.

اتوبوس‌های وارداتی معطل چیست؟

او با بیان اینکه از سال ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۸ به طور میانگین افق ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: نزدیکترین راه در تأمین اتوبوس واردات است. ما در یک هفته تمام کمیسیون‌های مرتبط با این موضوع را در وزارت اقتصاد، هیأت دولت و مجلس بررسی کرده‌ایم. مقدمات واردات دو هزار دستگاه اتوبوس را انجام داده‌ایم و رئیس جمهور دستور را صادر کرده اما وزارت صمت دستورالعمل اجرایی را صادر نکرده است. به سرعت می‌توانیم این اتوبوس‌ها را از کشورهای اروپایی تأمین کنیم و قیمت آنها نیز نسبت به اتوبوس‌های داخلی مناسب است.

تعمیر اساسی ۲۱۰۰ اتوبوس

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه دو هزار و ۱۰۰ دستگاه اتوبوس باید اورهال شوند، گفت: دو هزار دستگاه را وزارت کشور باید تأمین کند و از ۳۰۰ دستگاه سه کابینه نیز ۲۵ درصد سهم ما و ۷۵ درصد سهم وزارت کشور است که اقدامات بانکی برای پرداخت هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان آن در حال انجام است. با احتساب این موارد اگر این ۳۰۰ دستگاه تأمین شود تا کنون پنج هزار دستگاه را تعیین تکلیف کرده ایم.

۱۵۰۰ اتوبوس برقی به کجا رسید؟

بهرامی همچنین تصریح کرد: در خرید ظرفیت داخلی جلسات تبصره ۱۸ را برگزار کرده و در خصوص ماده ۱۲ نیز ورود کرده‌ایم. همچنین ما تضمین کننده تسهیلات بانکی خودروسازان برای تأمین اتوبوس‌ها می‌شویم. با پنج خودروساز با اولویت هزار و ۵۰۰ دستگاه گازوئیلی و هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی و گازی وارد مذاکره شده ایم و در حال توافق هستیم که ۲۵ درصد مبالغ به صورت غیرنقد تأمین شود.

او با بیان اینکه در تلاش هستیم که بازپرداخت به صورت هشت ساله انجام و فشار مالی از روی دوش شهرداری برداشته شود، گفت: شرکت خصوصی ۱۰ سال تعهد دارد و پس از آن مالکیت به همان شرکت اختصاص پیدا می کند. در حال حاضر عمر مفید این بخش بیش از ۱۵ سال است و شرکت های خصوصی هر زمانی که بخواهند می توانند اتوبوس ها را اسقاط کنند و اجازه آنها با شهرداری نیست.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اعلام اینکه باید بین افزایش طول خط و ایستگاه تفکیک قائل شویم، تصریح کرد: باید به افزایش تعداد سفرها و تعداد مسافران در سال ۱۴۰۲ توجه کنیم. برخی اقدامات مترو به افزایش تعداد مسافر منجر نمی شود اما خدمات و ایمنی را تسریع می کند.

پیشرفت ۹۸درصدی تولید واگن ملی

او افزود: واگن ملی ۹۸ درصد فرآیند استاندارد را طی کرده و پس از انجام دو درصد باقی مانده اولین رام وارد ناوگان می شود. درخصوص ۶۳۰ واگن پیش بینی شده -باید ۱۵ درصد اعتبارات را ما تأمین کنیم و مابقی را دولت پرداخت کند- در بهترین حالت ۱۴ ماه تا دو سال دیگر اولین رام به دست ما می رسد.

بهرامی با بیان اینکه برای واردات واگن با روسیه و چین وارد مذاکره شده‌ایم، گفت: برای تکمیل خط ۶ با جدیت اقدامات لازم را پیگیری می‌کنیم. در انتخاب پیمانکار نیز اولویت، تکمیل خطوط است.

کد خبر 723560
منبع: خبرگزاری شهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

بیشتر

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha