درحالی‌که پیش از این، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری اعلام کرده بود که از شرکت‌های دانش‌بنیان آسیب دیده حمایت می‌کند، حالا این صندوق از جزئیات حمایت از این شرکت‌ها که در حوزه کسب‌وکارهای اینترنتی فعال هستند، خبر داده است.

شرکت دانش بنیان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی محل تامین اعتبار حمایت از دانش‌بنیان‌های فعال در کسب‌وکارهای اینترنتی آسیب دیده طی مدت اخیر را بند «ب» تبصره۱۶ قانون بودجه۱۴۰۱ کشور اعلام کرده بود. طی ۲/۵ماه گذشته، نهادهای امنیتی به‌خاطر ناآرامی‌ها تصمیم گرفتند که محدودیت‌هایی در اینترنت و همچنین فیلتر اینستاگرام و واتساپ ایجاد کنند.

این موضوع باعث شد، حوزه اقتصاد دیجیتال کشور و کسب‌وکارهایی که به‌طور غیرمستقیم با کسب‌وکارهای اینترنتی همکاری می‌کردند، دچار آسیب شوند. حتی اپراتورهای تلفن همراه و شرکت ملی پست هم از این آسیب‌ها در امان نماندند و آمارها حکایت از کاهش درآمد آنها دارد. این خسارت‌ها باعث شد که از حدود یک ماه پیش، بسته‌های حمایتی مختلف از سوی دولت برای جبران خسارات کسب‌وکارهای اینترنتی در دستور کار قرار بگیرد که قابل توجه‌ترین بسته مربوط به کسب‌وکارهای اینترنتی و پلتفرم‌ها بود. هفته گذشته هم بسته حمایت از فریلنسرها رونمایی شد و حالا جزئیات حمایت از دانش‌بنیان‌ها اعلام شده است.
 
تسهیلات یک میلیارد تومانی
به‌گزارش همشهری، شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاقی که تحت پوشش حمایت‌ها قرار می‌گیرند، عموما در یکی از حوزه‌های «پلتفرم‌های کاربردی و کسب‌وکاری»، «نرم‌افزارهای محتوامحور»، «آموزش مجازی» یا «صنعت بازی‌های اینترنتی» فعالیت می‌کنند یا بازاریابی و فروش محصولات آنها از طریق پلتفرم‌های خارجی انجام شده است.
علی وحدت، رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، یکی از جهت گیری‌های راهبردی این صندوق را حمایت از شرکت‌ها در شرایط خاص می‌داند و به همین‌خاطر مبلغ تسهیلات هر شرکت را معادل ۶ برابر مجموع هزینه‌های حقوق و دستمزد شرکت، براساس لیست بیمه مهرماه ۱۴۰۱ اعلام کرده است.
او سقف تسهیلاتی را که به‌طور مستقیم از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌های دانش‌بنیان تعلق می‌گیرد، یک میلیارد تومان اعلام کرده اما در عین حال می‌گوید: «شرکت‌هایی که میزان تسهیلات آنها بیش از یک میلیارد تومان باشد، برای دریافت تسهیلات از محل منابع اهرمی صندوق نوآوری و شکوفایی به شبکه بانکی معرفی خواهند شد.»
این در حالی است که تسهیلات شرکت‌های خلاق هم تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان و از طریق عاملیت صندوق‌های پژوهش و فناوری پرداخت می‌شود.
 
شرکت‌های مشمول
رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین به شرایط شرکت‌های مورد توجه در این بسته حمایتی اشاره کرد و گفت: ملاک تشخیص آسیب‌دیدگی این شرکت‌ها، کاهش حداقل ۲۰درصدی تعداد نصب، کاربر فعال، میزان بازدید یا ترافیک داده آنها در مهر۱۴۰۱ در مقایسه با مرداد ۱۴۰۱ است.
وحدت همچنین تأکید کرد که این تسهیلات شامل شرکت‌هایی می‌شود که دارای سوابق فروش هستند و فروش سال۱۴۰۰ آنها کمتر از ۵۰میلیارد تومان باشد.
به‌گفته او، «این تسهیلات از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق‌های پژوهش و فناوری با نرخ ۹درصد و با حداقل تضامین و وثایق موردنیاز و از طریق بانک‌های همکار صندوق با نرخ ۱۲درصد پرداخت می‌شود.»رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، همچنین زمان آغاز بازپرداخت تسهیلات را ۶ ماه پس از تاریخ دریافت آن به وسیله شرکت اعلام کرد.
 
اهمیت کسب‌وکارهای اینترنتی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور هم با اشاره به نقش کسب‌وکارهای اینترنتی و پلتفرم‌ها در افزایش بهره‌وری، خلق ثروت و ایجاد اشتغال در کشور گفت: «طی ۲ماه اخیر، فعالیت شماری از کسب‌وکارهایی که از بستر اینترنت و فضای مجازی برای ارائه خدمات و محصولات خود استفاده می‌کردند با مشکلاتی مواجه شده است.»
روح‌الله دهقانی فیروزآبادی همچنین به اهمیت این شرکت‌ها در توسعه اقتصاد و اشتغال اشاره کرد و ادامه داد: «دولت با تدوین و ابلاغ آیین‌نامه حمایت از کسب‌وکارهای اینترنتی، تلاش می‌کند تا خسارت‌های ناشی از اختلالات اینترنت را برای این کسب‌وکارها به حداقل برساند و فضایی را فراهم کند تا آنها بتوانند با بهره‌گیری حداکثری از زیرساخت‌ها و بسترهای داخلی و پایدار، نقش مؤثری در توسعه اقتصاد و اشتغال داشته باشند.»
او با اشاره به نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد: «از آنجا که تعداد قابل توجهی از پلتفرم‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی آسیب‌دیده، در گروه شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق هستند، صندوق نوآوری و شکوفایی نیز بسته‌ای برای کمک به این شرکت‌ها تدارک‌دیده تا با این اقدام، فرصت مناسبی برای بهبود این کسب‌وکارها و انطباق با شرایط پیش آمده را فراهم کند.»

کد خبر 725116
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha