و قیمت انواع مواد غذایی پلهپله کاهش یافت هرچند که هرگز به روزهای اول نرسید با اینهمه در هر دو دوره نزول و صعود قیمتها خردهفروشها بیش از هر زمان دیگری متهم به بینظمی و گرانفروشی شدند.
در مقابل این انتقادها هم صنف سوپرمارکتها معتقدند نه تنها درآمدشان افزایش نیافته بلکه در آستانه ورشکستگی هم قرار گرفتهاند.
به گفته رئیس اتحادیه سوپرمارکتها و مواد پروتئینی، اعضای این صنف هر ساله با افزایش 20درصدی مالیات روبهرو شدهاند.
سعید درخشانی به همشهری گفت: بههمین دلیل بهعلت رکود بازار و افزایش مالیاتها برخی از سوپرمارکتها تعطیل شدهاند چون با درآمدهای کم، توان پرداخت مالیات را ندارند.
رئیس اتحادیه سوپرمارکتها ادامه داد: علاوه بر افزایش مالیات سالانه، پول آب و برق هم در کشور ما بسیار گران است و این هزینههای بالا در چنین شرایطی که اقتصاد جهانی رو به رکود است ادامه کار را برای اعضای صنف ما دشوار میکند.
درخشانی درخصوص گرانشدن مواد پروتئینی افزود: نهتنها قیمت محصولات پروتئینی رو به افزایش نیست بلکه بسیاری از کارخانهها قیمتهای خود را هم کاهش دادهاند.
او خاطرنشان کرد: هیچکدام از سوپرمارکتها و مغازهداران نمیتوانند اجناس خود را گرانتر از نرخ مصوب بهفروش برسانند چون تمامی اجناس قیمت دارند و هیچکس حاضر نیست کالایی را به قیمت بیش از آنچه روی آن درج شده خریداری کند.
درخشانی تاکید کرد: طی ماههای اخیر بازرسان در تمام مناطق حضور یافتند تا با نظارت دقیق مانع گرانفروشی شوند.
او تاکید کرد: با توجه به اینکه قیمت تمام مواداولیه در سراسر جهان رو به کاهش است به تبع آن کالاها هم از نظر قیمت، روند نزولی در پیش گرفتهاند و طی ماههای آینده باز هم شاهد کاهش قیمتها خواهیم بود.
رئیس اتحادیه سوپرمارکتها ادامه داد: آنچه بیش از هر چیزی مشاغل مختلف را با بحران روبهرو کرده بالا رفتن هزینهها از یک سو و افزایش سالانه مالیاتها از سوی دیگر است که ادامه این روند، موجب تعطیلی بسیاری از مشاغل شده و شرایط را برای ادامه کار با مشکل روبهرو ساخته است.
او تاکید کرد: متولیان باید تلاش کنند با بررسیهای لازم شرایط بهتری برای مشاغل مختلف ایجاد کنند تا به خاطر بحرانهای اقتصادی با موج تعطیلی و بیکاری روبهرو نشویم.