حاشیه رود کارون به جای اینکه جایی برای تفرج و پیاده‌روی باشد و بتوان طلوع و غروب خورشید را از حاشیه آن تماشا کرد، در این سال‌ها به جایی برای تخلیه زباله‌های ساختمانی تبدیل شده است. طولانی‌ترین رود ایران که همه خوزستان را با آن می‌شناسند، حال خوشی ندارد.

حاشيه رود كارون

به گزارش همشهری آنلاین، بین ساکنان محله کوروش اهواز و رودخانه کارون یک سد بزرگ و هفت خوانی از نخاله‌های ساختمانی تلنبار شده که منظره این رود را از دیدگان آن‌ها پنهان کرده، اما این همه ماجرا نیست و این اقدام ضد محیط زیستی است.

اگر که از سمت بلوار پاسداران به سمت خیابان‌های کارون حرکت کنیم کمی بعد و درست زمانی که انتظار دارید با نزدیک شدن به رودخانه شاهد منظره‌ای بی نظیر از بوستانی ساحلی باشید، با انبوهی از نخاله‌های ساختمانی مواجه می‌شویم که جلوی دیدن رودخانه را هم از ما می‌گیرند.

آن سوی رودخانه، اما سید عامر است و هکتارها زمین کشاورزی و درختان، اما این سوی رودخانه و در نزدیکی محله کوروش وجود نخاله‌ها معضلی زیست محیطی را به وجود آورده که با افزایش ساخت و سازها انتظار می‌رود وضعیت بدتر هم شود.

یکی از شهروندان ساکن در محله کوروش به ما می‌گوید که مدت‌هاست زباله در این مکان‌ها رها می‌شود و تا کنون نیز اقدام عملی برای رفع این معضل در حاشیه رودخانه کارون صورت نگرفته است.

او افزود: علاوه بر مشکلاتی از این دست در خیابان‌های کارون جاده دسترسی پر از چاله و دست اندازهای غیر استاندارد است و سطل زباله هم در برخی کوچه‌ها برای انداختن زباله وجود ندارد و مردم پسماند خود را در گوشه‌ای از خیابان رها می‌کنند.

ساحل رود کارون با چشم انداز نخاله ساختمانی | پارک ۴۲ هکتاری که تبدیل به انبار زباله‌ها شده است

البته ماجرای تخلیه نخاله‌های ساختمانی در حاشیه رودخانه کارون پیش از این داد محیط زیست را هم در آورده بود و مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان تخلیه زباله و نخاله در حاشیه رودخانه کارون را نگران‌کننده عنوان کرد. او به اهمیت رودخانه کارون اشاره کرد و گفت: اگر همین رود در هر جای دیگر کشور بود به عنوان «ظرفیت بالفعل» از آن استفاده می‌شد، اما اکنون از این رودخانه فقط منظر بد آن در یادها می‌ماند.

محمد جواد اشرفی افزود: در دیگر نقاط شهر اهواز نیز نخاله‌های ساختمانی زیادی است و مدیریتی در این حوزه اعمال نمی‌شود؛ به ویژه در پارک ۴۲ هکتاری حاشیه رودخانه کارون که سالیان سال است نظارت و گشتی برای آن وجود ندارد.

۴ محل دفن پسماندهای ساختمانی در محدوده شهر

البته شهرداری اهواز در اقدامی سعی کرده با اعلام محل‌های جدید حمل، انتقال و دفن نخاله‌های ساختمانی این معضل را تا حدی کاهش دهد. سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری اهواز به ما گفت که ۴ محل جدید سایت رهگشا، سایت مصالح فروشان، سایت دفن مهدیس (بنکداران) و سایت سه‌راه تپه را بعلاوه سایت صفیره که از قدیم وجود داشت، به عنوان مقصدهای جدید پسماندهای ساختمانی در اهواز معرفی شده اند.

علی شمسی افزود: این محل‌ها با هدف تسهیل دسترسی شهروندان و فعالان بخش ساخت و ساز و عمران در شهر اهواز تعیین و معرفی شدند.

ساحل رود کارون با چشم انداز نخاله ساختمانی | پارک ۴۲ هکتاری که تبدیل به انبار زباله‌ها شده است

او آدرس محل‌های جدید که جانمایی آن‌ها بر اساس سطح دسترسی در مناطق هشت‌گانه شهر اهواز، صورت گرفته را به این شرح اعلام کرد: سایت رهگشا به آدرس: مسیر اهواز ـ اندیمشک ـ بعد از موسسه تعویض پلاک ـ رهگشا (پلیس‌راه قدیم) ، سایت مصالح فروشان به آدرس: جاده اهواز ـ خرمشهر ـ ۵ کیلومتر بعد از میدان انقلاب ـ روبروی شرکت تولیدی آرد خوزستان، سایت دفن مهدیس (بنکداران) به آدرس: کوی مهدیس ـ کمربند جنوبی اهواز ـ جنب بنکداران (نخاله‌های خرد) و سایت سه‌راه تپه به آدرس: بعد از فلکه چهار اسب ـ بلوار نفت ـ جنب کلانتری (نخاله‌های خرد).

به گفته شمسی به روال سابق، سایت صفیره نیز به آدرس جاده اهواز ـ رامهرمز ـ سایت دفن پسماند ساختمانی صفیره، نیز همچنان می‌تواند مورد استفاده جهت انتقال و دفن پسماندها و نخاله‌های ساختمانی قرار گیرد.

سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری اهواز تعیین ۴ محل دفن پسماندهای ساختمانی در محدوده شهر اهواز را یکی از اقدامات موثر شهرداری در جهت جلوگیری از دفن غیراصولی و غیرقانونی پسماندهای ساختمانی در سطح شهر دانست که با قدرت نسبت به پیگیری قانونی برهم زنندگان نظم در شهر اقدام می‌شود و به گفته او تخلیه‌کنندگان پسماندهای ساختمانی در سطح شهر باید بدانند که از این پس در راستای استیفا حقوق مردم، «هیچ‌گونه مماشاتی» با آن‌ها نخواهد شد.

کد خبر 729697
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
    0 0
    پنج هزار میلیارد و حالا برید خرج روشن کردن یکی از جفت چراغای خیابون ساحلی کنید البته بجاش چراغای پل نادری رو خاموش کردید انگار ! برید صرف گلکاری کنید این همه اسفالت و فاضلاب و لایروبی مشکلات برق و اب مناطق مسکونی ول کردن چسبیدن به گلکاری