به گزارش همشهری آنلاین، جعفر تشکری هاشمی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با اعلام اینکه قطعاً یکی از راهکارهایی که در کاهش آلودگی هوا، استفاده از وسایل نقلیه برقی اعم از موتورسیکلت، سواری، اتوبوس و حتی وسایل نقلیه باری به جای ناوگان آلاینده و فرسوده شخصی، عمومی و باربری است، گفت: وسایل حمل و نقل عمومی به دلیل پیمایش چندین برابری نسبت به وسایل نقلیه شخصی و تردد بسیار بالاتر روزانه وسایل نقلیه عمومی در مقایسه با حمل و نقل شخصی از اولویت بالاتر و اهمیت بیشتری برخوردارند.
او با اشاره به برنامههای شهرداری تهران تا پایان سال ۱۴۰۴ برای افزایش وسایل نقلیه برقی اظهار کرد: این برنامهها شامل ورود اتوبوسهای برقی، موتورسیکلتهای برقی، تاکسیهای برقی و نیز حمایت از بخش خصوصی در سرمایهگذاری و ترویج این نوع از وسایل خواهد بود و احجام هر یک از وسایل نقلیه در برنامه چهار ساله چهارم قطعی خواهد شد.
تشکری هاشمی با بیان اینکه پیشنهادات شهرداری تهران در برنامه ارسالی به شورای شهر با آنچه در کمیسیون عمران و حمل و نقل مطرح شد، همسو و هماهنگ است، تصریح کرد: در جلسات متعددی که با حوزه حمل و نقل داشتهایم، تفاهم کامل در این خصوص وجود دارد.
او با اشاره به اینکه مسیر روشن و برنامههای اثربخشی برای کنترل آلایندههای حمل و نقلی در برنامه چهارم شهرداری تهران در نظر گرفته شده است که با تصویب نهایی نسبت به اجرایی شدن آنها از سوی شهرداری تهران اقدام میشود، اظهار کرد: با آغاز اجرای این برنامه از سال آینده، امیدواریم تعداد روزهای آلوده کم شده و روزهای کمتری با غلظت آلایندهها مواجه باشیم.
تشکری هاشمی با بیان اینکه مدیریت شهری در این دوره اقدامات و تدابیر و تمهیداتی برای استفاده از اتوبوس برقی، تاکسی برقی، موتورسیکلت برقی، اسکوتر برقی و دوچرخه برقی و ال آر تی در نظر گرفته است، تصریح کرد: این موضوع در برنامههای مصوب سال جاری و همینطور برنامه چهار ساله شهرداری تهران که در سیر مراحل تصویب شورای شهر قرار دارد، به عنوان یک رویکرد اساسی و مهم، مورد توجه قرار گرفته است.
او با اشاره به اینکه با توجه به قیمت حداقل دو برابری وسایل نقلیه برقی نسبت به وسایل مشابه با سوخت بنزین و گازوییل، ترجیح اول ما تأمین کسری ناوگان فعلی و به دنبال آن، جایگزینی تدریجی ناوگان برقی خواهد بود، اظهار کرد: در شرایط موجود، بازسازی و نوسازی ناوگان اتوبوسی و ریلی از اهمیت و ضرورت ویژهای برخوردار است.
تشکری هاشمی با بیان اینکه مسائل و مشکلات انبوه موتورسیکلتها در سطح شهر به ویژه محدوده مرکزی شهر به یک چالش برای شهر تهران و شهروندان آن تبدیل شده است، تصریح کرد: در خصوص موتورسیکلتها باید بر اساس قانون و با در نظر گرفتن ملاحظات اجتماعی و اقتصادی این پدیده اقدام کنیم و همزمان به دنبال ترویج موتورسیکلت برقی باشیم.
او با اشاره به اینکه در مورد LRT و تراموا، تصمیم هیجانی نخواهیم گرفت، گفت: تا مادامی که مطالعات ترجیحپذیری این سیستم را نسبت به اتوبوس برقی و مترو اثبات نکند، اقدام نخواهیم کرد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر در خاتمه خاطرنشان کرد: در این مورد و در سایر موارد که به مدیریت شهری و اقدامات و خدمات آن به شهروندان مربوط است، اجرای هر طرحی به آثار و نتایج مطالعات به عمل آمده وابسته خواهد بود.
نظر شما