به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، محمود عباس، رئیسحکومت خودگردان فلسطین در مراسم افتتاح این نشست گفت: گروههای فلسطینی باید برای گفتوگو با یکدیگر در قاهره دیدار کنند.
وی در سخنان خود تشکیل حکومت وحدت ملی در فلسطین را خواستار شد و گفت: طبلهای جنگ در غزه از چند ماه پیش شنیده میشد اما در شرایط کنونی لازم است که گفتوگوها بین گروههای فلسطینی از سر گرفته شود و پس از پایان محاصره غزه و باز شدن گذرگاهها، با توافق ملی انتخابات برگزار شود.
عمرو موسی، دبیرکل اتحادیه عرب در این نشست گفت: hگر اسرائیل توانست جنایات غزه را مرتکب شود این امر ناشی از اختلافات کشورهای عربی است و پس از وضعیت به وجود آمده در غزه همکاری کشورهای عربی نیاز به تجدید نظر دارد.
وی بر حق ملت غزه در دفاع از حقوق خود و رویارویی با حملات رژیمصهیونیستی تاکید کرد.
موسی در ادمه با اشاره به اقدام موریتانی و قطر مبنی بر قطع روابط تجاری و سیاسی با رژیم صهیونیستی گفت که این اقدام موریتانی و قطر جای تقدیر دارد.
دبیر کل اتحادیه عرب همچنین از انتقاداتی که از این اتحادیه به عمل آمده ابراز تاسف کرد و افزود:اتحادیه عرب همچون گذشته به تلاشهایش جهت حل مشکلات جهان عرب ادامه خواهد داد.
همچنین بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل تشکیل حکومت وحدت ملی به رهبری محمود عباس را خواستار شد.
بان کیمون در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه اجلاس اقتصادی سران کشورهای عضو اتحادیه عرب از اعزام هیئتی به منظور ارزیابی اوضاع انسانی نوار غزه خبر داد.
وی از حسنی مبارک، رئیسجمهوری مصر خواست به تلاشهای خود برای عملی شدن آتشبس در نوار غزه ادامه دهد.
بان کیمون افزود: باید اشغالگری که از سال 1967 آغاز شده است، پایان یابد و به طرح جدیدی نیاز نداریم.
دبیرکل سازمان ملل نیز در ادامه گفت: هم اکنون که اسرائیل و حماس اعلام آتشبس نمودهاند، باید گامهایی فوری برای حمایت از ساکنان غزه و بازسازی این منطقه اتخاذ شود.»
وی افزود: باید برای احیای طرح صلح کشورهای عربی تلاش کرد و اکنون نیازی به طرح جدید نیست. صلح در منطقه نماد و اساس پیشرفت اقتصادی آن است و سازمان ملل نیز تمامی تلاشش را جهت تحقق این امر به کار خواهد بست.
بانکیمون تاکید کرد که از رهبران عرب شرکت کننده در این نشست انتظار دارد برای عدم تکرار بحران غزه تلاش کنند.
همچنین شیخ صباح الاحمد الصباح، امیر کویت در مراسم افتتاحیه این اجلاس گفت: حمله به غزه جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی بود زیرا رژیمصهیونیستی در این حمله از سلاحهای ممنوعه استفاده کرد.
الصباح در ادامه گفت: رژیمصهیونیستی اصول اولیه حقوق بشر را نقض کردهاند و مسئولان این جنایت باید مجازات شوند. وی افزود: محاصره نوارغزه باید پایان یابد و گذرگاههای این منطقه باز شوند.
امیر کویت بر لزوم برداشتن گامهای عملی برای تثبیت آتشبس در این نشست تاکید کرد.
وی همچنین بر تلاش کشورهای عربی برای بازسازی نوارغزه تاکید کرد و گفت: استفاده از قدرت نظامی، باعث گسترش نفرت و افراطیگری در جهان عرب و اسلامی میشود.
صباح احمد الصباح افزود: کویت سیوچهار میلیون دلار به بازسازی نوارغزه کمک خواهد کرد.
سران 17 کشور از جمله بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه، حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر، ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی و محمود عباس، رئیس حکومت خودگردان فلسطین در این نشست حضور دارند.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل و عبدالله واد، رئیس دورهای سازمان کنفرانس اسلامی نیز در این نشست حضور دارند.
نشست سران کشورهای عربی در کویت در اصل قرار بود فقط به گفتوگوهای اقتصادی اختصاص داشته باشد. سران کشورهای عربی در مورد مطرح کردن مساله غزه در این نشست اختلاف نظر پیدا کرده بودند.