ترکیب اعضای شورای عالی بیمه سلامت به گونه‌ای است که وزنه به نفع سازمان‌های بیمه‌گر است و جامعه پزشکی معتقدند بیمه‌ها نمی‌توانند تعیین‌کننده عدد تعرفه‌ها باشند چون تلاش می‌کنند تعرفه‌ها را با کمترین افزایش مصوب کنند.

پزشک - پزشکی

به گزارش همشهری آنلاین، موضوع تعرفه‌های پزشکی همواره در ایام بررسی لایحه بودجه کل کشور، بر سر زبان‌ها می‌افتد و موافقان و مخالفان واقعی شدن تعرفه‌ها، به بحث و تبادل نظر می‌پردازند. در نهایت، عدد پیشنهادی شورای عالی بیمه سلامت، به هیأت وزیران ارسال و پس از تصویب، ابلاغ می‌شود.

در واقع، محل اختلاف تعرفه‌های پزشکی ترکیب اعضای شورای عالی بیمه سلامت است که محل اعتراض سازمان نظام پزشکی است زیرا در ترکیب فعلی، وزنه به نفع سازمان‌های بیمه‌گر است و جامعه پزشکی معتقدند بیمه‌ها به عنوان خریدار خدمت، نمی‌توانند تعیین کننده عدد تعرفه‌ها باشند. چون، تلاش می‌کنند با کمترین افزایش، تعرفه‌ها را مصوب کنند.

رضا لاری‌پور سخنگوی سازمان نظام پزشکی با انتقاد از پایین بودن سهم سلامت از تولید ناخالص ملی گفت: تعرفه‌های پزشکی در پاکستان ۸ برابر، هند ۱۰ برابر، عراق و عربستان ۱۸ برابر، ترکیه ۱۸ برابر و کشورهای حاشیه خلیج فارس ۲۰ برابر تعرفه پزشکی در ایران است.

در همین حال، موضوع طرح اجباری پزشکان نیز، یکی دیگر از گلایه‌های جامعه پزشکی کشور است. آنها معتقدند که چنین طرحی فقط برای فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف پزشکی در نظر گرفته می‌شود. ضمن اینکه شرایط خدمت پزشکان در مناطق محروم و دورافتاده، به گونه‌ای نیست که باعث رغبت و انگیزه جذب آنها به این مناطق شود.

فریبرز حیاتی رئیس نظام پزشکی سرپل ذهاب، قصر شیرین و گیلانغرب با اشاره به شرایط خدمت رسانی در مناطق محروم و دورافتاده گفت: همکاران صرفاً جهت گذراندن طرح و کسب امتیاز به این مناطق می‌روند و با این تعرفه‌ها گذران معاش برای پزشکان بسیار سخت است، اگر مقایسه‌ای با سایر کشورهای همسایه داشته باشیم، اکنون ویزیت پزشک در عراق ۳۰ دلار اما در ایران ۲ دلار است.

وی همچنین به مشکل عقد قرارداد دستوری با بیمه‌ها جهت تأسیس مطب اشاره کرد و افزود: همکارانی که دوره طرح خود را به اتمام می‌رسانند، جهت تأسیس مطب باید با بیمه‌های پایه قرارداد منعقد کنند در غیر این صورت مجوز کار و تأسیس مطب را دریافت نمی‌کنند که ظلم آشکار در حق همکاران است.

پایین بودن تعرفه‌های پزشکی در ایران، نسبت به کشورهای همسایه و منطقه، در حالی اتفاق می‌افتد که جایگاه پزشکی ایران در دنیا، قابل مقایسه با کشورهای منطقه نیست. به طوری که شاهد حضور بیمارانی از کشورهای همسایه برای انجام امور درمانی در ایران هستیم.

کد خبر 734740
منبع: مهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی GB ۱۲:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
    1 0
    وقتی ارزش پول ملی ما در مقابل پول ان کشورها پائینه این طبیعیه که تعرفه در ان کشورها بالا بنظر برسه .
  • IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۶
    1 0
    خب درامد بقیه مشاغل در اون کشورها چند برابر هست؟ فقط خودخواهی؟!