هیات عمومی دیوان عدالت اداری یک مصوبه غیر قانونی که مقررار می‌داشت "مدت خدمت نظام وظیفه مشمولین قانون کار به عنوان سابقه کارگاهی کارگر برای دریافت مزایای پایان کار لحاظ نخواهد شد را ابطال کرد.

سربازی

به گزارش همشهری آنلاین، در گردش کار این پرونده آمده است: شاکی به موجب دادخواست و لایحه رفع نقص، ابطال نامه شماره ۶۲۲۶؍۲۰؍۰۱۲-۲۱؍۱؍۱۴۰۱ مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران ابلاغی به موجب نامه شماره ۲۴۹۰۶؍۱۱۴؍۰۱۲-۲۰؍۲؍۱۴۰۱ رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ملارد را خواستار شده و در جهت تبیین خواسته اعلام کرده است که:

"با استناد به ماده ۷ قانون اصلاح پاره ای از مقررات مربوط به حقوق بازنشستگی بانوان شاغل و خانواده و سایر کارکنان مصوب سال ۱۳۷۹ مجلس شورای اسلامی و همچنین با استناد به ماده ۲۴ و ۳۱ قانون کار جمهوری اسلامی ایران پرداخت حق سنوات در ازاء هر سال خدمت ازحقوق بازنشستگان و از کارافتادگان است و دادنامه های شماره ۸۰۱-۱۳؍۱۱؍۱۳۸۶، ۷۰۱-۴؍۳؍۱۳۸۷ و ۹۰۱-۱۲؍۱۰؍۱۳۸۶ هیأت عمومی دیوان بر برخورداری از مزایای احتساب خدمت سربازی را حق بیمه شدگان تامین اجتماعی تاکید کرده است و پرداخت سنوات پایان خدمت یکی از آن حقوق اشاره شده است.

کارفرما (شهرداری ملارد) به استناد نامه شماره ۱۹۳۳؍ش م؍ص؍۱۴۰۰-۴؍۱۰؍۱۴۰۰ بازنشستگی اینجانب را با توجه به تکمیل سی سال سابقه کاری با احتساب ۲۷ ماه خدمت سربازی ابلاغ نموده، لیکن با توجه به نامه شماره ۶۲۲۶؍۲۰؍۰۱۲-۲۱؍۱؍۱۴۰۱ مدیریت روابط کار، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران از محاسبه مدت خدمت سربازی در پرداخت حق سنوات اینجانب اجتناب می نماید. لذا با توجه به اینکه در ابلاغ بازنشستگی من ۲۷ ماه خدمت سربازی لحاظ گردیده و عدم پرداخت حق سنوات این مدت به منزله پرداخت ۲۸ سال حق سنوات در ازای ۳۰ سال خدمت است.

خواهشمند است دستور فرمایید در خصوص ابطال نامه شماره ۶۲۲۶؍۲۰؍۰۱۲-۲۱؍۱؍۱۴۰۱ مدیریت روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران رسیدگی نمایند. "  

 متن مقرره مورد شکایت به شرح زیر است:

  " اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ملارد

بازگشت به نامه شماره ۵۲۶۲-۲۰؍۱؍۱۴۰۱ در خصوص استعلام شهرداری ملارد ضمن ارسال نامه شماره ۱۵۶۳۵۰-۱۰؍۹؍۱۳۹۲ به آگاهی برسانید: طبق ماده یک آیین نامه اجرایی قانون اصلاح تبصره ماده ۱۴ قانون کار و الحاق یک تبصره به آن مدت خدمت نظام وظیفه مشمولان قانون کار-مصوب ۱۳۶۹- یا شرکت داوطلبانه آنها در جبهه قبل از اشتغـال یا حین اشتغـال جزء سوابق پرداخت حق بیمه نزد سازمان تأمین اجتمـاعی محسوب می شود، لذا از تاریخ ۳۰؍۱؍۱۳۸۳ به بعد مدت مذکور به عنوان سابقه کارگاهی کارگری برای دریافت مزایای پایان کار لحاظ نخواهد شد. - مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران" 

علی رغم ابلاغ  دادخواست و ضمائم آن به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران تا زمان رسیدگی به پرونده در جلسه هیأت عمومی پاسخی از طرف آن مرجع واصل نشده است.

هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ ۱۳؍۱۰؍۱۴۰۱ با حضور رئیس و معاونین دیوان عدالت اداری و رؤسا و مستشاران و دادرسان شعب دیوان تشکیل شد و پس از بحث و بررسی با اکثریت آراء به شرح زیر به صدور رأی مبادرت کرده است.

رأی هیأت عمومی

اولاً براساس ماده ۹۵ قانون تأمین اجتماعی مصوب ۳؍۴؍۱۳۵۴ : «مدت خدمت وظیفه مشمولین این قانون پس از پایان خدمت و اشتغال مجدد در مؤسسات مشمول این قانون جزو سابقه پرداخت حق ‌بیمه آنها منظور خواهد شد.» ثانیاً مطابق تبصره ۱ قانون اصلاح تبصره ماده ۱۴ قانون کار و الحاق یک تبصره به آن مصوب ۳۰؍۱؍۱۳۸۳ : «مدت خدمت نظام وظیفه شاغلین مشمول قانون کار یا شرکت داوطلبانه ‌آنان در جبهه قبل از اشتغال و یا حین اشتغال جزو سوابق خدمتی آنان نزد سازمان تأمین‌اجتماعی محسوب می‌گردد. اعتبار مورد نیاز برای اجرای این قانون از محل دریافت‌ میانگین حق بیمه دو سال آخر فرد بیمه‌شده تأمین می‌گردد.» ثالثاً براساس رأی وحدت رویه شماره ۸۰۱ مورخ ۱۳؍۱۱؍۱۳۸۷ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری اعلام شده است که : «...نظر به تبصره یک ماده ۱۴ قانون کار و قانون استفساریه قانون اصلاح تبصره ماده ۱۴ قانون مذکور و ماده ۹۵ قانون تأمین اجتماعی و سایر احکام متعدد قانونگذار، مدت خدمت زیر پرچم اشخاص با رعایت مقررات مربوط علی ‎الاطلاق جزو سابقه خدمت آنان و برخورداری از مزایای متعلّقه قابل احتساب است...» بنا به مراتب فوق، قسمت اخیر نامه شماره ۶۲۲۶؍۲۰؍۰۱۲ مورخ ۲۱؍۱؍۱۴۰۱ پیوست نامه شماره ۲۴۹۰۶؍۱۱۴؍۰۱۲ مورخ ۲۰؍۲؍۱۴۰۱ اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ملارد که براساس آن مقرر شده است : «... از تاریخ ۳۰؍۱؍۱۳۸۳ به بعد مدت مذکور {مدت خدمت نظام وظیفه مشمولین قانون کار} به عنوان سابقه کارگاهی کارگر برای دریافت مزایای پایان کار لحاظ نخواهد شد»، خلاف قانون و خارج از حدود اختیار است و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می‌شود.

حکمتعلی مظفری

رئیس هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

کد خبر 737465
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حقوقی و قضایی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 42
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عباس IR ۲۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
    29 5
    احسنت . بالاخره ی کار مفید انجام شد. خدا خیرتون بده ، ملت هم همینو میخوان، گره بردارید از درد مردم. آقای حکمت مظفری ممنون. ان شاالله تعالی بقیه مسئولین مانند شما خدمت شایسته در جهت گره گشایی از کار مردم انجام دهند.
    • امیرحسین IR ۲۱:۴۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
      41 10
      در حقیقت کار مفیدی انجام نشد، بلکه از انجام یک کار منفی جلوگیری شد!🍂
  • IR ۲۱:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
    34 9
    تو را خدا یک کار خیر دیگه هم در حق جوانان انجام دهید. سال ۷۳ به پایین را یعنی ۷۲، ۷۱ ۷،۶۹،۶۸ ۶۷ ۶۶،........را معاف از سربازی کنید ویا برایشان فقط آموزش بگذارید. تا خارج رفته ها برگردند و بقیه هم دنبال کار و ازدواج و فرزند آوری که کشور پیر ما نیاز به آن دارد باشند. از معاف ها پول بگیرید و حقوق سربازان جدید را اضافه کنید در ضمن مدت سربازی را هم برای اینها کوتاهتر کنید. چه فایده هر سال به تعداد غایبین اضافه می شود. بعد از چند سال با بالا رفتن سن به درد سربازی نمی خورند.
  • IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
    49 10
    جوانان کشورمان پیر شدند ، چون سربازی نرفتند به هر دلیلی مخصوصا به دلیل طولانی بودن مدت سربازی ، حالا نه کار دارند ونه خانواده و نه امید و روحیه و انگیزه برای تلاش و زندگی. لطفا سربازی را یک ساله کنید تا همه مشمولین وارد خدمت شوند و تکلیفشان روشن شود.
    • رضا IR ۲۲:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
      20 25
      حرف شما خیلی خوبه ولی هرگز شدنی نیست، چون اگه خدمت رو یکساله کنند نمیتونن جوونارو مجبور به ازدواج کنن و از اون طرفم‌ آمار بسیج میاد پایین چون دیگه کسی بخاطر کسری سمت بسیج نخواهد رفت.
  • IR ۲۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
    29 2
    بالاخره دولت محترم برای مهمترین قشر مملکت که جوانان باشد چه فکری کرده است. جوانانی که از سن ۶ سالگی در مدارس بوده و به سرعت برق و باد تا مدارک دانشگاهی بگیرند به سن میان سالی رسیده اند و رغبتی برای دوره طولانی سربازی ندارند دولت باید مدت سربازی را کوتاه کند مثل همه جای دنیا و یا سن بالای ۳۰ سال را معاف کند . تا اینها هم از حق ازدواج و کار و فرزند بر خوردار باشند. بی تفاوتی در مورد این جوانان ظلم به کشور و ملت است.
  • IR ۲۱:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
    25 4
    فکر کردم قانون سربازی عوض شده و سربازان مشمول یا معاف شده ویا مدت خدمت کوتاهتر شده . به امید کارهای خوب و خوشحال کننده دیگر.
  • زهرا IR ۲۲:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
    20 3
    همسر من ۴۵سالشه ومتولد1356ودارای دختر وپسر دانشگاهی که همسرم با محرومیت شدید درسالهای قبل وبا کارگری یک رو ز کار ده روز کار نبود رزوی حلال بود وبخاطریک تصادف پای چپش ناقص وحتی نتونست شکایت کند وحق خانواده پایمال شده بگیرد چون در اون موقع گواهینامه نمیدادن به غایب وهمسرم چندین ساله خانه نشین کردن ومن با کارگری وبا سختی ومشکلات فراوان هیچ مسولی خبر ندارد کشیدم وچند دفعه تا پاشیده شدن خانواده پیش رفتم ولی بخاطر اینده فرزندانم صبر کردم تمام حرفم اینه این مشکل بیشتر ضربه به فرزندانم ومن خورده تا همسرم ومسولین خانوادهایمان را در تله فقر گیر انداخته ونسل ما را فقیر نگه داشته وادعای استحکام خانواده دارن در صورتی که در سالهای قبل بارها شاهد ازادی زندانی خلاف کار بوده ام وحتی معافیت برا پدر پیر ویا خاهر طلاق داده وحتی مادر طلاق داده انجام دادهند وهمسر من کهسرپرست همسر وفرزمد کوچک وبزرگ بوده در سن پیری ومشکلات روحی روانی ونه بیمه ونه اینده ومحرومیتهاب شدید مثل یک افغانستانی در کشور خودمان بودهایم وحتی پارسال مجلس سربازان سن بالا با دوفرزند معاف کردند وبعد کلی خوشحالی پشیمان شدن
  • IR ۲۲:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
    41 5
    با سلام سربازی اجباری امری منسوخ شده هست . بیش از آنکه مشکلی را حل کند و ضعیت کار اشتغال و ازدواج با چالش جدی مواجه کرده همانند تمام کشورهای .یشرفته سربازی اجباری حذف و بجای آن از نیروهای قرداد ی استفاده شود هم خدمت تخصصی می شود و هم جوانان علاف و سرگردان نمی شوند
  • شهرام CA ۲۳:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
    22 0
    دست هیات عمومی دیوان عدالت اداری درد نکنه، بسیار خبر مهمی برای عدالت خواهی بود.
  • پیمان IR ۲۳:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
    21 4
    مدت زمان خدمت 24ماه چه خبره